Let's ski around the Christmas tree!

5 x wintersport met kerst!

Wedden dat jij ‘m al hebt gehad dit jaar: de ‘Waar vier jij kerst dit jaar?’-vraag. Hoe lekker is het dan als je kan zeggen: ‘Ik ben er niet met de kerst, want ik ga skiën!’ En wel om deze 5 redenen:

1. Schransen zonder schuldgevoel

Dit jaar geen stress in de keuken voor het belangrijkste diner van het jaar. Want na zo’n dag skiën of snowboarden schuif je natuurlijk gewoon aan en geniet je van de gezelligheid van je reisgenoten en het eten. Voordeel: waar je je thuis waarschijnlijk een opgeblazen sneeuwpop voelt na het eten, gaat dat flinke kerstdiner er nu wel in! Die calorieën zijn juist welkom, want morgen is het weer ‘aan de bak’ op de piste.

> Mee naar Zell am See!
2. En nu van die bank af en gaan!
Wat een verschil! Zit je normaal gesproken de hele kerst op de bank met gebak, chips, toastjes en warme hapjes… Hoe heb je het dit jaar voor elkaar: ‘s morgens vroeg sta jij al op de piste en je snuift de schone berglucht even lekker diep in. De verse sneeuw kraakt onder je latten, de pistenbully heeft zijn werk goed gedaan. Jij trekt de eerste sporen over de gladgestreken hellingen! Bij de lunch is het tijd voor een verwarmend glaasje glühwein en een stevig bord pasta. Die had je net even nodig voor de uren skiplezier totdat de zon achter de bergen verdwenen is!

> Marilleva: la bella Italia!
3. Laad je accu 100% op
Tante Lien is een koukleum, dus elk uur wordt de verwarming een tandje hoger gezet. Terwijl jij juist zo’n warme kersttrui met col hebt aangetrokken! En om nou bij de familie alle kleren uit te trekken… mwah. Dat doe je liever in de sauna van een berghotel in Oostenrijk. Lien back… en gooi nog even wat extra water op de hete kolen, want het kan wel een paar graadjes warmer! Helemaal herboren kom je naar buiten en met een warme trui zitten jullie rond het haardvuur te genieten van de warmte, een boek, het uitzicht en elkaars verhalen. Natuurlijk altijd vergezeld met een lokaal wijntje! Niets zo heerlijk dan na een actieve dag op de piste te ontspannen in de warme wellness. Plons in het binnenzwembad of de jacuzzi of laat je spieren losgooien tijdens een massage. Voel de energie weer door je lijf stromen!

> Ski en relax!
4. Skip de sjoelbak!
Je neefjes willen FIFA20 spelen, de tantes rummikubben erop los en jij kunt eigenlijk maar denken aan één ding: skiën! En of je nou houdt van kilometers vreten of skiën met af en toe een tussenstop om te zonnen: er is altijd wel iemand die in hetzelfde spoor skiet. Sluit maar lekker aan waar jij zin in hebt en ski erop los!

> Zon, sneeuw en ski's!
5. Walking in a winter wonderland
Hoe mooi is dat vooruitzicht: een gegarandeerd dik pak sneeuw. Eindelijk weer eens witte kerst! En als de zon onder is springen de lichtjes van de kerstversiering aan. Binnen laait het haardvuur op, kaarsjes, wijn en kaasjes komen op tafel. Je kijkt door de ramen naar buiten en ziet dat de kerktoren en de bergdorpjes prachtig zijn verlicht. Eindeloze winteravonden: hier vier je de kerst zoals kerst bedoeld is!

> Ik wil witte kerst!
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »