Flexibiliteit met het EstiFlex-pakket

Weet je nog niet zeker wanneer je vrij kunt krijgen op werk? Of wanneer je kind(eren) bij jou vakantie vieren? Wil je omboeken, omdat je op een andere bestemming meer leeftijdstijdgenoten van je kind(eren) ziet? Dat kan! Met het EstiFlex-pakket!
De 4 voordelen op een rij

Voordeel 1. Kosteloos wijzigen:

Jouw geboekte vakantie kan je op een aantal onderdelen uitsluitend met het EstiFlex (kosteloos) wijzigen:

 • De vakantiebestemming: tot 6 weken voor vertrek wisselen van bestemming. Zonder EstiFlex-pakket spreken wij bij het wijzigen van de bestemming van een (deel)annulering.
 • De vertrekdatum: tot 6 weken voor vertrek wisselen van vertrekdatum binnen dezelfde schoolvakantie. Zonder EstiFlex-pakket spreken wij bij het wijzigen van de vertrekdatum van een (deel)annulering.
 • Het vervoer: tot 6 weken voor vertrek vervoer wijzigen met uitzondering van vliegtickets. Zonder EstiFlex-pakket spreken wij bij het wijzigen van de bestemming van een (deel)annulering.
 • De accommodatie, bij te boeken extra’s en het aantal deelnemers: tot 6 weken voor vertrek kan je deze onderdelen kosteloos wijzigen. Zonder EstiFlex-pakket € 35 per wijziging.

Voordeel 2. Uitgestelde aanbetaling

Je betaalt 30% van de reissom én de reserveringskosten (á € 30) en de eventuele vliegtickets en/of verzekeringen die je via ons hebt afgesloten binnen 6 weken na je boeking. Zonder EstiFlex-pakket is de aanbetalingstermijn 14 dagen.

Voordeel 3. Vijf dagen bedenktijd

Je mag tot 5 dagen na je boeking annuleren. Het enige wat je betaalt zijn de kosten voor het EstiFlex-pakket en de reserveringskosten. Je bent dus geen annuleringskosten of een deel van de reissom kwijt.

Voordeel 4. Prijsgarantie

Geen toeslagen achteraf als de belasting, vervoers- en/of brandstofkosten tussentijds wijzigen.

Het EstiFlex-pakket kost € 35 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit.
Lees hieronder de voorwaarden per voordeel en de 'kleine' lettertjes van het EstiFlex-pakket!


Toelichting per voordeel

Voordeel 1. Wijzigen van je vakantie

Je vakantie kun je zonder wijzigingskosten wijzigen op de volgende onderdelen binnen de bestaande boeking: bestemming, deelnemers, accommodatietype, verzorging (bijv. beddengoedpakket), vervoer en vertrekdatum.

De voorwaarden per vakantieonderdeel:

 1. De bestemming mag je maximaal 3 keer wijzigen tot 6 weken voor vertrek.
 2. De vertrekdatum mag je wijzigen naar een vertrekdatum binnen dezelfde schoolvakantie. Wil je korter óf tijdens een andere schoolvakantie op vakantie? Dan spreken we niet van een wijziging, maar van een (deel)annulering. De kosten voor een (deel)annulering worden niet gedekt door het EstiFlex-pakket.
 3. Het vervoer (met uitzondering van vliegtickets) mag je tot 6 weken voor vertrek kosteloos wijzigen. Dat betekent dat je eigen vervoer mag omwisselen naar bus of vliegtuig en bus mag omwisselen naar eigen vervoer of vliegtuig. Bij het wijzigen van vliegtickets spreken wij van een (deel)annulering. Dit valt niet onder het EstiFlex-pakket.
 4. De accommodatie (type tent of kamer), bij te boeken extra’s (o.a. handdoeken, badlakens, beddengoed, eindschoonmaak en (ruim)bagage) en het aantal deelnemers mag je wijzigen tot 6 weken voor vertrek. Let op: verzekeringen vallen niet onder de noemer bij te boeken extra’s.

De uitzonderingen:

 • Is de prijs van de nieuwe vakantie (na een wijziging) hoger dan de vakantie die je eerst had gereserveerd? Dan moet je het verschil volgens de ANVR voorwaarden bijbetalen. Als de prijs van de nieuwe vakantie (een wijziging) lager is dan je oorspronkelijke vakantie, dan betaalt Estivant Vakanties het verschil terug óf past de factuur aan. Afhankelijk van of je al betaald hebt!
 • Bij een prijsverschil groter dan 50% kan je geen gebruikmaken van het EstiFlex-pakket. Wij spreken dan van een annulering. De 50%-regel betreft de reissom exclusief reserveringskosten en bij te boeken extra’s.
 • Voorwaarde voor het wijzigen van de accommodatie is wél dat de accommodatie (hotel/appartement) niet 'op aanvraag' is gereserveerd. Dit betekent dat er een extra accommodatie speciaal voor jouw reservering is ingekocht, buiten onze eigen voorraad.

Voordeel 2. Uitgestelde aanbetaling

Je betaalt 30% van de reissom én de reserveringskosten (á € 30) en de eventuele vliegtickets en/of verzekeringen die je via ons hebt afgesloten binnen 6 weken na je boeking. Zonder EstiFlex-pakket is de aanbetalingstermijn 14 dagen.

Voorwaarden uitgestelde betaling:

 1. Uitgestelde aanbetaling geldt alleen voor vakanties die 6 weken vóór vertrek geboekt zijn. Let op: het volledige bedrag moet 6 weken voor vertrek voldaan zijn. Boek je 9 weken voor vertrek, dan heb je dus 3 weken de tijd om je aanbetaling te doen.
 2. Boekingen binnen 6 weken voor vertrek vallen onder de reguliere ANVR-reisvoorwaarden voor het betalen van de vakantie.

De uitzonderingen:

 • Maak je een reservering (inclusief aanbetaling) en koop je binnen de gestelde 5 werkdagen na reservering alsnog een EstiFlex-pakket? Dan krijg je de al gedane aanbetaling niet terug.

Voordeel 3. Vijf dagen bedenktijd

Vanaf het moment dat je hebt geboekt mag je binnen 5 dagen je vakantie bijna kosteloos annuleren. Met welke reden dan ook!

Voorwaarden vijf dagen bedenktijd

 1. Bij een annulering binnen 5 dagen na boeking worden de reserveringskosten en het EstiFlex-pakket in rekening gebracht.
 2. Annuleren met het EstiFlex-pakket binnen 5 dagen kan alleen als het EstiFlex-pakket direct is aangeschaft. Heb je het EstiFlex-pakket afgesloten binnen de vijf dagen na je boeking? Dan vervalt deze voorwaarde.

De uitzonderingen:

 • Gratis annuleren kan helaas niet wanneer de accommodatie of het vervoer 'op aanvraag' is gereserveerd. Dit betekent dat er een extra accommodatie, vliegtuig- of busstoel speciaal voor jouw reservering is ingekocht, buiten onze eigen voorraad. Uiteraard delen we je dat mee voordat we je boeking definitief maken.

Voordeel 4. Prijsgarantie


Met het EstiFlex-pakket weet je zeker dat de prijs op het moment van boeken vast staat. Zonder het EstiFlex-pakket hebben wij het recht om tot 20 dagen voor vertrek de reissom te verhogen. Bijvoorbeeld omdat vervoers- en brandstofkosten tussentijds zijn gewijzigd, of vanwege belastingen, heffingen en wisselkoersen.

De kleine lettertjes
 1. Het EstiFlex-pakket kan je aanschaffen bij alle vakanties die je via onze website (www.estivant.nl) of via de afdeling gastcontact hebt geboekt.
 2. Het EstiFlex-pakket is gekoppeld aan jouw boeking. Dat betekent dat het EstiFlex-pakket 6 weken voor de start van jullie vakantie verloopt.
 3. Er is geen minimaal te besteden bedrag voor de aanschaf van het EstiFlex-pakket.
 4. Het EstiFlex-pakket wordt aangeschaft door de hoofdboeker. Alle deelnemers, inclusief de hoofdboeker, mogen gebruik maken van de voordelen van het EstiFlex-pakket.
 5. Het EstiFlex-pakket kun je tot maximaal 5 werkdagen na het boeken aanschaffen.
 6. Heb je een optie staan op een vakantie? Dan kan je het EstiFlex-pakket aanschaffen op het moment dat je jouw optie hebt bevestigd.
 7. Je kunt geen rechten ontlenen aan schrijf- en spellingfouten.
 8. Estivant Vakanties behoudt zich het recht voor om (prijs)wijzigingen door te voeren op de aanschafprijs en de voorwaarden van het EstiFlex-pakket.
 9. Met het EstiFlex-pakket mag je tot 3 keer kosteloos wijzigen. Daarna betaal je wijzigingskosten à € 35.

Maak je geen gebruik van het EstiFlex-pakket, dan gelden de algemene voorwaarden op jouw vakantie.
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail