Let's ski around the Christmas tree!

5 x wintersport met kerst!

Wedden dat jij ‘m al hebt gehad dit jaar: de ‘Waar vier jij kerst dit jaar?’-vraag. Hoe lekker is het dan als je kan zeggen: ‘Ik ben er niet met de kerst, want ik ga skiën!’ En wel om deze 5 redenen:

1. Schransen zonder schuldgevoel

Dit jaar geen stress in de keuken voor het belangrijkste diner van het jaar. Want na zo’n dag skiën of snowboarden schuif je natuurlijk gewoon aan en geniet je van de gezelligheid van je reisgenoten en het eten. Voordeel: waar je je thuis waarschijnlijk een opgeblazen sneeuwpop voelt na het eten, gaat dat flinke kerstdiner er nu wel in! Die calorieën zijn juist welkom, want morgen is het weer ‘aan de bak’ op de piste.

> Mee naar Zell am See!
2. En nu van die bank af en gaan!
Wat een verschil! Zit je normaal gesproken de hele kerst op de bank met gebak, chips, toastjes en warme hapjes… Hoe heb je het dit jaar voor elkaar: ‘s morgens vroeg sta jij al op de piste en je snuift de schone berglucht even lekker diep in. De verse sneeuw kraakt onder je latten, de pistenbully heeft zijn werk goed gedaan. Jij trekt de eerste sporen over de gladgestreken hellingen! Bij de lunch is het tijd voor een verwarmend glaasje glühwein en een stevig bord pasta. Die had je net even nodig voor de uren skiplezier totdat de zon achter de bergen verdwenen is!

> Marilleva: la bella Italia!
3. Laad je accu 100% op
Tante Lien is een koukleum, dus elk uur wordt de verwarming een tandje hoger gezet. Terwijl jij juist zo’n warme kersttrui met col hebt aangetrokken! En om nou bij de familie alle kleren uit te trekken… mwah. Dat doe je liever in de sauna van een berghotel in Oostenrijk. Lien back… en gooi nog even wat extra water op de hete kolen, want het kan wel een paar graadjes warmer! Helemaal herboren kom je naar buiten en met een warme trui zitten jullie rond het haardvuur te genieten van de warmte, een boek, het uitzicht en elkaars verhalen. Natuurlijk altijd vergezeld met een lokaal wijntje! Niets zo heerlijk dan na een actieve dag op de piste te ontspannen in de warme wellness. Plons in het binnenzwembad of de jacuzzi of laat je spieren losgooien tijdens een massage. Voel de energie weer door je lijf stromen!

> Ski en relax!
4. Skip de sjoelbak!
Je neefjes willen FIFA20 spelen, de tantes rummikubben erop los en jij kunt eigenlijk maar denken aan één ding: skiën! En of je nou houdt van kilometers vreten of skiën met af en toe een tussenstop om te zonnen: er is altijd wel iemand die in hetzelfde spoor skiet. Sluit maar lekker aan waar jij zin in hebt en ski erop los!

> Zon, sneeuw en ski's!
5. Walking in a winter wonderland
Hoe mooi is dat vooruitzicht: een gegarandeerd dik pak sneeuw. Eindelijk weer eens witte kerst! En als de zon onder is springen de lichtjes van de kerstversiering aan. Binnen laait het haardvuur op, kaarsjes, wijn en kaasjes komen op tafel. Je kijkt door de ramen naar buiten en ziet dat de kerktoren en de bergdorpjes prachtig zijn verlicht. Eindeloze winteravonden: hier vier je de kerst zoals kerst bedoeld is!

> Ik wil witte kerst!
Winter 

3 redenen waarom je nu al je wintersport moet plannen!

Buiten motregent het. Het is voorbij met de onverwacht nog zonnige terrasdagen. De herfst is begonnen. Máár, in Oostenrijk is de eerste sneeuw gevallen! Dan staan we in gedachten weer meteen op de piste. Of in de après-ski.Bij het plannen van hun vakantie zijn er eigenlijk twee type wintersporters. De groep die niet kan wachten en zo snel mogelijk zijn of haar wintersportvakantie boekt. En de groep die nog even de kat uit de boom kijkt en op een later moment pas beslist. Hoor je bij de eerste groep? Dan ben je lekker bezig! Dat heeft een aantal voordelen namelijk.1. Je kunt je in alle rust voorbereidenWintersport wil nog wel eens wat vragen oproepen. Hoe wil je op reis? Ga je met de bus? Neem je het vliegtuig? Of wordt het eigen vervoer deze keer? Is je materiaal nog in orde? Ski’s huren of kopen? Gelukkig heb je alle tijd om daarover na te denken. Tenminste, als je op tijd begint. Lekker alvast ervaringen van anderen doorlezen. Afwegen waar je graag heen wil. Wordt het Frankrijk dit jaar? Italië? Of ga je voor Oostenrijk? Nog meer goede vragen! Dat brengt ons bij het volgende punt…
Geplaatst op 14 oktober 2018
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
    Patrick, Ibiza

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail