Ben jij klaar voor...

...de Gentse Neuzekesoorlog?

Het is oorlog in Gent. En wel op de Groentenmarkt, om precies te zijn. Daar verkopen twee kraampjes heerlijke Gentse neuzekes. De onderlinge concurrentie is groot en de strijd duurt al jaren voort. De Neuzekesoorlog is een ludiek begrip geworden in Gent. (Maar wees gerust, onze citytrips naar de Belgische stad komen niet in gevaar. ????)

Van gimmick naar grimmig, alle wapenfeiten op een rijtje????:


???? Carl Demeestere en Sonny Breine verkopen samen neuzekes (of cuberdons). Dat zijn zoete kegeltjes met frambozensmaak. De twee raken in de clinch en gaan individueel verder met hun eigen kraam. Op nog geen 10 meter van elkaar vandaan op de Groentenmarkt, welteverstaan! Allebei claimen ze de énige échte cuberdons te verkopen en ze beschuldigen elkaar dat ze klanten van de ander afsnoepen.
???? De eerste echte slag werd in 2014 uitgevochten, waarbij de ene verkoper de andere een kopstoot zou hebben gegeven. De ruzie loopt zo hoog op, dat burgemeester Daniël Termont er aan te pas moet komen om het zoete zaakje te sussen. Beide vergunningen werden door dit voorval afgepakt voor een paar weken. "Nog één akkefietje en jullie staan nooit meer op de Groentenmarkt!", waarschuwt de burgemeester.

???? De strijdbijl wordt niet begraven. Sonny Breine zet andere verkopers zoals Younes Benzaza (op foto links) achter zijn kraam, een jonge kerel met een hipsterbril. Demeestere (rechts) voelt zich dagelijks geprovoceerd door de jongen en breekt op gegeven moment de bril van Younes doormidden. Er moet een bemiddelaar tussen beide partijen komen om alle plooien glad te strijken, maar dat mislukt eigenlijk telkens weer. En dat alles om een snoepje! ????
???? Was dat alles? Nou, nee. Een koppel uit Nieuw-Zeeland reist de wereld rond en krijgt in 2017 lucht van de Neuzekesoorlog en zij gaan al filmend op onderzoek uit. Ze stuiten op een mooi stukje mondelinge oorlogsvoering. Demeestere steekt zijn frustraties niet onder stoelen of banken en Benzaza aan de andere kant geeft aan dat ze weliswaar dichtbij elkaar staan op het plein, maar dat ze geestelijk mijlenver van elkaar afstaan.

???? Dat de Neuzekesoorlog de stad bezig houdt, moge duidelijk zijn. Ook de makers van de Gentse editie van het spel Monopoly spelen er op hilarische wijze op in. In het spel loop je het risico om naar de gevangenis te worden gestuurd als je je teveel bemoeit met de Neuzekesoorlog. Zelfs in de eerstvolgende strip van Suske en Wiske is de strijd van zoetigheid uitgetekend (zie hieronder).
???? De stad is de Neuzekesoorlog meer dan beu en probeert er alles aan te doen om van de Groentenmarkt weer een zoete inval te maken. Sinds begin december is er een ‘veiligheidszone’ ingesteld. De kraam van Carl Demeestere moet op minimaal 30 meter afstand staan van de concurrerende stand. Zoete wraak voor de gemeente? De tijd zal het leren!

Na deze zoetsappige soap ben jij vast benieuwd wie nou de lekkerste neuzekes verkoopt! Neem de proef op de som en koop de cuberdons met de feestdagen bij beide kramen en oordeel zelf! Met kerst hebben we nog 1 éénpersoonskamer vrij, met oud & nieuw twee gedeelde kamers. Walking in a winter wonder Gent!

Foto's: Het Nieuwsblad
Winter 

3 redenen waarom je nu al je wintersport moet plannen!

Buiten motregent het. Het is voorbij met de onverwacht nog zonnige terrasdagen. De herfst is begonnen. Máár, in Oostenrijk is de eerste sneeuw gevallen! Dan staan we in gedachten weer meteen op de piste. Of in de après-ski.Bij het plannen van hun vakantie zijn er eigenlijk twee type wintersporters. De groep die niet kan wachten en zo snel mogelijk zijn of haar wintersportvakantie boekt. En de groep die nog even de kat uit de boom kijkt en op een later moment pas beslist. Hoor je bij de eerste groep? Dan ben je lekker bezig! Dat heeft een aantal voordelen namelijk.1. Je kunt je in alle rust voorbereidenWintersport wil nog wel eens wat vragen oproepen. Hoe wil je op reis? Ga je met de bus? Neem je het vliegtuig? Of wordt het eigen vervoer deze keer? Is je materiaal nog in orde? Ski’s huren of kopen? Gelukkig heb je alle tijd om daarover na te denken. Tenminste, als je op tijd begint. Lekker alvast ervaringen van anderen doorlezen. Afwegen waar je graag heen wil. Wordt het Frankrijk dit jaar? Italië? Of ga je voor Oostenrijk? Nog meer goede vragen! Dat brengt ons bij het volgende punt…
Geplaatst op 14 oktober 2018
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
    Patrick, Ibiza

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail