Samen reizen is...

...zó 2020!

“Van iPhone tot Blackberry, je moet connected zijn man! Dan zie je tenminste wat er gebeurt in Afghanistan. Hiero kijk: Ting hallo China? Hallo Amsterdam? Hallo Roesland? Wait wait America you wait. Hallo Japan? Hallo Deutschland? Was gibt? Heute? Oder morgen? Digital man. Tuurlijk. Connect die shit. Altijd doen.”

Je kent hem vast wel, de geniale voorbijganger bij de Apple-store die je wil overtuigen dat je vooral de nieuwste telefoon moet hebben. (En als je het filmpje nooit hebt gezien? Bekijk 'm hier! ). Maar er is natuurlijk een véél betere manier om met elkaar te connecten. Samen reizen natuurlijk! Dit zijn dé 5 redenen om samen het avontuur aan te gaan:

1. Leer anderen kennen op jouw voorwaarden

Het lekkere is, niets moet, alles mag! Het is niet nodig om op de voorgrond te treden in een groep als je daar geen zin in hebt. Tijdens het avondeten vloeien de gesprekken vanzelf (net als de wijn en het bier, ????). En maak je vooral geen zorgen of het gaat klikken met je reisgenoten. Je bent namelijk bij elkaar gekomen met dezelfde interesse: reizen.

> Kijk, dat klikt!
2. Nieuwe mensen dagen je uit

Wij mensen zijn gewoontedieren. Elke dag zie je dezelfde collega’s, en je hebt een vaste vriendenkring. Logisch, maar wel jammer. Als je even uit die dagelijkse sleur stapt, merk je misschien wat er nog ontbreekt. Nieuwe mensen ontmoeten, dat is de belangrijkste pijler onder onze reizen! Jouw reisgenoten houden net zoveel van reizen, maar hebben misschien hele andere ervaringen en ideeën over de wereld. Door dit met elkaar te delen groei jij als persoon en wordt je reiservaring nog mooier!

> Ga de uitdaging aan!
3. Vrijheid blijheid!

Het is helemaal niet gek als je af en toe gewoon je eigen ding wilt doen. Chillen op je hotelkamer, een strandwandeling om even flink uit te waaien, een boek lezen onder de parasol bij het zwembad. Wat jij doet, doe je omdat je het wilt! Geen verplichtingen, no strings attached. Ook als je samen reist! Dat is zo lekker is aan het samen reizen: dat je onafhankelijk keuzes kunt maken. Niemand die raar opkijkt als je kiest om die rafttocht over een wilde rivier te skippen. We zien elkaar later wel weer, aan de eettafel!

> Voel de vrijheid!
4. Je eigen community!

Stop je telefoon weg, laat Instagram en Facebook even voor wat het is en ga samen op reis. Leer mensen in real life kennen, met dezelfde interesses voor reizen, avontuur, eten. Als je samen op pad gaat, leer je elkaar kennen in een setting waarin alles relaxed is. Easy going dus! Dat betekent dat je met sommige reisgenoten altijd contact zal je blijven houden, sommigen verdwijnen naar de achtergrond. Één ding is zeker: iedereen geeft je weer iets anders mee. Een praktische reistip hier en een andere kijk op de wereld daar.

> Go easy, go Estivant!
5. Je eigen reisnetwerk: 24/7 bereikbaar!

Stel je staat langs de kant van de weg, rook komt onder de motorkap vandaan… Balen! Je belt de ANWB Alarmcentrale, die staan dan als het goed is wel binnen een uur voor je klaar. Maar wat nou als je vragen hebt over die tricky grensovergang tussen Israël en Egypte? Of wat kenners adviseren over vaccinaties als je het avontuur wilt aangaan in Indonesië? Dan heb je jouw eigen reisnetwerk waar je altijd op kunt terugvallen! Er is altijd wel iemand die ook zo gek is geweest om Iran te bezoeken, of een lange trektocht door Schotland heeft gemaakt. Vanaf nu heb je altijd je insiderstips ter beschikking. Samen reizen, daar heb je je hele leven lang plezier van!

> Wij staan achter je!
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »