In alle soorten en maten...

...de skiër!

Val ik niet uit de toon met mijn paarse ski-jas? Zijn er meer mensen met weinig ski-ervaring? Nou, maak je geen zorgen. In een groep zitten altijd mensen van verschillend pluimage. Dit zijn de 10 skiërs die je gegarandeerd tegenkomt in jouw groep (of op de piste):

1. De slakkenpadgangers:
Houden angstvallig vast aan de pizzapunt, maar komen altijd wel beneden. Rood en zwart zijn blinde vlekken op de pistekaart: blauw is baas! Zijn groepsdieren, altijd samen op pad.

Leer skiën of snowboarden in Niederau!
SNG Soorten skiers pizza
2. De kilometervreters:
Kijk ‘s morgens vroeg maar eens om je heen in de skilift: dit zijn de diehards. Meters maken, tot de avond valt! Grote kans dat jullie elkaar pas tegen het einde van de middag weer zien bij de liften naar het dal!

Vreet kilometers op onze huttentocht in de Italiaanse Dolomieten.
SNG Soorten kilometervreters
3. De foute Duitser (Günters):
Laat zo’n vlassig snorretje staan, eentje die na een maand Movember nog niet serieus te nemen is. Hebben de reclame van Heineken voor zich als ze een skipak kopen uit één stuk. Heyyyy! Biertje?!

Voelen zich het meest thuis in: Zell am Ziller en Zell am See
SNG Soorten skiers gunters
4. De perfecte bocht:
Sssshhhhhhh! SSSSHHHHHHHH! Je hoort ‘m van achteren dichterbij komen: de perfecte skiër. Ski’s slijpen door de sneeuw, de bochten zijn perfect. Als een hinde verdwijnt ze in de verte uit het zicht. Verbluft blijf je achter, wat een techniek!

Oefen op jouw perfecte bocht in Maria Alm!
SNG Soorten skiers perfecte
5. De krachtpatser:
Techniek? Niet nodig! Gewoon naar beneden rausen, immer gerade aus is het devies. Bij elke bocht komt de gipsvlucht dichterbij. Opzij, opzij, opzij! Er zijn nog meer pistes, mensen!

Ga mee op skisafari in Anras, San Candido of Zell am See!
Soorten skiers krachtpatser
6. Het kindje van 4 dat zoveel beter skiet dan jij:
Stralend ga jij over de piste. Een bochtje links, een bochtje rechts. Je begint er lekker in te komen, je voelt dat niemand je kan stoppen. En dan verschijnt er in je ooghoek een minimens op korte latjes. Voor je het weet is hij voorbij gezoeft en laat jou in een wolk van sneeuw achter. Volgen heeft geen zin, ‘die kleintjes kennen geen angst’, houd je jezelf maar voor na deze vernedering.

Voorkom een vernedering, hier kom je weinig kinderen tegen: Anras
SNG Soorten skiers meisjesneller
7. De brede:
Niet te verwarren met de krachtpatser. Nee, die is breed in de breedste zin van het woord. Deze skiër pakt de piste van links naar rechts en wil van de volle breedte genieten en skiet daarom bijna horizontaal naar beneden. Best irritant, want meestal op het dooie gemakje. Dat is dus lastig inschatten en moeilijk inhalen. Je bent gewaarschuwd!

Voor de breedste pistes ga je naar Wagrain
Soorten skiers brede
8. Het modemeisje:
Altijd klaar voor een Instagrammetje, witte flared skibroek aan, modieuze zonnebril op. En na het skiën nog even gauw naar de hotelkamer om zichzelf op te tutten voor de après-ski! Heeft voor de buiten après-ski altijd een matchende haarband bij zich.

Hier kom je ze tegen: Marilleva en Zell am Ziller
SNG Soorten skiers modemeisje
9. De mooi weer-skiër:
Alleen op de piste te vinden, hoe verrassend: als de zon schijnt! Kijkt ‘s morgens naar buiten om het weerbeeld goed in te schatten. Is er een flardje mist of een beetje sneeuw te zien dan draait de mooi weer-skiër zich nog lekker een keertje om in bed.

Heerlijk die zon in Italië! Ga met ons mee naar Marilleva, San Candido of tour mee op de huttentocht door de Dolomieten
SNG Soorten skiers mooiweer
10. De anti-snowboarder:
Je kent ze wel, die mensen die consequent tegen roken zijn. Érg consequent. En het altijd maar weer proberen om rokers schuldig te laten voelen als ze weer buiten gaan staan paffen, met één of andere irritante opmerking. Nou, zoiets bestaat ook op de piste: de anti-snowboarder! Want zeg nou zelf: skiën is toch veel moeilijker dan snowboarden? En die liggen altijd maar te rollebollen in de sneeuw, het wordt haast onmogelijk gemaakt om lekker in een flow beneden te komen. Zij zijn de bananenschillen op de piste!
SNG Soorten skiers antisnowboard
Herkenbaar? Scoor ze allemaal op de piste en ga met ons mee! Bekijk hier alle skivakanties
Winter 

3 redenen waarom je nu al je wintersport moet plannen!

Buiten motregent het. Het is voorbij met de onverwacht nog zonnige terrasdagen. De herfst is begonnen. Máár, in Oostenrijk is de eerste sneeuw gevallen! Dan staan we in gedachten weer meteen op de piste. Of in de après-ski.Bij het plannen van hun vakantie zijn er eigenlijk twee type wintersporters. De groep die niet kan wachten en zo snel mogelijk zijn of haar wintersportvakantie boekt. En de groep die nog even de kat uit de boom kijkt en op een later moment pas beslist. Hoor je bij de eerste groep? Dan ben je lekker bezig! Dat heeft een aantal voordelen namelijk.1. Je kunt je in alle rust voorbereidenWintersport wil nog wel eens wat vragen oproepen. Hoe wil je op reis? Ga je met de bus? Neem je het vliegtuig? Of wordt het eigen vervoer deze keer? Is je materiaal nog in orde? Ski’s huren of kopen? Gelukkig heb je alle tijd om daarover na te denken. Tenminste, als je op tijd begint. Lekker alvast ervaringen van anderen doorlezen. Afwegen waar je graag heen wil. Wordt het Frankrijk dit jaar? Italië? Of ga je voor Oostenrijk? Nog meer goede vragen! Dat brengt ons bij het volgende punt…
Geplaatst op 14 oktober 2018
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
    Patrick, Ibiza

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail