Dit jaar iets anders tijdens de feestdagen?

4 Stedent(r)ips!

We ontkomen er niet aan. Het duurt nog ruim 2 maanden en tóch... Daar is 'ie dan, de hamvraag: 'Al plannen voor de feestdagen?'

Nee, natuurlijk niet! Normaal ben je druk met werk, je vrienden, familie... Maar met de feestdagen heb jij lekker een stuk minder verplichtingen. Schoonfamilie? Hell no! Een moment voor jezelf! Ga je dan voor de zoveelste keer Home Alone kijken? Of eindelijk een paar leuke steden van je bucketlist strepen? Het is aan jou!

Want geloof ons: na het lezen van dit blog is jouw keuze snel gemaakt. Deze vier steden lijken wel magisch, tijdens de feestdagen.

'Bis bald', Berlin!

De Duitse hoofdstad is het hele jaar door een fantastische stad voor een stedentrip. Indrukwekkende historie, bruisend nachtleven en meer dan genoeg bezienswaardigheden die je een keer gezien moet hebben. Maar ga je in december, dan combineer je dit met de typische kerstsfeer, glühwein en de fantastisch verlichte stad.

Want Berlijn lijkt namelijk wel één grote kerstmarkt rond deze tijd. Zo zijn er beroemde kerstmarkten op de Potsdamer Platz, bij het Haubtbahnhof, de Gedächtniskirche, Slot Charlottenburg, de Alexanderplatz... Goed. Je begrijpt het wel. Bis bald!
berlijn1.jpg
Bollekes' in Antwerpen!

Vlak over de grens, maar Antwerpen heeft alles. Hippe restaurants en gezellige cafés wisselen elkaar af. Je vindt er brede winkelstraten met de bekende grote namen, maar ook kleine verborgen boetiekjes. En vergeet zeker niet om je heen te kijken. De Antwerpse binnenstad is een prachtige combinatie van Middeleeuwse bouwstijlen met moderne invloeden.

Tip: geniet van het uitzicht vanaf het MAS, het Museum aan de Stroom. Zéker na zonsondergang, wanneer je uitkijkt over een prachtig verlichte stad die op en top de sfeer van de feestdagen ademt. En de entree is gratis, ook als je het museum niet bezoekt. Waarna je een typisch Antwerps 'Bolleke', het plaatselijke Antwerps stadsbiertje, gaat drinken natuurlijk.
antwerpen stad.jpg
Pracht en Praag

Zomer of winter, Praag is altijd de moeite waard! Dwaal uren door de historische binnenstad en geniet van alles wat de hoofdstad van Tsjechië te bieden heeft. Zéker op cultureel gebied: het kasteel van Praag en de beroemde Karelsbrug bijvoorbeeld. Maar sla ook zeker de Joodse wijk en het middeleeuwse stadsgedeelte Malá Strana niet over.

Even genoeg bezichtigd? Praag zit vol met gezellige bars, trendy clubs en uitstekende restaurants. En natuurlijk hangt er in de hele binnenstad een fantastische kerstsfeer. Het is er goedkoop, sfeervol en een centrum waar je je makkelijk te voet van de ene naar de andere hotspot verplaatst: Praag is perfect voor een stedentrip.
praag2.jpg
Herzlich Willkommen in Düsseldorf!

Hè? Düsseldorf? Jazeker! Misschien niet de eerste stad die in je opkomt als je denkt aan een stedentrip tijdens de feestdagen. Een stad met cultuur, historie, culinaire hotspots, winkelwalhalla's én een bruisend nachtleven. En Düsseldorf heeft twee verrassende gezichten.

Zo is er de Altstad, het stadsdeel dat na de Tweede Wereldoorlog weer volledig in oude staat hersteld is. De smalle straatjes en oude gebouwen zien er weer uit als in hun glorietijd en het resultaat mag er zijn! Kleine winkeltjes, bars, restaurants en musea vind je hier in overvloed.

Hou je meer van modern? Medienhafen is het gedeelte rondom de oude haven, waar je niet om de creatieve ondernemers, de trendy bars en goede restaurants heen kan. Dit gedeelte van de stad staat vol met bijzondere gebouwen en ook de haven wordt nog steeds door schippers met plezierjachen gebruikt.

Laat je verrassen door het nog relatief onbekende Düsseldorf, waar jouw kerst of 'Jahreswechsel' onvergetelijk wordt!
dusseldorf.jpg
Zit er geen stedentrip voor je bij? Kijk dan even hier! Krakau, Boedapest, Kopenhagen en Gent zijn ook zeker de moeite waard! Meer het actieve type? Wat dacht je van wintersport met kerst?
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »