Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
We want meer!

4 x verzot op het Idromeer

Slingerend over Italiaanse bergweggetjes en langs de rand van het meer viel zijn mond steeds meer open: het uitzicht werd steeds mooier. Nog voordat locatiemanager Hobie bij de camping aan het Idromeer was aangekomen was hij er al over uit: “Dit wordt mijn favoriete bestemming!” Nadat hij twee maanden op de camping had gewerkt, smeekte hij om hem de komende zomer weer naar het meer te sturen. Nou Hobie, afgesproken! Maar we wilden wel even weten waarom hij dan zo graag terug wilde. Hij kon wel honderd dingen noemen, maar hierom is hij het meest verzot op het Idromeer:

1. De relaxte camping

"Al op de weg ernaartoe was ik verkocht: hoge bergen en groene bossen overal. Eenmaal aangekomen op de camping, liep ik meteen naar het meer toe. Het heldere water tussen de groene bergen en steile rotspartijen was zo mooi, ik kreeg overal kippenvel en wist: dit gaat een top zomer worden! De camping ligt direct aan het meer, op een soort van schiereiland. Hierdoor staan onze Estivant-tenten vlakbij het water. Doordat het geen grote camping is, is het er erg gezellig. Op de camping vind je een kleine supermarkt, een restaurant en een snackbar. Op loopafstand van de camping is één van de betere pizzeria’s van de omgeving te vinden."
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
2. Geen moment verveling

"Het Idromeer is een echt walhalla voor de watersport. De surfschool op de camping leert de kinderen windsurfen (vanaf 9 jaar) en suppen op het meer. Omdat er een aangenaam windje waait op het meer, is het de perfecte plek om met je plank over het water te razen. En als je dan per ongeluk toch in het water valt is dat geen ramp, want dat is lekker warm! Voor de echte waaghalzen is er een hele indrukwekkende canyoningtocht door de Palvico kloof (vanaf 12 jaar). Ik heb meerdere canyoningtochten mogen doen, maar vond dit de meest veelzijdige en meest spectaculaire (zie foto)! Op de camping zelf kan je mountainbikes huren. Ook kun je klimsetjes lenen om een Via Ferrata te kunnen beklimmen."
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië

3. Het bourgondische leven

"Wie aan Italië denkt, denkt natuurlijk meteen aan pizza, pasta en wijn. Doordat het Idromeer in een minder toeristische omgeving ligt, zijn de restaurants een stuk authentieker. De meeste restaurants worden door echte Italiaanse families gerund, en dat proef je! De lekkerste lasagna en steenoven pizza’s heb ik daar gegeten. Natuurlijk kan een Tiramisu della Casa niet ontbreken en over het Italiaanse ijs hoef ik nog niet eens te beginnen… En de kosten? Die liggen lager dan in de gebieden die al door toeristen overspoeld zijn. Dus daar hoef je aan het Idromeer niet bang voor te zijn. En ook op de camping doen we lekker mee met de bourgondische lifestyle: pastasalades, gezonde groenten, laat dat maar aan ons over!" ????
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
4. Dorp- en cityhoppen

"Rondom het Idromeer liggen mooie oude dorpjes. Met een rondvaartboot kan je ze bezoeken: stuk voor stuk klein en super gezellig. Maar ook dichterbij is het smullen! Het dorpje Crone, dat op loopafstand van jullie tent ligt, heeft een aantal heerlijke ijssalons met leuke terrasjes en een paar goede restaurants. Willen jullie even naar de bewoonde wereld, dan zijn steden Brescia en Verona (zie foto) zijn ook goed bereikbaar. Er rijdt zelfs een bus vanaf het dorpje bij de camping naar Brescia! Vanuit de camping worden ook dagtrips naar Verona en het sprookjesachtige Venetië georganiseerd. Ook zijn de idyllische stadjes Salo, Desenzano en Sirmione aan het Gardameer allemaal binnen een uur aan te rijden. Geen moment verveling!"
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
Estivant Eenoudervakantie Idromeer Italië
Heb je liever bewegende beelden? Check dan even ons locatiefilmpje:

Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 26 maart 2020 - 15:40 uur - De veiligheid en gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop, bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Op dit moment is het advies: reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Op dit moment is de zomervakantie nog te ver weg om de situatie goed te kunnen beoordelen en passende maatregelen te treffen. Alles kan nog veranderen.

Stel dat het BuZa een negatief reisadvies afgeeft voor jullie bestemming en dit nog steeds van kracht is in jouw vakantieperiode, dan moeten we jullie vakantie op basis van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden annuleren. In dat geval krijg je van ons een Corona-voucher. Deze voucher kan je inwisselen voor een vakantie op een later moment!
Geplaatst op 26 februari 2020
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail