Meest voorkomende twijfels wintersport
Op wintersport met Estivant:

5x de meest voorkomende twijfels

Leuk hoor, dat wintersporten met kinderen. Maar jij hebt zo je twijfels of het wel iets voor jullie is. Je hebt afgelopen 15 jaar geen lat aangeraakt, laat staan je kind(eren). Straks vindt hij skiën spannend of zijn er geen leeftijdsgenootjes. En af en toe een borrel drinken oké, maar elke dag hossend in de aprés-ski is ook niet zo je ding. Dus laat je de wintersportvakantie maar voorbij skiën. Zonde! Tijd om de meest voorkomende twijfels over boord te gooien.


‘Je moet (goed) kunnen skiën om mee te mogen.’
Op een middag SnowWorld na heb je nog nooit op de latten gestaan. Dus, besluit je dat een wintersportvakantie er gewoonweg niet inzit, maar stiekem lonkt een wintersportvakantie met je kind(eren). Een gemiste kans, want zoals ze zeggen: ‘oefenen baart kunst’. En je bent nooit alleen. Er zijn altijd wel ouders en kinderen met hetzelfde skiniveau. Dus, hup die latten op. Het is tijd voor jullie eerste afdaling. De blauwe pistes van Maria Alm, Niederau en Marilleva zijn perfect voor beginners!

Eens moet de eerste keer zijn >
Eerste keer op wintersport
‘Hoe weet ik of een skigebied wel leuk voor mijn kind is.’
Heb je nét besloten dat je op wintersportvakantie wil met je kind(eren), komt het volgende dilemma: een skigebied kiezen. Nergens voor nodig. Heeft onze collega Wouter al voor je gedaan. Je komt dus niet in een gebied terecht met alleen maar zwarte pistes of een gebied waar de kind(eren) oefenen op de dinopiste en de ouders 5 bergen en 6 gondels verderop skiën. Wouter gaat voor het hele pakket: voldoende pisteaanbod in het hele kleurenpallet én geschikt voor families. Zo staat de Zillertal Arena bekend als één van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Katsjing, Zell am Ziller is binnen. Verder checkt Wouter of er voldoende schansjes, Ski Tracks en parcours zijn waar de kids hun papa of mama kunnen uitdagen.

Deze gebieden zijn door Wouters eisenpakket gekomen >
Eisen wintersportbestemming
‘Ik heb geen zin om elke dag verplicht te moeten après-skiën.’
Hartstikke leuk dat après-skiën, maar die tijd heb je wel gehad. Je gaat liever na een intensieve skidag in polonaise naar de wellness van het hotel, terwijl de kinderen buiten nog een sneeuwpop bouwen. Gewoon doen. Niets moet, alles mag. Mocht je het leuk vinden om spontaan een keer te blijven borrelen onderaan de piste, dan bestelt iemand er zo een warme glühwein bij. En onder het motto van ‘als je het doet, doe het dan goed’: Zell am Ziller heeft de beste aprés-ski. Ook handig met kids: in Maria Alm zit de aprés-ski naast het hotel.

Skiën zonder aprés >
Skiën zonder aprés-ski
‘Wat als mijn kind wintersport niet leuk vindt?’
Kleine kans, want het is niet alleen leuk om samen met leeftijdsgenootjes op skiles te gaan, wintersporten betekent ook hele dagen buiten spelen. Van iglo’s bouwen tot rodelen en van sneeuwpoppen maken tot leuke activiteiten met EstiFun; tijdens een wintersportvakantie maken ze flink wat (speel)overuren. Aan jou de taak om te zorgen voor genoeg leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Die vind je voor elke bestemming bij het groene icoontje ‘Deelnemers’ onder het kopje Data & Prijzen. Wedden dat het een succes wordt?

‘Wie als eerst beneden is’ >
Wintersportvakantie Estivant
‘Spullen, skipas, les… pfoe wat een geregel.’
Toegegeven, er komt best wat kijken bij een wintersportvakantie met kinderen. Voordat je op bestemming bent, zoek je al naar een goede skischool of je alvast materiaal kunt huren en hoe duur de skipas kost. Ho, stop! Ons motto is: jullie genieten, wij doen de rest. Op locatie staat het team klaar om jullie overal bij te helpen. Ze weten precies wat je nodig hebt, waar een goede skischool zit en helpen je kind(eren) bij het passen van materiaal en klaarmaken (én op tijd komen) voor de skiles. Inpakken voor de reis moet je wel zelf doen.

Laat het geregel maar aan ons over >
Estivant Team
Bij twijfel, DOEN! Kies de wintersportbestemming die het beste bij jullie past. Wij geven hier alvast advies!
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail