4 redenen waarom je NU naar dit onontdekte plekje in Italië wilt

Kun je een geheim bewaren?

Er zijn van die plekjes die je het liefste voor jezelf houdt. Omdat het er zo geniaal mooi is. Omdat je er de hele dag met een big smile rondloopt. Of supt of surft op het spiegelgladde heldere blauwe water. Of een ijsje eet op een bankje in de schaduw. Náást oude Italiaanse mannetjes die samen de dag doornemen. Waar de bergen je uitzicht fantastisch maken. Waar je nog van het authentieke Italiaanse leven proeft. Waar je....

Genoeg redenen om het over een van onze mooiste plekjes te hebben. Maar don’t spread the word, want gelukkig heeft deze wonderschone spot de massa nog niet bereikt. Een van de redenen waarom je aan het Lago d’Idro nog het echte, relaxte, Italiaanse leven proeft.

1: De perfecte locatie vind je hier

Verscholen tussen Iseo en Garda ligt het Idromeer. Vanaf je tent, midden in de natuur, loop je het laantje uit en daar staan jullie, op je eigen strandje. Eerst even diep inademen en rondkijken. Het water is helder groenblauw, de bergen prachtig, de zeilschool opent haar deuren en verderop ligt Crone. Waar de Italiaanse tijd heeft stilgestaan. Waar je ijsjes en overheerlijke pizza’s eet, want dat hoort in Italië!

2: Sport, chill en doe een balkonscène

We vertelden al over dat laantje van de camping, waar al de comfortabele Estivant-tenten staan. Even uitlopen en je staat op het strandje. Mét onze eigen surfschool en waar wegdommelen in de zon óók de normaalste zaak van de wereld is. Wil je liever zwemmen in het zwembad, dat vind je ook op de camping. Vanaf de camping loop of fiets je trouwens ook zo de bergen in. Wandelschoenen aan of je pakt een mountainbike. Iets meer stadse fratsen? Rijd dan naar Brescia, of ietsje verder door naar Verona. Voor de liefde. Je vindt er niet alleen beroemde werken van de Romeinen, maar ook het balkon van Shakespeare’s Romeo & Juliet .‘O Romeo Romeo wherefore art thou Romeo?’ ‘Hier! Op een geheim plekje aan het Idromeer!’

3: Duik in het ongerepte Italië

Hier vind je geen busladingen toeristen, wél Italiaanse locals. Geen drukke stadjes, maar lieflijke dorpjes aan de oever en middeleeuwse dorpjes in de bergen. En vergeet ook niet de lokale markt op woensdag! Geen overvol meer, maar genoeg ruimte om samen te suppen, surfen, zwemmen, varen, en vissen. Of een paar baantjes in de ochtend te trekken (hoor je de stilte?).

4: Say hi to Moeder Natuur

‘Wat is het hier prachtig’ hoor je jezelf weer zeggen. Moeder Natuur hield zich bij het Idromeer niet in. Tegen de rotsachtige bergen liggen bossen gedrapeerd en ook de oevers zijn omgeven door alle kleuren groen die je maar kunt bedenken. De bloemen bloeien vrolijk mee en eenmaal in de bergen (en bij de waterval) dendert dat allemaal nog schitterend door. Het is de achtertuin van onze sportcamping Rio Vantone****. Waar je wakker wordt met de vogels en ’s avonds voldaan in slaap valt met zomerse krekels. Ook fijn: je drijft hier niet je tent uit, want het koelt 's avonds lekker af.
Zomer 

Jullie zomer is zojuist begonnen!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER! Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
  • “Heerlijk onbezorgd vakantie vieren en ontzorgd worden omdat alles voor je geregeld is!”
    Stefanie, Kos

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Whatsapp

06-23 67 99 22

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail