3 voordelen skisafari van een ouder-kind skisafari
Op safari in Oostenrijk!

Dé 3 voordelen van een ouder-kind skisafari

Tijdens het zoeken naar een wintersportvakantie, zag je de optie voor een skisafari staan. Dat klinkt leuk, dacht je. Misschien spotten jullie dan wel wilde dieren, gaan jullie off-piste of maken jullie de meeste kilometers van de groep. Nee, tijdens de skisafari spot je geen Oostenrijks wild (ha-ha) en je blijft ook gewoon op de geprepareerde pistes. Maar de skisafari heeft wel drie andere voordelen voor jou én je kind! Wedden dat dit het hoogtepunt van jullie wintersportvakantie wordt?


#1 Jullie leren het skigebied op je duimpje kennen
Daar sta je dan samen met je kind te turen bij dat gele bord midden op het kruispunt. Moesten jullie nou via blauw 8 naar het funpark? Of was het toch via die steile rode? Na de 3-daagse skisafari is die twijfel verleden tijd. Onze Nederlandse gids neemt jullie aan het begin van de wintersportvakantie gelijk mee op een ontdekkingsreis door het skigebied. En na 3 dagen roetsjen jullie als volleerde routeplanners zelf de bergen af. Links, rechts, immer geradeaus, weer rechts en het funpark is al in zicht. Google Maps is er niks bij. En het belangrijkste: geen duurzame minuten meer verliezen bij elk kruispunt dat jullie tegenkomen.
Skisafari eenoudervakanties
#2 Quality time met je kind
'Kom schat, zullen we samen in de pannenkoekenlift?', vraag je aan je kind. 'Echt niet mam!' Ach, kun jij weer even gezellig bijkletsen met een andere ouder. Je bent namelijk niet alleen met je kind op skisafari, maar ook met andere gezinnen uit de groep. Er zijn dus genoeg leeftijdsgenoten voor je kind om onderweg een keer een schansje mee te pakken en voor jou andere ouders om mee te kletsen in de lift. En tegelijkertijd heb je ook nog quality time samen met je kind. Niet twee, maar drie ski's in één klap dus. De rest van de week kan je kind lekker op pad met leeftijdsgenoten, terwijl jij met andere ouders een cappuccino (met Apfelstrudel) in de zon drinkt.
Eenouder wintersport skisafari
#3 Een leuke aanvulling op skiles
‘Ik ga echt niet meer op les hoor', zegt je zoon stellig. Elk jaar is het weer dezelfde discussie als de wintersportvakantie in zicht komt. Je zoon die ervan overtuigd is dat hij het skiën inmiddels wel onder de knie heeft. En om eerlijk te zijn, ben je ook hartstikke trots op hem hoe hij naar beneden raast. Twee keer knipperen en hij schiet jou inmiddels voorbij op die hagelwitte pistes. Maar toch is een ‘bijspijker-les’ helemaal geen gek idee. De gids is zeker geen leraar tijdens de skisafari, maar heeft wel ervaring als skileraar. En met zoveel ski-ervaring geven ze je graag zo nu en dan een tip. Dus kijk vooral goed hoe de gids je voorgaat op de glooiende rode piste en na-apen maar!
Eenoudervakantie leeftijdsgenoten
Benieuwd waar jij en je kind(eren) op skisafari kunnen? WhatsApp onze vakantiespecialisten!
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail