Actieve eenoudervakantie
Een actieve vakantie met kinderen

Sportieve types opgelet

Vakantie is uitrusten, boekje lezen, uitblazen… HO. STOP. Kan het wat actiever en sportiever? Roetsjen van rotsen, crossen door de bossen, raften met de wilde stroom mee, surfen onder de Italiaanse zon? Gáán! Tuurlijk kan dat! Zin? Gauw boeken, want ook onze actieve eenoudervakanties gaan als een speer. Zoals deze vijf.

1. La Roche-en-Ardenne, België
Hoge bomen vangen veel wind zeggen ze, nou de bomen die wij hebben gevonden zorgen vooral voor veel sportieve spanning en sensatie. Een zipwireparcours, tokkelbanen tot 100 meter, via de lussenbrug, apenbrug, slingerbrug en balkenbrug weer terug. Kan daar nog meer bij? Jazeker, crossen door de bossen bijvoorbeeld of pijl-en-boog schieten. Moe na al dat outdoorgeluk? Gelukkig hebben we een camping gevonden waar jullie tent naast de rivier de Ourthe staat. Omgeven door burchten, kastelen en veel groen. De vogels wekken jullie bij het krieken van de dag. En dat alles op slechts een uurtje rijden van Maastricht.

Voor welke leeftijden is La Roche leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★
Actieve eenoudervakantie
2. Presle, Frankrijk
Pak die spierballen maar in! Want zeg je Presle, dan zeg je: outdoorparadijs. Vooral het plekje dat ‘onze’ Jesse heeft ontdekt en waar hij zijn eigen terrassencamping (op 632 meter hoogte, vlak bij Grenoble en Chambéry) is begonnen. Vergezichten: check. Stilte: magisch. Wakker worden in totale rust is heerlijk, maar daarna is het toch echt tijd voor actie. Jesse en zijn team begeleiden jullie tijdens allerlei stoere en sportieve activiteiten. Hiken, klauteren, boogschieten, parapenten, raften of toch gewoon lekker zwemmen in de zwemvijver. ‘s Avonds schuiven jullie (optioneel) aan voor het eten op de camping en neem vooral je wilde verhalen mee, want een kampvuur is ook van de partij.

Voor welke leeftijden is Presle leuk?
4 - 7 jaar: ★★★
8 - 12 jaar: ★★
13 + jaar: ★★★
Actieve eenoudervakantie
4. Elba, Italië
Napoleon werd verbannen naar Elba. Nu is verbannen worden een straf, maar naar Elba dan weer niet. Want dit eiland is je perfecte zomerse plaatje. Azuurblauw helder water, baaien die je alleen met een bootje bereikt. Alles bloeit er in de zon, de spaghetti is om je vingers bij af te likken. Ho stop, waar is dan de actie? Nou, in dit prachtige decor valt van alles te beleven. Die zee vraagt om een watersportdag, regelen wij, we noemen het ook wel spelen op zee. Al eens op een surfplank gestaan? Gesnorkeld? Gekajakt? Gesupt? Een zee aan activiteiten dus.

Voor welke leeftijden is Elba leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★★
Actieve eenoudervakantie
4. Bled, Slovenië
Slovenië? Het lijkt wel Nieuw-Zeeland! Watervallen, groene explosies, bergen en hele stukken waar je niemand tegenkomt. Welkom in jullie eigen natuurfilm waar je kunt buitensporten tot je een ons weegt. Zweten zullen jullie (en onderweg even waterdrinken uit een beekje en weer door!). Wat te doen? Raften in een grote rubberen boot en dan zo de rivier de Sava Dolinka afzakken. Niet voor mietjes overigens, deze wild stromende rivier heeft verschillende stroomversnellingen en sommige gaan er ruig aan toe. Maar onze instructeur helpt jullie. Ook op de activiteitenplanner: canyoning door diepe kloven, abseilen, suppen op het meer van Bled. Mountainbiken! Genieten tot in je trappers, al zeggen we het zelf.

Voor welke leeftijden is Bled leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★★
Actieve eenoudervakantie
5. Ardèche, Frankrijk
Yoga in de ochtend en aan het einde van de dag even de schwung van de hangmat pakken. Klein tukje, mag best. Want wat jullie in de achtertuin van onze camping Medrose allemaal beleven! Zoals Zoals afzakken tot onder zeeniveau naar eeuwenoude grotten. Of kanoën door rivierkloven onder de beroemde Pont d’Arc door, een 34 meter hoge natuurlijke brug. Onderweg niet vergeten een bommetje uit je kano te maken. Nog meer spanning van de rivier meepakken? Ga dan naar de ruigere delen (mee met de stroom!) en raften maar. Volg je de rivier dan moet je soms wandelen, springen, zwemmen, klauteren of abseilen. Maar dat kunnen jullie. En daarna bijtanken in de relaxte sferen van onze camping. Het is tenslotte vakantie.

Voor welke leeftijden is Ardèche leuk?
4 - 7 jaar: ★★
8 - 12 jaar: ★★★
13 + jaar: ★★
Eenoudervakantie Ardèche
Goed om te weten: sommige activiteiten zijn geschikt vanaf een bepaalde leeftijd en lengte en kunnen extra bij de reis geboekt worden. Onder het tabblad ‘verblijf’ vind je meer informatie.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail