Soepel en smooth op pad!

5 easy going tips voor eenouders

Op vakantie met de kinderen. Iedere alleenstaande ouder weet wat dat betekent: altijd minstens twee paar handen tekort. Zonde natuurlijk, want ook voor jou is het vakantie. Deze 5 tips maken je het wat makkelijker bij jullie volgende zomervakantie:

1. Kinderen zijn de baas!

Het is even wennen aan de gedachte, maar hier krijg je geen spijt van: laat je kind(eren) de bestemming kiezen. Wordt het dit jaar Duitsland, Italië of toch Spanje? Natuurlijk, geef ze wel een lijstje waar ze uit mogen kiezen, voordat ze ineens met een onbetaalbaar tropisch eiland aan komen zetten. Die keuzevrijheid voor de kinderen doet wonderen. Wedden dat ze de vakantie van hun leven hebben?
2. Ga niet te ver weg

Ben je eigenlijk al eens op vakantie geweest met je kinderen? Flinke onderneming hé! Onze gouden tip is daarom: ga niet te ver weg! Zie je jezelf al zeulen op het vliegveld? Grote koffers en topdrukte: je bent alerter dan ooit, want gaan we de vlucht wel halen? En net voordat jullie door de douane moeten, zegt die kleine: “Ik moet plassen!” Sta je dan, met je goede gedrag! Al eens gedacht aan een vakantie dichterbij huis? We hebben de vetste campings voor jou die met de auto comfortabel te bereiken zijn én dan gaan jullie koffers gemakkelijk mee. Zeker met onze bagagechecklists voor de camping of hotel. Vakantievriendjes die dezelfde taal spreken, wel zo handig! En heb je een wat ruimer budget, je kunt er ook een combivakantie van maken, dan zie je in één vakantie twee bestemmingen!
3. Vriendjes maken

Eigenlijk valt of staat de vakantie ermee: vriendjes! Want vermaakte kinderen zijn een vermaakte moeder of vader. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw kinderen altijd leeftijdsgenootjes om zich heen hebben. Echt! Kijk maar eens bij jouw favoriete bestemming bij Data & Prijzen. Daar vind je bij elke vertrekdatum groene poppetjes waar je op kunt klikken, dan zie je wat de samenstelling van de groep is (zie foto hieronder). Twijfel je nog? Bel of app ons dan even. Want als er een meer geschikte bestemming voor jouw kinderen bij zit, dan vertellen we dat eerlijk. Zo helpen we je aan de best passende vakantie! Met ons team op locatie zorgen we ervoor dat jij je koters alleen maar hoeft in te smeren en bij de teamleden hoeft in te leveren. Kun je daarna lekker dat boek uitlezen.
4. Op pad met bekenden

Natuurlijk, dit moet je wel liggen, maar hoe leuk is het als je met mensen op pad gaat, die je in een vorige Estivant-vakantie al hebt ontmoet! Waarvan je weet dat het klikt, tussen jou en die andere ouder, en natuurlijk ook tussen de kinderen! Jullie zitten sowieso gebakken. En ga je voor het eerst mee? Supergaaf om alvast kennis te maken met de andere ouders via ons Meeting Point. Daar kun je ook je vragen stellen en dan is er altijd wel iemand die raad weet!
5. First things first!

Want van uitstel komt afstel. Dus doe de dingen die je moet doen, als eerste! Ga je bijvoorbeeld naar Bitez in Turkije? En heb je nog geen toestemming van de andere ouder? Regel het! Zorg er dan voor dat je reisdocumenten op orde zijn. Turkije is namelijk geen land uit het zogenaamde Schengen-gebied. De Marechaussee checkt strenger, als je buiten het Schengen-gebied reist. Een goede voorbereiding is dan het halve werk: download van tevoren hier even dit formulier, vul het in en print het uit voordat je vertrekt.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 26 maart 2020 - 15:40 uur - De veiligheid en gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop, bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Op dit moment is het advies: reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Op dit moment is de zomervakantie nog te ver weg om de situatie goed te kunnen beoordelen en passende maatregelen te treffen. Alles kan nog veranderen.

Stel dat het BuZa een negatief reisadvies afgeeft voor jullie bestemming en dit nog steeds van kracht is in jouw vakantieperiode, dan moeten we jullie vakantie op basis van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden annuleren. In dat geval krijg je van ons een Corona-voucher. Deze voucher kan je inwisselen voor een vakantie op een later moment!
Geplaatst op 26 februari 2020
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail