'Ik kan niet kiezen!'

3 combivakanties zonder keuzestress

Gaan we dit jaar voor een strandvakantie (met idyllische baaien) of kiezen we voor adrenaline en duiken we de bergen in? Of toch liever Italië? De heuvels van Toscane of het eeuwige eilandgeluk op Elba? Maak het jezelf makkelijk en ga voor een van onze combivakanties. Zo hoef je niet te kiezen en vieren jullie vakantie op twee prachtige plekken.

1. Van het groene hart, naar zee

In de Dordogne, in Gibanel, maakt je groene hart een sprongetje, want de hoogstandjes van Moeder Natuur zijn er ontelbaar. Denk aan heuvels, wouden, grotten, watervallen en prachtige rivierbeddingen. En daar, áán de rivier, vind je onze luxe camping Château du Gibanel. Na een week springen in de waterval, mountainbiken, speurtochten, hiken en de rust van de natuur, is het tijd voor iets totaal anders. Even heerlijk die zoute wind door je haren, slipperen over de boulevard, surfen, suppen, zwemmen en zonnen! De tweede week van de vakantie brengen jullie namelijk door op onze camping pal achter de duinen, in Lacanau Océan.
2. Van actie in de bergen naar azuurblauwe baaien

In Axat, een dorpje in de prachtige Pyreneeën, stroomt de adrenaline door je aderen. Er is zoveel leuks te doen! Rotsklimmen, canyoningen, mountainbiken, wildwaterraften, boogschieten, abseilen, grotten ontdekken. Na een week actie, willen jullie ook graag wat rust in de tent. Met je voeten in het zand, zon en de zee. Dat kan, want week twee genieten jullie in Argelès-sur-Mer. De zon draait er overuren, de Pyreneeën schitteren op de achtergrond en de palmbomen wuiven je toe. Neerstrijken aan de idyllische Spaanse kust in Tossa de Mar kan trouwens ook. Voor als je meer zin hebt in azuurblauwe privébaaitjes en eeuwenoude dorpen.
3. Toscaanse heuvels & het eiland van Napoleon

Als je aan Toscane denkt, ben je meteen een beetje op vakantie. De groene heuvels, pijnbomen, die wijnvelden, heerlijk eten en de zachte avondzon. Pisa, Lucca, Florence: de kunstschatten van Italië, misschien zelfs wel van de hele wereld, liggen er in je achtertuin. En ook in het dorpje Viareggio, met onze camping niet ver van de Ligurische Zee. Na een week van vele schatten, is het tijd voor een oase van Italiaanse rust. Keizer Napoleon werd ooit naar het eiland Elba verbannen, en daar verblijven jullie in week twee. En dat is allesbehalve een straf. Onze camping Village Rosselba le Palme ligt middenin de prachtige Giardino botanico dell'Ottone, een enorme Botanische tuin. Met een groot zwemparadijs met watervallen en glijbanen én uiteraard ontbreekt ook hier het lekkere eten niet. Kun je geen genoeg krijgen van de Toscaanse heuvels en stadjes? Kies dan voor een tweede week in Cecina Mare en bezoek de middeleeuwse stad Siena!
Papa's en mama's klaar? Mixen maar!

Axat - Argelès-sur-Mer
Tossa de Mar - Axat
Gibanel - Saumur
Lacanau Océan - Gibanel
Saumur - Lacanau Océan
Idromeer - Gardameer
Viareggio - Cecina Mare
Cecina Mare - Elba
Elba - Viareggio
Bled - Poreč
Rovinj - Bled

Ken je de mama/papa-combi al?

Het allerleukste is: op vakantie met mama én papa. Dat betekent in de praktijk vaak twee vakanties en dus twee keer heen en weer reizen. En dat is zonde, want in die tijd hadden ze ook bommetjes en baantjes kunnen maken in het zwembad. De perfecte oplossing is onze mama/papa-combi. Je kind blijft op locatie en jullie als ouders wisselen elkaar af. Ook leuk: boek een combi-vakantie van twee bestemmingen bij elkaar in de buurt. Je betaalt maar een keer de reis van de kinderen en reserveringskosten.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail