Hoe coronaproof is Estivant?

Terugblikken, maar vooral kijken naar de toekomst!

Afgelopen 8 maart was het precies 20 jaar geleden dat ik als 27 jarig-broekie bij de Kamer van Koophandel op de stoep stond. Ik kwam daar Estivant inschrijven als reisorganisatie voor eenoudergezinnen. Net van school, nauwelijks werkervaring, maar who cares. Ik was enthousiast en had 25 jaar praktijkervaring als kind van gescheiden ouders. Ik wilde kinderen van gescheiden ouders de allerleukste vakantie geven. En daarmee hun ouders ook.

De afgelopen 20 jaar heb ik samen met een groep enorm gemotiveerde mensen keihard gewerkt om Estivant te maken tot wat het nu is. Volgens mij de allerleukste reisorganisatie van Nederland. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ik hoop altijd dat het tijdens de vakantie als boffen voelt dat je eenoudergezin bent, omdat wij alleen voor eenoudergezinnen bestaan.


En toen begin maart, precies op het moment dat wij 20 jaar Estivant vierden, kwam de grootste uitdaging ooit op ons pad; het coronavirus. Het ontwrichte onze samenleving, verwijderde ons van elkaar, rukte soms geliefden uit ons leven, maar bracht ons op afstand ook weer samen. Ons hele leven kwam tot stilstand en op vakantie gaan was ook even niet belangrijk meer. Volkomen logisch en terecht natuurlijk.

Ik heb er een hoop slechte nachten om gehad. Want hoe ga je hier mee om? Hoe loods je je Gasten, je medewerkers, je organisatie door zo’n storm? Alhoewel storm, dit mag je best een orkaan noemen. Zo veel verschillende scenario’s, zo veel onduidelijkheid. Mag er deze zomer weer gevlogen worden en als dat zo is, hoe? Zijn vakantielanden nog bereikbaar en zijn campings en hotels open of moet alles dicht blijven? Is het veilig om kinderen, hun ouders en medewerkers op reis te laten gaan? Hoe ziet een Estivant vakantie er überhaupt uit in een 1,5 meter samenleving?

Allemaal vragen waar we nu nog steeds geen antwoord op hebben. Maar wat ik wel weet is dat wij dit met Estivant gaan overleven. Wij zijn nooit een organisatie geweest die veel geld heeft verdiend, we hebben het altijd belangrijker gevonden dat onze vakanties betaalbaar blijven. We hebben dan ook geen hele dikke bankrekening, maar we zijn wel financieel gezond. We zijn altijd behouden geweest met geld, noem het maar conservatief en we hebben weinig schulden. We kunnen dus wel een stootje hebben.

Wat we ook weten is dat we nu vooruit moeten kijken en dat doen we. Niet afwachten wat gaat komen, maar meebewegen met hoe de maatschappij verandert. Zo zijn we volop nieuwe campings in Nederland aan het vastleggen voor deze zomer. De teller staat inmiddels op 5. Dus mocht het binnenkort toch niet mogelijk blijken om op zomervakantie te gaan naar Italië, dan hebben wij extra keuze in Nederland. Want wij snappen best dat je na al die weken thuis graag deze zomer naar buiten gaat.

We zorgen dat we er klaar voor zijn. Misschien dit jaar geen Estivant barbecue of UIT-avond voor de ouders, we passen onze vakanties gewoon zo aan dat ze Corona-proof worden! We zijn ook samen met onze busmaatschappijen aan het kijken of en hoe we iedereen veilig naar bestemming kunnen brengen. En via de ANVR blijven we continu op de hoogte van alle ontwikkelingen. Welke landen veilig zijn en wanneer Transavia weer gaat vliegen en naar welke bestemmingen.

Wij staan al 20 jaar voor jullie klaar en dat blijven we doen. Zodra we weten hoe de zomer er precies uit gaat zien, brengen we jou er van op de hoogte. En voor al die mensen die ons de afgelopen tijd gesteund hebben met kaartjes, taart, lieve berichtjes, die hun vertrouwen uitspraken door gewoon weer te boeken voor de zomer of door hun betaling gewoon te doen, een enorm DANK-JE-WEL uit de grond van ons hart. Voor jullie staan wij morgen weer op uit bed en gaan we weer aan de slag. Want er komt een tijd na-corona en ook dan zullen wij er nog steeds zijn, voor jullie.

Guido van Schagen, namens het hele team!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail