Soepel en smooth op pad!

5 easy going tips voor eenouders

Op vakantie met de kinderen. Iedere alleenstaande ouder weet wat dat betekent: altijd minstens twee paar handen tekort. Zonde natuurlijk, want ook voor jou is het vakantie. Deze 5 tips maken je het wat makkelijker bij jullie volgende zomervakantie:

1. Kinderen zijn de baas!

Het is even wennen aan de gedachte, maar hier krijg je geen spijt van: laat je kind(eren) de bestemming kiezen. Wordt het dit jaar Duitsland, Italië of toch Spanje? Natuurlijk, geef ze wel een lijstje waar ze uit mogen kiezen, voordat ze ineens met een onbetaalbaar tropisch eiland aan komen zetten. Die keuzevrijheid voor de kinderen doet wonderen. Wedden dat ze de vakantie van hun leven hebben?
2. Ga niet te ver weg

Ben je eigenlijk al eens op vakantie geweest met je kinderen? Flinke onderneming hé! Onze gouden tip is daarom: ga niet te ver weg! Zie je jezelf al zeulen op het vliegveld? Grote koffers en topdrukte: je bent alerter dan ooit, want gaan we de vlucht wel halen? En net voordat jullie door de douane moeten, zegt die kleine: “Ik moet plassen!” Sta je dan, met je goede gedrag! Al eens gedacht aan een vakantie dichterbij huis? We hebben de vetste campings voor jou die met de auto comfortabel te bereiken zijn én dan gaan jullie koffers gemakkelijk mee. Zeker met onze bagagechecklists voor de camping of hotel. Vakantievriendjes die dezelfde taal spreken, wel zo handig! En heb je een wat ruimer budget, je kunt er ook een combivakantie van maken, dan zie je in één vakantie twee bestemmingen!
3. Vriendjes maken

Eigenlijk valt of staat de vakantie ermee: vriendjes! Want vermaakte kinderen zijn een vermaakte moeder of vader. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw kinderen altijd leeftijdsgenootjes om zich heen hebben. Echt! Kijk maar eens bij jouw favoriete bestemming bij Data & Prijzen. Daar vind je bij elke vertrekdatum groene poppetjes waar je op kunt klikken, dan zie je wat de samenstelling van de groep is (zie foto hieronder). Twijfel je nog? Bel of app ons dan even. Want als er een meer geschikte bestemming voor jouw kinderen bij zit, dan vertellen we dat eerlijk. Zo helpen we je aan de best passende vakantie! Met ons team op locatie zorgen we ervoor dat jij je koters alleen maar hoeft in te smeren en bij de teamleden hoeft in te leveren. Kun je daarna lekker dat boek uitlezen.
4. Op pad met bekenden

Natuurlijk, dit moet je wel liggen, maar hoe leuk is het als je met mensen op pad gaat, die je in een vorige Estivant-vakantie al hebt ontmoet! Waarvan je weet dat het klikt, tussen jou en die andere ouder, en natuurlijk ook tussen de kinderen! Jullie zitten sowieso gebakken. En ga je voor het eerst mee? Supergaaf om alvast kennis te maken met de andere ouders via ons Meeting Point. Daar kun je ook je vragen stellen en dan is er altijd wel iemand die raad weet!
5. First things first!

Want van uitstel komt afstel. Dus doe de dingen die je moet doen, als eerste! Ga je bijvoorbeeld naar Bitez in Turkije? En heb je nog geen toestemming van de andere ouder? Regel het! Zorg er dan voor dat je reisdocumenten op orde zijn. Turkije is namelijk geen land uit het zogenaamde Schengen-gebied. De Marechaussee checkt strenger, als je buiten het Schengen-gebied reist. Een goede voorbereiding is dan het halve werk: download van tevoren hier even dit formulier, vul het in en print het uit voordat je vertrekt.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail