Blog 5 dingen waar elke wintersport blij van wordt
‘Wat is er nou zo leuk aan wintersport?’

5 dingen waar elke wintersporter blij van wordt

Als een niet-wintersporter (ja, die heb je ook) aan jou vraagt: “Maar, wat is daar nou aan, wintersport?”. Dan weet jij bijna niet waar je moet beginnen. Het (letterlijke) hoogtepunt van jouw jaar is immers wanneer je boven op de berg staat! Gelukkig hebben wij vijf antwoorden op een rij gezet die je jouw niet-skiënde collega/buurvrouw/pizzabezorger kunt geven. Als ze die vraag dúrven te stellen…

1. Skiën, skiën en nog eens skiën (of snowboarden)
Elke nieuwe afdaling voelt als een ontdekkingstocht. De ene keer word je verrast door het uitzicht (die bérgtoppen… je raakt nooit uitgekeken). Dan verbeter je weer je persoonlijke snelheidsrecord op een pittige rode piste. En hé, perfecte timing: is dat een berghut die je nog niet kende? Tijd voor een heerlijke Kaiserschmarrn (Oostenrijkse pannenkoek). Daarna weer vol energie een nieuwe piste tackelen!

Wintersporttip: kan het skigebied niet groot genoeg zijn? Écht kilometers maken doe je tijdens de skisafari in Anras of Zell am See.
Singlereis Zell am See
2. Vitamine D scoren, midden in de winter!
Het is bijna niet te beschrijven hoe jij je voelt als je bovenaan de piste staat op een zonnige dag. Alles om je heen is oogverblindend wit. Met de frisse berglucht in je longen vlieg je de piste af. Gelukkig heb je je zonnebril op. En wat kun je ver kijken op zo’n heldere dag. Ja, die zon had je gemist de afgelopen maanden.

Wintersporttip: éxtra kans op stralende dagen heb je in Italië. De Sellaronda al eens geskied? Marilleva al ontdekt? Vergeet je zonnebrand niet!
Singlereis Marilleva
3. Hoe je je het hele jaar verheugt op Currywurst mit Pommes
Jij weet de wintersportkeuken te waarderen voor wat het is: een warme hap, preciés op het goede moment. Flinke porties en calorierijk eten, zodat je ook de tweede helft van de dag zingend (jodelend?) van de piste gaat. Käsespätzle, Wiener Schnitzel, Goulashsoep… het Oostenrijkse menu ken je uit je hoofd. Guten Appetit!

Wintersporttip: tilt een iets verfijndere menukaart jouw wintersport naar een hoger level? Skiën in Italië heeft zo haar voordelen. Bij de huttentocht in de Dolomieten, bijvoorbeeld. Al geniet je ook in Anras (Oostenrijk) elke dag van een viergangendiner…
Singlereis Anras
4. Een hotel waarin je maximaal kunt ontspannen
Dat voldane gevoel van thuiskomen – altijd zo fijn na een lange dag op de piste! Tijd om op te warmen én te ontspannen. Hoe je dat doet? Nou, op allerlei manieren! Misschien duik je nog even de sauna in. Of je trekt nog wat baantjes in het zwembad. Al klinken er ook nog feestelijke klanken vanuit de bar…

Wintersporttip: vergeet je zwembroek niet als je naar Parkhotel Sole Paradiso in San Candido of Hotel Almhof Lackner in Kaltenbach-Ried gaat!
Singlereis Kaltenbach-Ried
5. Jij zegt geen ‘nee’ tegen een feestje
Zei iemand ‘après-ski’? Nou, daar hoef jij geen twee keer over na te denken. Hossen met een (één?) drankje in je hand is alles wat jij nodig hebt na een dag skiën. Anton Aus Tirol zing jij woord voor woord mee en aan het einde van de week heb je elke kroeg vanbinnen gezien. Wordt het de Cabrio-bar vandaag? Prost!

Wintersporttip: in de top-10 van beste après-ski-plekken in Oostenrijk staat al jarenlang Kirchberg. Maar ook in Zell am See is de polonaise moeilijk te ontlopen!
Singlereis Zell am See
Wat maakt jouw wintersport tot een tópvakantie? Bekijk alle wintersportbestemmingen >
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »