Zingen in the rain!

6 tips om de zon tóch te laten schijnen

Het regent, het regent, de tenten worden nat. Of jullie hotel of appartement. En wat liggen jullie korte broeken en bikini’s daar stil te wezen in de kast. En ook de unicorn dobbert eenzaam in het zwembad. Het regent. En dat vinden jullie nou net niet de bedoeling tijdens jullie zomervakantie. Gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel en is het tijd voor ándere leuke dingen. Daarom: 6 to-do’s in tijden van regen.

1. Neem een pyjamadag
Of je nu op de camping zit, in een appartement of hotel: een betere reden om de boel de boel te laten heb je nu niet. De regen komt met bakken uit de lucht. Jullie laten je pyjama aan en doen alle bijbehorende dingen die bij een relaxdag horen. Laat uit bed dus, treuzelen in de badkamer, uitgebreid ontbijten, een extra koffie, en dan monopolie op tafel, memorie in de aanslag, je boek op schoot, kleurpotloden slijpen en jullie lievelingsfilm aan. Het is tijd voor een dagje he-le-maal niks! Wanneer had je dat nou voor het laatst?

2. Ga zingen in the rain
Oké, misschien moeten jullie even een drempel over. Maar in tijden van zomer is die perfecte regenbui ineens de ultieme buitendouche! En aangezien jullie toch nergens meer naartoe hoeven vandaag of morgen: haal die zwemkleding uit de kast, trek je slippers aan en trakteer jezelf eens op een heerlijke, warme regenbui. De pretgarantie is groot!

3. Ontdek de binnenwereld
Je blik is in tijden van zon vooral op buiten gericht, en het daarbij behorende mooie wandelpad langs de kust, zwembad, baai of terras. Maar met deze regenachtige bril op, gaat er ineens een andere wereld voor jullie open. De outdoorwereld. Ga gezellig mee-eten met de locals IN het restaurant, kies voor een pad door het bos (de bomen regelen de regen voor jullie), of bekijk dat mooie kasteel naast de Loire. Meer tips voor binnen: wijnproeven in wijnhuizen (met druivensap voor de kleintjes), en al eens gedacht aan een stedentripje in de buurt (genoeg musea en andere indooractiviteiten). En regent het pijpenstelen? Sprintje naar het zwembad van de camping?

4. Bekijk het van de zonnige kant
Weet: die regenwolk boven jullie hoofd waait op een goed moment gewoon weer door. Een paar druppeltjes maken sommige activiteiten niet minder leuk en als ook buienradar geen alarm slaat, zullen we gewoon doorgaan! En dat betekent: stick to the plan. Want van kajakken word je toch al een beetje nat, ontbijten kun je prima onder de luifel en wandelen met een poncho drukt ook de pret niet.

5. Haal de bezem erdoor
Regen is een prima motief om de bedden vandaag wél een keertje op te maken, een wasje te draaien op de camping en die verzameling kleding op de stoel op te vouwen. De kinderen regelen het betere bezemwerk! En als alles dan weer aan kant is, is het tijd voor een uitgebreide lunch en als toetje een siësta. Vakantie!

6. Niks moet, en alles mag!
Als onze activiteiten én die van de camping of het hotel stilliggen wegens bakken uit de hemel, dan beslissen de kinderen vandaag. Zelf bepalen! Vakantie is bij uitstek het moment om de teugels een beetje te laten vieren. En regen is een uitgelezen kans om een zelf-bepaal-dag in te lassen. Verdeel de dag in delen (maar net met hoeveel jullie zijn) en laat iedereen zijn favoriete activiteit kiezen die past bij de weersomstandigheden. Er zijn geen regels (nou ja, een paar dan) en alles mag (bijna alles dan).
Kijk nu nog eens naar buiten: is het droog? Dat ging snel!

Nog even genieten van de laatste zomerzon? Kom in de laatste vakantieweek met ons mee naar De Leistert in Limburg of La Roche in de Belgische Ardennen: 100% zongarantie! ☀️
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail