Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
We want meer!

4 x verzot op het Idromeer

Slingerend over Italiaanse bergweggetjes en langs de rand van het meer viel zijn mond steeds meer open: het uitzicht werd steeds mooier. Nog voordat locatiemanager Hobie bij de camping aan het Idromeer was aangekomen was hij er al over uit: “Dit wordt mijn favoriete bestemming!” Nadat hij twee maanden op de camping had gewerkt, smeekte hij om hem de komende zomer weer naar het meer te sturen. Nou Hobie, afgesproken! Maar we wilden wel even weten waarom hij dan zo graag terug wilde. Hij kon wel honderd dingen noemen, maar hierom is hij het meest verzot op het Idromeer:

1. De relaxte camping

"Al op de weg ernaartoe was ik verkocht: hoge bergen en groene bossen overal. Eenmaal aangekomen op de camping, liep ik meteen naar het meer toe. Het heldere water tussen de groene bergen en steile rotspartijen was zo mooi, ik kreeg overal kippenvel en wist: dit gaat een top zomer worden! De camping ligt direct aan het meer, op een soort van schiereiland. Hierdoor staan onze Estivant-tenten vlakbij het water. Doordat het geen grote camping is, is het er erg gezellig. Op de camping vind je een kleine supermarkt, een restaurant en een snackbar. Op loopafstand van de camping is één van de betere pizzeria’s van de omgeving te vinden."
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
2. Geen moment verveling

"Het Idromeer is een echt walhalla voor de watersport. De surfschool op de camping leert de kinderen windsurfen (vanaf 9 jaar) en suppen op het meer. Omdat er een aangenaam windje waait op het meer, is het de perfecte plek om met je plank over het water te razen. En als je dan per ongeluk toch in het water valt is dat geen ramp, want dat is lekker warm! Voor de echte waaghalzen is er een hele indrukwekkende canyoningtocht door de Palvico kloof (vanaf 12 jaar). Ik heb meerdere canyoningtochten mogen doen, maar vond dit de meest veelzijdige en meest spectaculaire (zie foto)! Op de camping zelf kan je mountainbikes huren. Ook kun je klimsetjes lenen om een Via Ferrata te kunnen beklimmen."
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië

3. Het bourgondische leven

"Wie aan Italië denkt, denkt natuurlijk meteen aan pizza, pasta en wijn. Doordat het Idromeer in een minder toeristische omgeving ligt, zijn de restaurants een stuk authentieker. De meeste restaurants worden door echte Italiaanse families gerund, en dat proef je! De lekkerste lasagna en steenoven pizza’s heb ik daar gegeten. Natuurlijk kan een Tiramisu della Casa niet ontbreken en over het Italiaanse ijs hoef ik nog niet eens te beginnen… En de kosten? Die liggen lager dan in de gebieden die al door toeristen overspoeld zijn. Dus daar hoef je aan het Idromeer niet bang voor te zijn. En ook op de camping doen we lekker mee met de bourgondische lifestyle: pastasalades, gezonde groenten, laat dat maar aan ons over!" ????
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
4. Dorp- en cityhoppen

"Rondom het Idromeer liggen mooie oude dorpjes. Met een rondvaartboot kan je ze bezoeken: stuk voor stuk klein en super gezellig. Maar ook dichterbij is het smullen! Het dorpje Crone, dat op loopafstand van jullie tent ligt, heeft een aantal heerlijke ijssalons met leuke terrasjes en een paar goede restaurants. Willen jullie even naar de bewoonde wereld, dan zijn steden Brescia en Verona (zie foto) zijn ook goed bereikbaar. Er rijdt zelfs een bus vanaf het dorpje bij de camping naar Brescia! Vanuit de camping worden ook dagtrips naar Verona en het sprookjesachtige Venetië georganiseerd. Ook zijn de idyllische stadjes Salo, Desenzano en Sirmione aan het Gardameer allemaal binnen een uur aan te rijden. Geen moment verveling!"
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
Heb je liever bewegende beelden? Check dan even ons locatiefilmpje:

Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail