Dit jaar iets anders tijdens de feestdagen?

4 Stedent(r)ips!

We ontkomen er niet aan. Het duurt nog ruim 2 maanden en tóch... Daar is 'ie dan, de hamvraag: 'Al plannen voor de feestdagen?'

Nee, natuurlijk niet! Normaal ben je druk met werk, je vrienden, familie... Maar met de feestdagen heb jij lekker een stuk minder verplichtingen. Schoonfamilie? Hell no! Een moment voor jezelf! Ga je dan voor de zoveelste keer Home Alone kijken? Of eindelijk een paar leuke steden van je bucketlist strepen? Het is aan jou!

Want geloof ons: na het lezen van dit blog is jouw keuze snel gemaakt. Deze vier steden lijken wel magisch, tijdens de feestdagen.

'Bis bald', Berlin!

De Duitse hoofdstad is het hele jaar door een fantastische stad voor een stedentrip. Indrukwekkende historie, bruisend nachtleven en meer dan genoeg bezienswaardigheden die je een keer gezien moet hebben. Maar ga je in december, dan combineer je dit met de typische kerstsfeer, glühwein en de fantastisch verlichte stad.

Want Berlijn lijkt namelijk wel één grote kerstmarkt rond deze tijd. Zo zijn er beroemde kerstmarkten op de Potsdamer Platz, bij het Haubtbahnhof, de Gedächtniskirche, Slot Charlottenburg, de Alexanderplatz... Goed. Je begrijpt het wel. Bis bald!
berlijn1.jpg
Bollekes' in Antwerpen!

Vlak over de grens, maar Antwerpen heeft alles. Hippe restaurants en gezellige cafés wisselen elkaar af. Je vindt er brede winkelstraten met de bekende grote namen, maar ook kleine verborgen boetiekjes. En vergeet zeker niet om je heen te kijken. De Antwerpse binnenstad is een prachtige combinatie van Middeleeuwse bouwstijlen met moderne invloeden.

Tip: geniet van het uitzicht vanaf het MAS, het Museum aan de Stroom. Zéker na zonsondergang, wanneer je uitkijkt over een prachtig verlichte stad die op en top de sfeer van de feestdagen ademt. En de entree is gratis, ook als je het museum niet bezoekt. Waarna je een typisch Antwerps 'Bolleke', het plaatselijke Antwerps stadsbiertje, gaat drinken natuurlijk.
antwerpen stad.jpg
Pracht en Praag

Zomer of winter, Praag is altijd de moeite waard! Dwaal uren door de historische binnenstad en geniet van alles wat de hoofdstad van Tsjechië te bieden heeft. Zéker op cultureel gebied: het kasteel van Praag en de beroemde Karelsbrug bijvoorbeeld. Maar sla ook zeker de Joodse wijk en het middeleeuwse stadsgedeelte Malá Strana niet over.

Even genoeg bezichtigd? Praag zit vol met gezellige bars, trendy clubs en uitstekende restaurants. En natuurlijk hangt er in de hele binnenstad een fantastische kerstsfeer. Het is er goedkoop, sfeervol en een centrum waar je je makkelijk te voet van de ene naar de andere hotspot verplaatst: Praag is perfect voor een stedentrip.
praag2.jpg
Herzlich Willkommen in Düsseldorf!

Hè? Düsseldorf? Jazeker! Misschien niet de eerste stad die in je opkomt als je denkt aan een stedentrip tijdens de feestdagen. Een stad met cultuur, historie, culinaire hotspots, winkelwalhalla's én een bruisend nachtleven. En Düsseldorf heeft twee verrassende gezichten.

Zo is er de Altstad, het stadsdeel dat na de Tweede Wereldoorlog weer volledig in oude staat hersteld is. De smalle straatjes en oude gebouwen zien er weer uit als in hun glorietijd en het resultaat mag er zijn! Kleine winkeltjes, bars, restaurants en musea vind je hier in overvloed.

Hou je meer van modern? Medienhafen is het gedeelte rondom de oude haven, waar je niet om de creatieve ondernemers, de trendy bars en goede restaurants heen kan. Dit gedeelte van de stad staat vol met bijzondere gebouwen en ook de haven wordt nog steeds door schippers met plezierjachen gebruikt.

Laat je verrassen door het nog relatief onbekende Düsseldorf, waar jouw kerst of 'Jahreswechsel' onvergetelijk wordt!
dusseldorf.jpg
Zit er geen citytrip voor je bij? Kijk dan even hier! Krakau, Boedapest, Kopenhagen en Gent zijn ook zeker de moeite waard! Meer het actieve type? Wat dacht je van wintersport met kerst?
Winter 

3 redenen waarom je nu al je wintersport moet plannen!

Buiten motregent het. Het is voorbij met de onverwacht nog zonnige terrasdagen. De herfst is begonnen. Máár, in Oostenrijk is de eerste sneeuw gevallen! Dan staan we in gedachten weer meteen op de piste. Of in de après-ski.Bij het plannen van hun vakantie zijn er eigenlijk twee type wintersporters. De groep die niet kan wachten en zo snel mogelijk zijn of haar wintersportvakantie boekt. En de groep die nog even de kat uit de boom kijkt en op een later moment pas beslist. Hoor je bij de eerste groep? Dan ben je lekker bezig! Dat heeft een aantal voordelen namelijk.1. Je kunt je in alle rust voorbereidenWintersport wil nog wel eens wat vragen oproepen. Hoe wil je op reis? Ga je met de bus? Neem je het vliegtuig? Of wordt het eigen vervoer deze keer? Is je materiaal nog in orde? Ski’s huren of kopen? Gelukkig heb je alle tijd om daarover na te denken. Tenminste, als je op tijd begint. Lekker alvast ervaringen van anderen doorlezen. Afwegen waar je graag heen wil. Wordt het Frankrijk dit jaar? Italië? Of ga je voor Oostenrijk? Nog meer goede vragen! Dat brengt ons bij het volgende punt…
Geplaatst op 14 oktober 2018
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
    Patrick, Ibiza

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail