GreenSeat

Groener reizen met GreenSeat en Estivant Vakanties
Estivant Vakanties werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Groener reizen houdt in dat we de negatieve invloeden op het klimaat zoveel mogelijk proberen te beperken. Door een GreenSeat te boeken geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Hiermee compenseer je de CO₂ -uitstoot van jouw reis. Jij maakt het mogelijk!
Waarom groener reizen met Estivant Vakanties en GreenSeat?
Je gaat op vakantie met Estivant Vakanties voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is groener reizen de toekomst, zodat de vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties behouden blijven. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat ze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. Via GreenSeat kan dat. Simpel; door eerst te kijken welke opties je hebt om te kiezen voor een groener vervoersmiddel en daarna overgebleven CO₂-uitstoot van jouw reis te compenseren.

Wil je weten wat CO₂ is, wat het betekent voor reizen en wat je er zelf aan kunt doen? Bekijk dan dit korte filmpje van de ANVR.
Waar gaat jouw geld naar toe?
Een van de drie GreenSeat projecten is een biogasproject in Afrika. Meer dan de helft van de bevolking van Afrika heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Door de plaatsing van biovergisters (kleinschalige biogasmachines) maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1.400 aan kosten en 2600 uur hout verzamelen. Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leefsituatie van deze families en wordt er minder CO₂ uitgestoten.

Wil je meer lezen over de projecten waar het geld naar toe gaat? Bekijk de uitgebreidere beschrijvingen in onderstaande documenten.
- Houtskoolovens AfriKa (Gold Standard)
- Biogas Africa (Gold Standard)
- Windmolens India (VCS)
Hoe boek ik een GreenSeat?
Estivant Vakanties biedt GreenSeat standaard in haar boekingsformulier aan. Het boeken van een GreenSeat kan dus gemakkelijk door tijdens het boeken in het boekingsformulier de optie aan te vinken! De kosten van een GreenSeat zijn afhankelijk van de CO₂-uitstoot van jouw reis. GreenSeat berekent de gemiddelde uitstoot van jouw reis en bepaalt hoeveel huishoudens je toegang moet geven tot duurzame energie om te zorgen dat het aantal broeikasgassen in de atmosfeer niet toeneemt.

Bijvoorbeeld: Je boekt een vakantie naar Bitez in Turkije en vliegt heen en weer naar Bodrum. Turkije ligt in zone 1 waar de gemiddelde uitstoot 0,53 ton CO₂ is. Het kost dan €5,00 om jouw reis te compenseren. Wanneer je een GreenSeat boekt voor deze reis maak jij het mogelijk dat 0,2 huishouden van gemiddeld vier personen een jaar lang toegang krijgt tot duurzame energie!

Wist je dat het brandstofverbruik van een bus per reizigerskilometer altijd lager is dan dat van een auto of vliegtuig? Reis je per touringcar naar je vakantiebestemming, dan is de prijs die je betaalt voor een GreenSeat ook het laagst. Officieel compenseer je de CO₂-uitstoot van je busreis al voor minder dan €0,50. Voor het gemak hebben we de compensatiebedragen voor de busreizen voor alle bestemmingen afgerond naar €0,50. Uiteraard wordt het gehele bedrag besteed aan de projecten van GreenSeat.

Boek een GreenSeat en jij maakt het mogelijk!

Word ook EstiFAN!

  • "Alles is goed geregeld; aan alles is gedacht door het Estivant team. Daardoor hoef je zelf minder na te denken; heel lekker op vakantie!”
    Dick, La Roche-en-Ardenne

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Livechat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start livechat

Whatsapp

06-23 67 99 22

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail