In alle soorten en maten...

...de skiër!

Val ik niet uit de toon met mijn paarse ski-jas? Zijn er meer mensen met weinig ski-ervaring? Nou, maak je geen zorgen. In een groep zitten altijd mensen van verschillend pluimage. Dit zijn de 10 skiërs die je gegarandeerd tegenkomt in jouw groep (of op de piste):

1. De slakkenpadgangers:
Houden angstvallig vast aan de pizzapunt, maar komen altijd wel beneden. Rood en zwart zijn blinde vlekken op de pistekaart: blauw is baas! Zijn groepsdieren, altijd samen op pad.

Leer skiën of snowboarden in Niederau!
SNG Soorten skiers pizza
2. De kilometervreters:
Kijk ‘s morgens vroeg maar eens om je heen in de skilift: dit zijn de diehards. Meters maken, tot de avond valt! Grote kans dat jullie elkaar pas tegen het einde van de middag weer zien bij de liften naar het dal!

Vreet kilometers op onze huttentocht in de Italiaanse Dolomieten.
SNG Soorten kilometervreters
3. De foute Duitser (Günters):
Laat zo’n vlassig snorretje staan, eentje die na een maand Movember nog niet serieus te nemen is. Hebben de reclame van Heineken voor zich als ze een skipak kopen uit één stuk. Heyyyy! Biertje?!

Voelen zich het meest thuis in: Zell am Ziller en Zell am See
SNG Soorten skiers gunters
4. De perfecte bocht:
Sssshhhhhhh! SSSSHHHHHHHH! Je hoort ‘m van achteren dichterbij komen: de perfecte skiër. Ski’s slijpen door de sneeuw, de bochten zijn perfect. Als een hinde verdwijnt ze in de verte uit het zicht. Verbluft blijf je achter, wat een techniek!

Oefen op jouw perfecte bocht in Maria Alm!
SNG Soorten skiers perfecte
5. De krachtpatser:
Techniek? Niet nodig! Gewoon naar beneden rausen, immer gerade aus is het devies. Bij elke bocht komt de gipsvlucht dichterbij. Opzij, opzij, opzij! Er zijn nog meer pistes, mensen!

Ga mee op skisafari in Anras, San Candido of Zell am See!
Soorten skiers krachtpatser
6. Het kindje van 4 dat zoveel beter skiet dan jij:
Stralend ga jij over de piste. Een bochtje links, een bochtje rechts. Je begint er lekker in te komen, je voelt dat niemand je kan stoppen. En dan verschijnt er in je ooghoek een minimens op korte latjes. Voor je het weet is hij voorbij gezoeft en laat jou in een wolk van sneeuw achter. Volgen heeft geen zin, ‘die kleintjes kennen geen angst’, houd je jezelf maar voor na deze vernedering.

Voorkom een vernedering, hier kom je weinig kinderen tegen: Anras
SNG Soorten skiers meisjesneller
7. De brede:
Niet te verwarren met de krachtpatser. Nee, die is breed in de breedste zin van het woord. Deze skiër pakt de piste van links naar rechts en wil van de volle breedte genieten en skiet daarom bijna horizontaal naar beneden. Best irritant, want meestal op het dooie gemakje. Dat is dus lastig inschatten en moeilijk inhalen. Je bent gewaarschuwd!

Voor de breedste pistes ga je naar Wagrain
Soorten skiers brede
8. Het modemeisje:
Altijd klaar voor een Instagrammetje, witte flared skibroek aan, modieuze zonnebril op. En na het skiën nog even gauw naar de hotelkamer om zichzelf op te tutten voor de après-ski! Heeft voor de buiten après-ski altijd een matchende haarband bij zich.

Hier kom je ze tegen: Marilleva en Zell am Ziller
SNG Soorten skiers modemeisje
9. De mooi weer-skiër:
Alleen op de piste te vinden, hoe verrassend: als de zon schijnt! Kijkt ‘s morgens naar buiten om het weerbeeld goed in te schatten. Is er een flardje mist of een beetje sneeuw te zien dan draait de mooi weer-skiër zich nog lekker een keertje om in bed.

Heerlijk die zon in Italië! Ga met ons mee naar Marilleva, San Candido of tour mee op de huttentocht door de Dolomieten
SNG Soorten skiers mooiweer
10. De anti-snowboarder:
Je kent ze wel, die mensen die consequent tegen roken zijn. Érg consequent. En het altijd maar weer proberen om rokers schuldig te laten voelen als ze weer buiten gaan staan paffen, met één of andere irritante opmerking. Nou, zoiets bestaat ook op de piste: de anti-snowboarder! Want zeg nou zelf: skiën is toch veel moeilijker dan snowboarden? En die liggen altijd maar te rollebollen in de sneeuw, het wordt haast onmogelijk gemaakt om lekker in een flow beneden te komen. Zij zijn de bananenschillen op de piste!
SNG Soorten skiers antisnowboard
Herkenbaar? Scoor ze allemaal op de piste en ga met ons mee! Bekijk hier alle skivakanties
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »