Tijd voor actie!

4 tips waar je bloed sneller van gaat stromen

Sportieve types, adrenalinekickers, buitenmensen en outdoortijgers opgelet! De zomer komt eraan! Het is bijna tijd voor vakantie, en dus voor ACTIE! Want zeg nou zelf: wat is er leuker dan op een prachtige plek vakantie vieren, terwijl je bloed sneller gaat stromen en je hart een sprongetje maakt? En na een dag vol actie is het tijd voor rust, vóór de tent. Op deze vier campings heb je het beste van twee werelden: heel veel stoere dingen om te doen én alle ruimte om bij te komen.


1: Spierballen kweken in Axat

In een prachtig dorpje in de Pyreneeën schuif je bij camping Le Moulin du Pont d’Alies ’s avonds voldaan aan voor een 3-gangendiner. Naast de camping stroomt de rivier de Aude en ook het uitzicht op de bergen is prachtig. Wat een rust. Je zou bijna vergeten dat jullie hier in het perfecte decor van een outdoorfilm zijn beland. Vanmorgen kolkte het water van de rivier nog onder jullie boot. ‘Peddelen! Bukken voor laaghangende takken!’ En daarna was het lastig kiezen. Want zeg nou zelf: rotsklimmen, canyoning, mountainbiken, wildwaterraften, boogschieten, abseilen, grotten ontdekken: het is toch allemaal te gek?
EOG Bled Blog Actief
2: Bergen verzetten in Bled

Hoor je nu weer iemand over Slovenië praten? Klopt! Steeds meer avonturiers en natuurliefhebbers hebben Slovenië ontdekt. En terecht, want de ongerepte natuur is er prachtig, de prijzen prettig en de mensen gastvrij. Je kunt hier buitensporten tot je een ons weegt. Raften, canyoning met abseilen of ga je suppen op het meer van Bled? Of liever klimmen, wandelen en mountainbiken? Dan zit er niks anders op dan de bergen (formaat Alpen) in te duiken en onderweg even af te koelen in een van de kristalheldere riviertjes. Afkoelen kan trouwens ook heel goed in je eigen zwemmeer, op onze camping Šobec.
EOG Blog Bled actief
3. Abseilen in de Ardennen

Iets dichterbij huis, op een uurtje rijden van Maastricht, staat toch een boel energie op jullie te wachten! Wat te denken van zwemmen en spelen in de rivier, kajakken, vlotten bouwen, rotsen beklimmen of abseilen? En dan zijn er ook nog watervallen, bossen en heuvels om te ontdekken. En. Dan. Nu. Even. Rust! Vlakbij jullie tent op camping Floreal II in La Roche-en-Ardenne kabbelt de rivier de Ourthe voorbij. Draai je een rondje om je as dan zie je kastelen, burchten en al het groene dat de Ardennen biedt. Kortom: de buitenmens wordt er wakker en de drang om dingen te doen is niet te temmen! Gaan, met die kajak!
EOG La Roche Blog Actief
4. We want meer in Italië

Wat verder zuidwaarts beginnen jullie de dag op het water. En dat is niet zo gek, want jullie zijn op sportcamping Rio Vantone en die ligt pal aan het Idromeer. Hier geen busladingen toeristen, maar gezellige Italiaanse dorpjes, heerlijke strandjes om bij te bruinen, een boekje te lezen. HO WACHT! Jullie komen hier niet voor je rust! Nee, bewegen, actie, dingen doen! Begin de dag met zwemmen, surfen, suppen of varen. En dan is het tijd om je schoenen aan te doen. Jullie gaan namelijk mountainbiken, wandelen, hiken of hebben jullie het lef om je aan een via ferrata te wagen? Dankzij een uitgezet parcours langs de rotswand, bereiken jullie zo de top. Vergeet vooral ook niet om om je heen te kijken!
EOG Idro Blog Actief
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail