Blog Elke dag een beetje meer 'groener' dankzij onze collega Ruud!
Groen, groener, groenst

Elke dag een beetje 'groener' dankzij onze collega Ruud!

Onze collega Ruud is reisliefhebber en adviseur duurzaamheid pur sang. Hij heeft al behoorlijk wat paspoortstempels verzameld (en daar zijn we stiekem best jaloers op). Van Nepal tot Tasmanië en Vietnam; Ruud is een échte globetrotter. Maar wél op een zo'n duurzaam mogelijke manier. Want dan kunnen we nóg langer van onze wereld blijven genieten. Niet zo gek dus, dat we Ruud hebben benoemd tot duurzaamheidsadviseur om onze organisatie en het team elke dag een beetje 'groener' te maken. Hoe hij dat doet, vertelt hij in deze blog!

Je bent regelmatig te zien op onze social mediakanalen en deelt met onze volgers leuke vlogs van (nieuwe) vakantiebestemmingen en alle voorbereidingen. Kun je wat meer over jezelf vertellen?
"Mijn naam is Ruud, ik woon samen met mijn vriendin en 2 dochters van 8 en 12 jaar in het pittoreske Mook. In mijn vrije tijd klus ik graag aan ons huis (dat nooit af is), loop ik hard (liefst ’s ochtends vroeg in de bossen!), lees ik boeken en reizen is mijn allergrootste hobby! Samen met de dames heb ik al veel van de wereld gezien, maar er zijn altijd nóg meer mooie plekjes te ontdekken en avontuurlijke dingen te doen. Op de bucketlist staan onder andere nog met de trein naar Mongolië, een wandeltocht maken door Patagonië en een kampvuurtje stoken onder de sterrenhemel in de woestijn van Australië. Uiteraard reizen we wel zo duurzaam mogelijk en met alle CO2-uitstoot gecompenseerd."

Wat is jouw rol binnen Estivant?
"Ik ben bij Estivant Vakanties verantwoordelijk voor alle zaken die met materiaal en logistiek te maken hebben. Van het inmeten van de campings, het transporteren van de juiste spullen tot ervoor zorgen dat uiteindelijk alles schoon en compleet in de tenten klaarstaat voor jullie vakantie. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar doe ik samen met alle op- en afbouwers! Ook regel ik de busjes, kleding en andere zaken die de teams op locatie nodig hebben."

Je werkt al meer dan 20 jaar bij Estivant. Wat maakt werken bij Estivant zo leuk?
"Ik ben in 2001 bij Estivant begonnen als opbouwer van de tenten in Frankrijk. Het buiten bezig zijn, met m’n handen werken en samen met collega’s iets moois neerzetten waarmee we de Estivant-gasten blij kunnen maken, was gelijk helemaal mijn ding. In 2004 werd dit een fulltime baan en sindsdien (met een pauze van 2 jaar) ben ik verantwoordelijk voor dit deel van de hele winkel. Nog steeds ben ik het meest in m’n element op de camping; in korte broek en met een hamer in m’n hand. Lekker buiten bezig zijn en samenwerken met een gezellige club mensen, helemaal top!"
Ruud aan het werk in de loods
Hoe is jouw passie voor duurzaamheid ontstaan?
"Naarmate ik wat ouder word, groeit het besef dat niet alles onbeperkt beschikbaar is. De wetenschap dat ik een bijdrage kan leveren om dit bewustzijn te vergroten vind ik erg fijn. Dat motiveert me om hier aandacht aan te besteden en er tijd in te steken."

Wat betekent duurzaamheid voor jou en waarom vind je dit belangrijk?
"Door bewuste keuzes te maken in wat je eet, wat je (niet) koopt en waar je belang aan hecht. Een goed voorbeeld zijn voor onze kinderen is hier volgens mij ook een belangrijk onderdeel van. Dus, probeer ik om zelf zo goed mogelijk met de wereld om te gaan en hen ook te leren hoe zij hier in de toekomst hun steentje aan bij kunnen dragen."

Hoe maak jij Estivant elke keer een beetje meer 'groener'?
"Ik probeer zo vaak mogelijk te bedenken of er manieren zijn om duurzamer in te kopen of duurzamer te reizen. Natuurlijk lukt dit niet altijd en zit ik ook nog weleens in het vliegtuig. Als het lukt ga ik met de trein en koop ik spullen in die duurzaam geproduceerd zijn, niet uit het verre Oosten hoeven te komen of een langere levensduur hebben. Daarnaast vind ik het belangrijk om dit ook bij collega’s te promoten en hen te wijzen op duurzame alternatieven, dus val ik ze regelmatig lastig met ongevraagd advies en nuttige tips."

Wat heb je de afgelopen jaren al bereikt op het gebied van duurzaamheid?
"Iets waar ik heel erg blij mee, en ook wel een beetje trots op ben, is dat we alle CO2 die wordt uitgestoten door onze reizen compenseren. En niet alleen voor de vliegreizen, maar ook de gasten die met een touringcar of eigen vervoer op vakantie gaan. Dat doen we door CO2-certificaten in te kopen bij South Pole, een organisatie die op diverse plekken op de wereld projecten opstart of steunt waardoor er minder uitstoot wordt gegenereerd. Denk aan windmolens in Kenia, koken op biogas in de Sahel en recycling van plastic in India. Dat is een hele goede zaak in mijn ogen!

Verder zijn we aangesloten bij Travelife, een programma dat reisorganisaties helpt om hun bedrijf te verduurzamen en hierin bewuste en juiste keuzes te maken. Dit is erg breed, van het papier dat we in onze printers stoppen (die we uiteraard zo min mogelijk gebruiken) tot de schoonmaakmiddelen die we gebruiken op de campings."

Wat zou je bij Estivant graag op het gebied van duurzaamheid willen bereiken binnen 5 jaar?
"Ik zou graag de partners met wie we vanuit Estivant samenwerken willen vertellen over onze missie en idealen. Het zou toch prachtig zijn als we camping- en hoteleigenaren overtuigen om ook groene stroom of zonnepanelen te nemen, of hun inkopen milieubewuster gaan doen!"

Heb je nog een leuke duurzaamheids-kampeer-tips voor op vakantie?
"Zeker! Het zijn wellicht open deuren, maar daarom niet minder belangrijk of effectief:

  • Ga niet te ver weg. Met de auto of fiets in eigen land is beter voor het milieu dan een stedentrip of weekend weg met het vliegtuig.
  • Leen spullen; als je iets niet hebt of nauwelijks gebruikt is het een prima optie om spullen te lenen van vrienden of familie.
  • Zet thuis alle apparaten die onnodig aan staan terwijl je weg bent uit."
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail