Bagagevoorwaarden

De bagagevoorwaarden zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar je vakantiebestemming vliegt. Op deze pagina vind je per luchtvaartmaatschappij de bagagevoorwaarden. We raden je aan om je te houden aan de bagagevoorwaarden om het inchecken op de luchthaven goed te laten verlopen.

Let op! Ruimbagage kun je naar keuze tijdens je reservering bijboeken. Wil je dit later alsnog bijboeken, dan kan dit tot uiterlijk 8 dagen voor vertrek en betaal je hiervoor wijzigingskosten. De bagage kan niet meer op de luchthaven worden bijgekocht.

Bagage

Optioneel ruimbagage bijkopen

Als je een koffer als ruimbagage wilt meenemen, dan moet je dit vooraf tegen betaling bijboeken via Estivant. Dit kan direct bij het boeken via de website of telefonisch bij de Vakantiespecialisten. Wil je dit toch later bijboeken, dan kan dat tot uiterlijk 8 dagen vóór vertrek geboekt worden via Estivant. Hiervoor betaal je dan wel wijzigingskosten. Bagage kan niet meer op de luchthaven worden bijgekocht. Wij raden je dringend aan om je ook te houden aan deze voorwaarden, want als het totale gewicht van je bagage of de afmetingen wordt overschreden, zal bij het inchecken een overbagagetarief gehanteerd worden.

Wel of niet alleen handbagage?

Wij raden je aan om altijd ruimbagage bij te boeken. De bagageregels zijn per 1 april 2014 aangescherpt en luchtvaartmaatschappijen controleren nu nog strenger op handbagages. Een handbagage moet exact aan de voorwaarden van gewicht en afmetingen voldoen. Is je handbagage iets te groot of te zwaar, dan moet je hiervoor flink bijbetalen. Vaak is dit pas bij de gate, direct voor het instappen. De kosten voor bijvoorbeeld te zware handbagage kunnen oplopen tot € 10,- per kilo of de luchtvaartmaatschappij kan beslissen dat je toch de (lastminute) prijs voor ruimbagage moet betalen die nog veel hoger ligt dan onderstaande tarieven. Zorg dus dat je handbagage exact aan de voorwaarden voldoet en boek je ruimbagage op tijd bij je reis.

Wat mag er wel en niet in de handbagage?

Wil je alleen handbagage meenemen, denk er dan ook aan dat je maar een beperkte hoeveelheid vloeistoffen mee mag nemen. Een bus deodorant of een fles shampoo mag dus niet in de handbagage. Wij raden je daarom altijd aan om ruimbagage bij te boeken. Wil je toch met alleen handbagage reizen? Zorg dan dat je overal kleine flacons van hebt.

In je handbagage zijn vloeistoffen en gels in verpakkingen van maximaal 100 ml toegestaan met een maximale totale hoeveelheid van 1 liter. Deze vloeistoffen moeten in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak gedaan worden van maximaal 1 liter. Kijk hier voor meer informatie over landelijke handbagageregels.

Hoe werkt Bagbooking?

Wil jij geen gedoe en gesjouw met koffers? Dan kan je ervoor kiezen om je koffer vanuit huis op te laten halen, naar je hotel of camping te brengen én weer terug via Bagbooking. Deze service wordt buiten ons om aangeboden. Lees van tevoren de voorwaarden goed!

Bagagevoorwaarden Transavia

Handbagage (inbegrepen):
• Met ingang van 1 december 2020 mag je één stuk handbagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) én een accessoire zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord. Samen mag de handbagage 10 kilo wegen.

Lees hier de meestgestelde vragen over handbagage Transavia
https://www.transavia.com/nl-NL/veelgestelde-vragen/handbagage/
• Accessoire van maximaal 40 x 30 x 20 cm mag gegarandeerd mee in de cabine. Het grotere handbagage-item kan mee aan boord als er genoeg ruimte is (Eerste 70 stuks gaan in de cabine.).
• 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane is toegestaan.
Ruimbagage (optioneel bij te boeken):
• Optioneel 1 koffer à 15 kg p.p. : tussen € 35,- en € 55,- (retour)
• Optioneel 1 koffer à 20 kg p.p. : tussen € 45,- en € 65,- (retour)
• Optioneel 1 koffer à 25 kg p.p. : tussen € 55,- en € 75,- (retour)

Bagagevoorwaarden Corendon Dutch Airlines en Corendon Airlines

Handbagage (inbegrepen):
Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas, rugzak of trolley van max. 25x40x55 cm. Handbagage kan geplaatst worden in de bagagebakken boven de stoel of onder de stoel voor je. Als het nodig is, bijvoorbeeld als de bagagevakken in de cabine vol zijn, dan mag de purser alsnog besluiten om je trolley gratis als ruimbagage in te checken. Dat is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de cabine. Houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld medicijnen in je trolley inpakt of leesboekjes voor je kind meeneemt. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.
• Naast deze handbagage is geen aparte laptop(tas) en foto- of filmapparatuur toegestaan.
Ruimbagage (optioneel bij te boeken):
• Optioneel 1 koffer à 20 kg p.p. vanaf: € 40,- (retour)
• Optioneel 1 koffer à 30 kg p.p. vanaf: € 60,- (retour)

Bagagevoorwaarden TUIfly

Er zit een maximaal gewicht aan de handbagage: 10 kg. Je plaatst je handbagage in de opbergvakken boven je hoofd.

Handbagage (inbegrepen):
• 1 stuk handbagage met de afmetingen: 50 cm x 40 cm x 20 cm.
• De inbegrepen handbagage mag eventueel de maximale afmetingen 55 cm x 40 cm x 25 cm hebben, maar dan kan TUIfly niet garanderen dat de handbagage bij je in de cabine blijft.
• Je handbagage mag uit meerdere stuks bestaan, maar de maximale afmeting moet bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 25 cm.
Ruimbagage (optioneel bij te boeken):
• Optioneel 1 koffer à 20 kg p.p. : € 20,- (retour)
• Optioneel 1 koffer à 25 kg p.p. : € 30,- (retour)
Ruimbagage vlucht naar Turkije (optioneel bij te boeken):
• Optioneel 1 koffer à 20 kg p.p. : € 38,- (retour)
• Optioneel 1 koffer à 30 kg p.p. : € 60,- (retour)

Bagagevoorwaarden KLM

Handbagage (inbegrepen):
• 1 stuk handbagage à 12 kg p.p. Maximale afmetingen: 55 cm x 25 cm x 35 cm.
• 1 accessoire (bijv. een handtas of laptoptas). Dit moet binnen de totale 12 kg handbagage vallen.
• 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane is toegestaan.
Ruimbagage (optioneel bij te boeken):
• Optioneel 1 koffer à 23 kg p.p. : vanaf € 50,- (retour)

Bagagevoorwaarden easyJet

Handbagage (inbegrepen):
• 1 stuk handbagage. Maximale afmetingen: 45x36x20 cm.
• Er is geen restrictie voor het gewicht van de handbagage. Zolang je zelf in staat bent om de tas in het bagagerek boven je hoofd te plaatsen en het er zonder hulp ook weer uit krijgt, zal de handbagage worden geaccepteerd.
• Naast deze handbagage is geen aparte laptop(tas) en foto- of filmapparatuur toegestaan.
• 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane is toegestaan.
Ruimbagage (optioneel bij te boeken):
• Optioneel 1 koffer à 23 kg p.p. : € 79 (retour)

Bagagevoorwaarden bus

Ga je met de bus? Dan gelden andere bagagevoorwaarden. Deze zijn voor iedere bestemming hetzelfde. Kies je voor de bus dan zijn zowel de handbagage als een koffer of tas inbegrepen. De bagage in de bus is wel beperkt, dus zorg dat je je aan de voorwaarden houdt. De handbagage kan in de rekken boven je hoofd, maar houd er rekening mee dat het ook wel eens onder je stoel geplaatst moet worden.

Handbagage (inbegrepen):
• 1 stuk handbagage (normaal formaat, max. 5 kg)
1 koffer of reistas (inbegrepen):
• 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg)
• 1 ski- of snowboarduitrusting in de winter bestaande uit ski’s of snowboard en schoenen in een daarvoor bestemde skitas. (Bij een snowboard moeten de bindingen verwijderd zijn.)

Meer bagagevoorwaarden

Staat de juiste luchtvaartmaatschappij er niet bij? Op deze vervoer- en bagagevoorwaarden pagina van de ANWB vind je alle prijzen en voorwaarden voor je bagage.

Heb je nog vragen over de bagagevoorwaarden of wil je ruimbagage bijboeken bij je reis?
Mail dan naar reserveringen@estivant.nl of bel naar 024-3600104.

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail