Blog JANNEKE
Janneke over haar Estivant-ervaringen

Op eenoudervakantie met 3 kinderen

Ook deze week laten we weer een ervaren Estivant-ouder aan het woord! Janneke en haar drie kinderen (nu 2, 7 en 9 jaar oud) gaan dit jaar voor de vijfde keer mee op vakantie. Haar dochter was nog maar negen maanden toen ze voor het eerst samen vakantie vierden op het Kuierpad in Drenthe . Janneke deelt haar Estivant-ervaringen:

1. Even voorstellen! Wil je wat over jezelf en jouw kinderen vertellen? Wat voor vakanties vinden jullie leuk?
“Hallo! Ik ben Janneke en samen met mijn zoons Thijs (9) en Mats (7) én dochter Julia (2) vormen we een gezellig druk gezinnetje. Wij zijn dol op kamperen en eigenlijk hebben we genoeg aan een trampoline en een voetbalveldje. We vinden het leuk om actief bezig te zijn, maar moeten ook altijd een beetje zoeken naar wat leuk is voor alle leeftijden.”
Blog JANNEKE

2. Weet je nog waarom jij koos voor een eenoudervakantie? Hoe was het voor jou om voor het eerst te boeken?
“Toen ik pas net alleen was met mijn twee jongens, hoorde ik van mijn moeder over eenoudervakanties. Zij was na haar scheiding op singlereis geweest en had hierover gehoord van andere reisgenoten. Ik zag het meteen zitten, maar vond het ook spannend. Mijn jongens waren immers nog klein (2 en 4 jaar). Het eerste jaar gingen we met een andere organisatie. Dat was gezellig, maar er was eigenlijk relatief weinig geregeld voor de kinderen. Dat vond ik jammer, want daar had ik wel op gerekend. Via via hoorde ik dat bij Estivant Vakanties het programma altijd goed in elkaar zat. Daarom besloten we het jaar daarop voor het eerst met Estivant mee te gaan.”

Zijn jouw verwachtingen uitgekomen?
“Absoluut! Bij Estivant is elke vakantie goed georganiseerd en staat er altijd een leuk, enthousiast team voor de kinderen klaar! Elk jaar is er een gezellige groep mensen en maken de kinderen vriendjes. De EstiFun heeft altijd een goed gevuld aanbod en er is een leuke keuze aan bij te boeken activiteiten. De uit-avond, de familie-challenge en de afsluitende BBQ zijn elk jaar een succes!”

4. Jullie zijn al 4 jaar met ons op vakantie geweest! Welke bestemming(en) heeft/hebben de meeste indruk gemaakt?
“Afgelopen jaar gingen we naar Monzingen (Duitsland ). Voor het eerst naar het buitenland! De sfeer op de camping was erg fijn en er was een leuke klik met een gezellig groepje mensen. Daarnaast vond ik de activiteiten (blotevoetenpad, edelstenenmijn) erg geslaagd! Ook het Kuierpad is een ontzettend leuke camping. Geschikt voor álle leeftijden. Maar, het eerste jaar in Rheezerveen was toch wel het allermooist. We hadden ontzettend pech met het weer, maar een enorm leuke groep. En... mijn huidige vriend heb ik tijdens deze vakantie ontmoet. De klik was er al tijdens die vakantie, maar pas zo'n tweeënhalf jaar later is er echt iets opgebloeid. Estivant heeft mij dus absoluut iets onvergetelijks gebracht!”
Blog JANNEKE

5. Waar hebben jullie het hardst om moeten lachen?
“De bonte avond op Rheezerveen was hilarisch. We hebben ook enorm gelachen om de papa waarvan zijn zoontje maar aandacht bleef vragen. Hij riep uit: "Het is nu ook EstiFun voor mij!" In Monzingen speelden we tot in de late uurtjes truth or dare, wat af en toe ook erg grappige situaties opleverde. Het Estivant-team had op de BBQ nog een leuke verwijzing hiernaar gemaakt met hun eigen: Doen, druif of de waarheid.”

6. Hoe zouden jouw kinderen een Estivant-vakantie omschrijven?
“Mijn kinderen vinden het altijd ontzettend leuk om met Estivant op vakantie te gaan, omdat er altijd andere kinderen zijn om mee te spelen. Ze vinden het enorm gezellig om met z'n allen samen te eten of op pad te gaan. De pannenkoekenavond is altijd een groot succes, al voelde de oudste zich er afgelopen jaar een beetje groot voor. Hij kijkt dan ook erg uit naar de bivak aankomende zomer!”

7. Maken zij gemakkelijk vriendjes/vriendinnetjes tijdens onze vakanties?
“De jongens maken altijd snel vriendjes. Afgelopen zomer hadden we gelijk de eerste avond een vriendje en zijn moeder te eten. Hup: soep in de pan, knakworsten bij elkaar gooien en aanschuiven maar. Er is nog geen enkele keer geweest dat ze met niemand een klik hadden. Doordat je vooraf naar de leeftijden kijkt, kun je ook bewust kiezen voor een bestemming met leeftijdgenootjes. Dat maakt dat het voor de kinderen ook altijd een succes is. De jongste was de afgelopen twee jaar nog te klein om echt vriendjes te maken. Toch heeft ook zij genoten van de aandacht van de grotere meiden afgelopen jaar.”
Blog JANNEKE

8. Wat vind jij als ouder het leukste of het fijnste aan een vakantie met Estivant?
“Ik vind het heel leuk dat je 's avonds lekker bij elkaar zit met de ouders als de kinderen slapen. Als je alleen op vakantie bent, dan zijn de avonden vaak een beetje eenzaam. Ook is het fijn dat er altijd iemand een oogje in het zeil wil houden, als je even wilt douchen of iets dergelijks. Daarnaast is het fijn dat je gezamenlijk dingen kan ondernemen, zonder dat het een gedwongen karakter heeft. Je bepaalt zelf of je wel of niet wilt aansluiten en dat is altijd prima.”

9. 9. Wat doe jij het liefst tijdens jouw 'vrije tijd', wanneer de kinderen op pad zijn met EstiFun en EstiVenture?
“Eigenlijk heb ik dat de afgelopen twee jaar niet echt kunnen ervaren, want mijn jongste van twee kan nog niet echt meedoen met het EstiFun-programma. Dat ik af en toe een tijdschrift kon lezen of een kopje thee kon drinken, vond ik al hartstikke fijn. Het eerste jaar ben ik gaan hardlopen met een groepje ouders. Misschien lukt dat deze zomer ook wel weer een keertje. Dat zou leuk zijn!”
Blog JANNEKE

10. Deze zomer gaan jullie naar de Eifel. Waarom heb je voor deze bestemming gekozen?
“Ik zocht een buitenlandse bestemming die niet te ver rijden was. De oudste wil op bivak en er moeten leeftijdgenootjes zijn voor de jongsten. Zo kwam ik op de Eifel uit! Via de Facebook-pagina heb ik contact gezocht met andere ouders met peuters die niet in de Benjamin-weken konden. Zo hebben we uiteindelijk vier 2-jarigen in 'onze week'. Daar kijk ik erg naar uit!”

11. Wat zou je tegen andere ouders willen zeggen die nog twijfelen om te boeken?
“Als je het leuk vindt om samen met anderen iets te ondernemen: ga ervoor! Je hoeft je echt niet druk te maken. Als je er eenmaal bent, komt alles vanzelf goed. En, oh ja... Ik heb dan wel mijn huidige vriend toevallig tijdens een vakantie met Estivant ontmoet, maar je hoeft niet bang te zijn dat het allemaal om dating gaat! ;-) Het is gewoon heel ongedwongen en gezellig.”

Twijfel je zelf nog om net als Janneke met ons op vakantie te gaan? Bel of app met onze vakantiespecialisten! Zij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook geven ze graag advies over welke bestemmingen bij de leeftijd van jouw kind(eren) passen.


En, ben je zelf een ervaren Estivant-ouder en wil je jouw verhaal delen? Dan willen we heel graag van jou horen! Stuur een mailtje naar marketing@estivant.nl. Wij nemen contact met je op.
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail