Meest voorkomende twijfels wintersport
Op wintersport met Estivant:

5x de meest voorkomende twijfels

Leuk hoor, dat wintersporten met kinderen. Maar jij hebt zo je twijfels of het wel iets voor jullie is. Je hebt afgelopen 15 jaar geen lat aangeraakt, laat staan je kind(eren). Straks vindt hij skiën spannend of zijn er geen leeftijdsgenootjes. En af en toe een borrel drinken oké, maar elke dag hossend in de aprés-ski is ook niet zo je ding. Dus laat je de wintersportvakantie maar voorbij skiën. Zonde! Tijd om de meest voorkomende twijfels over boord te gooien.


‘Je moet (goed) kunnen skiën om mee te mogen.’
Op een middag SnowWorld na heb je nog nooit op de latten gestaan. Dus, besluit je dat een wintersportvakantie er gewoonweg niet inzit, maar stiekem lonkt een wintersportvakantie met je kind(eren). Een gemiste kans, want zoals ze zeggen: ‘oefenen baart kunst’. En je bent nooit alleen. Er zijn altijd wel ouders en kinderen met hetzelfde skiniveau. Dus, hup die latten op. Het is tijd voor jullie eerste afdaling. De blauwe pistes van Maria Alm, Niederau en Marilleva zijn perfect voor beginners!

Eens moet de eerste keer zijn >
Eerste keer op wintersport
‘Hoe weet ik of een skigebied wel leuk voor mijn kind is.’
Heb je nét besloten dat je op wintersportvakantie wil met je kind(eren), komt het volgende dilemma: een skigebied kiezen. Nergens voor nodig. Heeft onze collega Wouter al voor je gedaan. Je komt dus niet in een gebied terecht met alleen maar zwarte pistes of een gebied waar de kind(eren) oefenen op de dinopiste en de ouders 5 bergen en 6 gondels verderop skiën. Wouter gaat voor het hele pakket: voldoende pisteaanbod in het hele kleurenpallet én geschikt voor families. Zo staat de Zillertal Arena bekend als één van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Katsjing, Zell am Ziller is binnen. Verder checkt Wouter of er voldoende schansjes, Ski Tracks en parcours zijn waar de kids hun papa of mama kunnen uitdagen.

Deze gebieden zijn door Wouters eisenpakket gekomen >
Eisen wintersportbestemming
‘Ik heb geen zin om elke dag verplicht te moeten après-skiën.’
Hartstikke leuk dat après-skiën, maar die tijd heb je wel gehad. Je gaat liever na een intensieve skidag in polonaise naar de wellness van het hotel, terwijl de kinderen buiten nog een sneeuwpop bouwen. Gewoon doen. Niets moet, alles mag. Mocht je het leuk vinden om spontaan een keer te blijven borrelen onderaan de piste, dan bestelt iemand er zo een warme glühwein bij. En onder het motto van ‘als je het doet, doe het dan goed’: Zell am Ziller heeft de beste aprés-ski. Ook handig met kids: in Maria Alm zit de aprés-ski naast het hotel.

Skiën zonder aprés >
Skiën zonder aprés-ski
‘Wat als mijn kind wintersport niet leuk vindt?’
Kleine kans, want het is niet alleen leuk om samen met leeftijdsgenootjes op skiles te gaan, wintersporten betekent ook hele dagen buiten spelen. Van iglo’s bouwen tot rodelen en van sneeuwpoppen maken tot leuke activiteiten met EstiFun; tijdens een wintersportvakantie maken ze flink wat (speel)overuren. Aan jou de taak om te zorgen voor genoeg leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Die vind je voor elke bestemming bij het groene icoontje ‘Deelnemers’ onder het kopje Data & Prijzen. Wedden dat het een succes wordt?

‘Wie als eerst beneden is’ >
Wintersportvakantie Estivant
‘Spullen, skipas, les… pfoe wat een geregel.’
Toegegeven, er komt best wat kijken bij een wintersportvakantie met kinderen. Voordat je op bestemming bent, zoek je al naar een goede skischool of je alvast materiaal kunt huren en hoe duur de skipas kost. Ho, stop! Ons motto is: jullie genieten, wij doen de rest. Op locatie staat het team klaar om jullie overal bij te helpen. Ze weten precies wat je nodig hebt, waar een goede skischool zit en helpen je kind(eren) bij het passen van materiaal en klaarmaken (én op tijd komen) voor de skiles. Inpakken voor de reis moet je wel zelf doen.

Laat het geregel maar aan ons over >
Estivant Team
Bij twijfel, DOEN! Kies de wintersportbestemming die het beste bij jullie past. Wij geven hier alvast advies!

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail