EOG_Waterpretparken
We gaan glibberen en glijden van de glijbanen!

Dit zijn jullie 8 favoriete waterpretparken!

Het water raast langs je voeten in de bak bovenaan de glijbaan. Je grijpt de stang nog eens stevig vast, klaar om naar beneden te razen. Je geduld wordt beloond: eindelijk verandert het rode licht naar groen. LET’S GO! Is er iets leukers dan met een rotgang van waterglijbanen sjezen? Neuh, denk het niet! Tenminste, zo denken onze waterratjes (en stiekem ook een beetje de papa’s en mama’s ????) van afgelopen zomer er over. Dit zijn volgens hun de leukste waterpretparken:

1. Port Aventura Caribe Aquatic Park - Salou - Cambrils

“Pap, kom! We doen een wedstrijdje, wie het eerste beneden is!” Samen klimmen jullie de trappen van de Rapid Race op. Daar krijgen jullie een matje om op te gaan liggen. Zodra de badmeester het sein veilig heeft gegeven zetten jullie je af en storten je van de baan naar beneden! Wie is er als eerste bij de finish? Beneden moet papa even uitrusten. Gelukkig staat daar het team alweer energiek te wachten. “Hup, op naar de volgende glijbaan!”

Op maar 20 minuten rijden van onze camping in Cambrils!
EOG_Waterpretparken
2. Waterworld - Lloret de Mar - Bestemming: Tossa de Mar

De heuvelachtige kust van de Costa Brava is natuurlijk ideaal om flink wat glijbanen tegenaan te bouwen. Van rubberbanden in je eentje of met zijn tweeën (papa’s en mama’s opgelet!) of op matjes of gewoon helemaal zonder hulpstukken: voor ieder wat wils hier in Lloret de Mar! Hurricane, Kamikaze, Storm, X-treme Mountain: de namen van de glijbanen voorspellen het al: je bent razendsnel beneden!

Op maar 10 kilometer van de camping in Tossa de Mar!
EOG_Waterpretparken
3. Aquacolors - Porec - Bestemmingen: Porec en Rovinj

De naam van het park zegt het al, het is een kleurrijk park! Er zijn veel glijbanen met leuke vernieuwende foefjes. Zoals die met stroomversnellingen waarbij de glijbaan een stukje omhoog loopt in plaats van naar beneden. Ook de nieuwe Windigo (4 glijbanen) zijn snel. In dit park heb je veel glijbanen met donkere buizen met kleureneffecten, heel tof!

Op nog geen 5 minuten rijden van de camping in Porec en op iets meer dan 30 kilometer van de camping in Rovinj!
EOG_Waterpretparken

4. Aqualand Saint Cyprien - Saint Cyprien - Bestemming: Argelès-sur-Mer

Samen met mama of papa in The Wave, wie wil dat nou niet? Of met je vakantievriendjes en het team van Estivant! Of op je buik van zo’n steile glijbaan afrazen, mag ook natuurlijk, dan voelt het alsof je nóg sneller beneden bent! Hier aan de Middellandse Zee zijn jullie uren zoet!

Maar 10 minuten rijden van de camping in Argelès!
EOG_Waterpretparken

5. Bodrum Aquapark - Bodrum Ortakent - Bestemming: Bitez

Ooit een vlecht gezien van glijbanen? Nou, kom dan maar eens kijken in Bodrum. Daar zijn maar liefst vier glijbanen door elkaar gevlochten. Dat wordt draaien en keren met zoveel bochten! Ook aan de kleintjes is gedacht, met leuke korte banen en stroomversnellingen samen met papa of mama.

10 minuutjes rijden van ons hotel in Bitez en je ligt in het water!
EOG_Waterpretparken
6. Caneva Aquapark - Fossalta - Bestemming: Gardameer

Nog maar een paar seconden, en dan gaat het valluikje onder je voeten open. De adrenaline pompt door je lijf, wat een spanning! 3,2,1 WOOSHHHH. Je vrije valt duurt een paar seconden en dan glijdt je met een noodgang naar beneden. Alleen voor de échte durfals! Er is genoeg ander plezier aan de oevers van het Gardameer. Spring over de schuimkoppen in het grote golfslagbad en dobber rond in een band op de wildwaterrivier!

Op 3 kilometer van de camping aan het Gardameer!
EOG_Waterpretparken
7. Aquamagis - Plettenberg - Bestemming: Sauerland

Ooit staand een glijbaan afgegaan? Nou, in Duitsland kan dat dus! Sterker nog, in Aqua Magis in Plettenberg zijn er twee glijbanen waar je staand vanaf moet! Geen paniek,de buis is zo smal dat je niet anders kunt. Het is alsof je naar beneden surft. Dit grotendeels overdekte glijbanenpark was de allereerste met zulke glijbanen. Ze zijn daar in het Sauerland sowieso van de nieuwste snufjes: raas op een band door een wind- en watertunnel!

Op een half uur rijden van onze camping aan de Biggesee in Sauerland!
EOG_Waterpretparken
8. Acqua Village Cecina - Cecina - Bestemmingen: Cecina Mare en Castagneto Carducci

Last but not least, want dit is stiekem onze persoonlijke favoriet, ????. De Anaconda en de Twister kronkelen door het prachtige Acqua Village in Cecina. Of stuiter met zijn vieren tegelijk van de Surfing Hill. Wedstrijdje doen? Het hele waterpark is in het thema Hawaï versierd, dus dat wordt een heerlijk dagje waterplezier tussen de palmbomen en lekkere ananassapjes!

Om de hoek bij onze camping in Cecina Mare en op een half uur rijden vanuit onze camping in Castagneto Carducci!
EOG_Waterpretparken
EOG_Waterpretparken
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail