Hoe coronaproof is Estivant?

Terugblikken, maar vooral kijken naar de toekomst!

Afgelopen 8 maart was het precies 20 jaar geleden dat ik als 27 jarig-broekie bij de Kamer van Koophandel op de stoep stond. Ik kwam daar Estivant inschrijven als reisorganisatie voor eenoudergezinnen. Net van school, nauwelijks werkervaring, maar who cares. Ik was enthousiast en had 25 jaar praktijkervaring als kind van gescheiden ouders. Ik wilde kinderen van gescheiden ouders de allerleukste vakantie geven. En daarmee hun ouders ook.

De afgelopen 20 jaar heb ik samen met een groep enorm gemotiveerde mensen keihard gewerkt om Estivant te maken tot wat het nu is. Volgens mij de allerleukste reisorganisatie van Nederland. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ik hoop altijd dat het tijdens de vakantie als boffen voelt dat je eenoudergezin bent, omdat wij alleen voor eenoudergezinnen bestaan.


En toen begin maart, precies op het moment dat wij 20 jaar Estivant vierden, kwam de grootste uitdaging ooit op ons pad; het coronavirus. Het ontwrichte onze samenleving, verwijderde ons van elkaar, rukte soms geliefden uit ons leven, maar bracht ons op afstand ook weer samen. Ons hele leven kwam tot stilstand en op vakantie gaan was ook even niet belangrijk meer. Volkomen logisch en terecht natuurlijk.

Ik heb er een hoop slechte nachten om gehad. Want hoe ga je hier mee om? Hoe loods je je Gasten, je medewerkers, je organisatie door zo’n storm? Alhoewel storm, dit mag je best een orkaan noemen. Zo veel verschillende scenario’s, zo veel onduidelijkheid. Mag er deze zomer weer gevlogen worden en als dat zo is, hoe? Zijn vakantielanden nog bereikbaar en zijn campings en hotels open of moet alles dicht blijven? Is het veilig om kinderen, hun ouders en medewerkers op reis te laten gaan? Hoe ziet een Estivant vakantie er überhaupt uit in een 1,5 meter samenleving?

Allemaal vragen waar we nu nog steeds geen antwoord op hebben. Maar wat ik wel weet is dat wij dit met Estivant gaan overleven. Wij zijn nooit een organisatie geweest die veel geld heeft verdiend, we hebben het altijd belangrijker gevonden dat onze vakanties betaalbaar blijven. We hebben dan ook geen hele dikke bankrekening, maar we zijn wel financieel gezond. We zijn altijd behouden geweest met geld, noem het maar conservatief en we hebben weinig schulden. We kunnen dus wel een stootje hebben.

Wat we ook weten is dat we nu vooruit moeten kijken en dat doen we. Niet afwachten wat gaat komen, maar meebewegen met hoe de maatschappij verandert. Zo zijn we volop nieuwe campings in Nederland aan het vastleggen voor deze zomer. De teller staat inmiddels op 5. Dus mocht het binnenkort toch niet mogelijk blijken om op zomervakantie te gaan naar Italië, dan hebben wij extra keuze in Nederland. Want wij snappen best dat je na al die weken thuis graag deze zomer naar buiten gaat.

We zorgen dat we er klaar voor zijn. Misschien dit jaar geen Estivant barbecue of UIT-avond voor de ouders, we passen onze vakanties gewoon zo aan dat ze Corona-proof worden! We zijn ook samen met onze busmaatschappijen aan het kijken of en hoe we iedereen veilig naar bestemming kunnen brengen. En via de ANVR blijven we continu op de hoogte van alle ontwikkelingen. Welke landen veilig zijn en wanneer Transavia weer gaat vliegen en naar welke bestemmingen.

Wij staan al 20 jaar voor jullie klaar en dat blijven we doen. Zodra we weten hoe de zomer er precies uit gaat zien, brengen we jou er van op de hoogte. En voor al die mensen die ons de afgelopen tijd gesteund hebben met kaartjes, taart, lieve berichtjes, die hun vertrouwen uitspraken door gewoon weer te boeken voor de zomer of door hun betaling gewoon te doen, een enorm DANK-JE-WEL uit de grond van ons hart. Voor jullie staan wij morgen weer op uit bed en gaan we weer aan de slag. Want er komt een tijd na-corona en ook dan zullen wij er nog steeds zijn, voor jullie.

Guido van Schagen, namens het hele team!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 29 mei 2020 - 16:40 uur - De veiligheid en gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop, bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Op dit moment is het advies: reis de komende periode niet naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Het is nog niet duidelijk wanneer, welke en óf de grenzen weer open gaan. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, zijn jullie de eerste die het weten. Waarschijnlijk geeft de overheid ons a.s. woensdag meer duidelijkheid!

In de tussentijd zijn wij druk bezig met de voorbereidingen, zodat als we een GO krijgen, jullie straks Coronaproof met ons op vakantie kunnen. Hoe dat er tot in detail uitziet verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar onze tenten staan hoe dan ook bij elkaar op de camping, er is sowieso een team aanwezig voor leuke EstiFun en EstiVenture activiteiten en een locatiemanager die jullie bijstaat als er vragen of problemen zijn. Je kunt er dus op vertrouwen dat wij binnen de mogelijkheden die we hebben, er alles aan doen om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen!

Vakantie in Nederland
In Nederland gaan alle campings vanaf 1 juli weer open. Dit betekent dat onze vakanties in eigen land gewoon door kunnen gaan. Uiteraard met de nodige aanpassingen, zodat we ons netjes aan de regels kunnen houden.
Geplaatst op 26 februari 2020
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail