Koninklijk kamperen!

7 lifehacks op de camping

Met je slaperige hoofd rits je de tent open en stapt naar buiten. Word je ook nog eens verblind door een heerlijk zonnetje! Even de kinderen wakker maken in de bijzettent! Maar dan blijf je haken achter de tentharing! Met een flinke smakkerd beland je half op de tent: zo, de kids zijn vast wakker nu! Ja zo is het campingleven wel heel spartaans… maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Met deze 7 lifehacks wordt het koninklijk kamperen:

1. Zwembadnoodles

Om gelijk maar met de tent in huis te vallen: bij onze grote Estivant-tenten heb je natuurlijk geen last van scheerlijnen. Maar een bijzettent kan nog weleens een struikelblok zijn. Meteen een handige oplossing: behang alle scheerlijnen van de bijzettent met zwembadnoodles! Dat zijn die gezellige fluorescerende foambuizen waarmee je kinderen normaal gesproken het water in plonzen. Nu snijd je ze aan één kant in en klem je ze om de touwtjes. Ongelukjes voorkomen, en meteen een gezellig gezicht!
2. Vloerpuzzel

De campingvloer maak je een stuk comfortabeler met een vloerpuzzel van je kleine! Misschien heb je ‘m nog wel in huis, die grote puzzeltegels. Vijf minuutjes werk en stapt de hele vakantie met je juiste been uit bed. Lekker zacht!
3. Badmuts

Het liefst modderen de kinderen de hele dag lekker aan op de camping en de natuur. En dat ga je merken ook! Die schoenen worden met de dag viezer. Oplossing: bewaar die schoenen in een badmuts. Zo wordt de tent niet vies en kunnen ze door de opening ook nog luchten.
4. Tentschort

3,2,1...Tadaaaa! Triomfantelijk rol je het tentschort uit voor de kids. Die hadden een grotere verrassing verwacht: want wat is er nou zo speciaal aan een doek met vakjes? Nou, wij weten zeker dat jij het wél weet te waarderen. Hang ‘m op aan een van de tentbuizen en je hebt de hele vakantie geen lastige vragen meer: ‘Mam, waar ligt m’n snorkel?’, ‘Pap, heb je m’n boek gezien?’. Vanaf nu weten de kids waar ze moeten zijn: kijk maar in je eigen vakjes!

Hangend, verticaal, staand, horizontaal: je hebt tentschorten/organizers in alle soorten en maten! Check de campingwinkel bij jou in de buurt of deze opbergers van de IKEA!
5. Wasknijpers

Je mag je handen dichtknijpen als je ze mee hebt genomen naar de camping: wasknijpers! Goed voor 1001 dingen, zoals het afsluiten van de zak met nootjes tot het ophangen van de was. Maar de mooiste lifehack met de wasknijper is wel de tandenborstelklem. Je hebt natuurlijk geen zin om die overal maar de laten rondslingeren als je in het toiletgebouw voor de spiegel staat. Klem je knijper om je tandenborstel en die blijft lekker hoog en droog boven de wastafel!
6. Lampjes

Hoe gezellig het al is op het Estivant-veldje, het wordt nóg gezelliger met sfeerverlichting zodra de avond valt. En natuurlijk kun je dat in de zomer lekker laten schijnen op zonne-energie. Al die verlichte tenten, wat een prachtig gezicht!
7. Citroen met kruidnagel

Zodra de avond gevallen is, komen die sluipende muggen met hun zoemende vuvuzela’s aangevlogen. Zit je dan, de hele tijd om je heen meppend voor je tent met je boek. De concentratie is helemaal weg. Oplossing: hak een citroen doormidden en stop kruidnagels in het vruchtvlees. De muggen (en ook wespen) blijven vanaf nu weg!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 13 augustus 2020 - 11:55 uur
In de laatste persconferentie heeft het kabinet meer duidelijkheid gegeven over welke vakanties door kunnen gaan. Dat is goed nieuws voor onze vakanties in
Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Daarnaast verwachten wij dat de vakanties in een deel van Frankrijk ook door kunnen gaan: Lacanau Océan en Le Gibanel. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een EstiFun & EstiVenture programma. Alle activiteiten zijn coronaproof! ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail