Ben jij klaar voor...

...de Gentse Neuzekesoorlog?

Het is oorlog in Gent. En wel op de Groentenmarkt, om precies te zijn. Daar verkopen twee kraampjes heerlijke Gentse neuzekes. De onderlinge concurrentie is groot en de strijd duurt al jaren voort. De Neuzekesoorlog is een ludiek begrip geworden in Gent. (Maar wees gerust, onze citytrips naar de Belgische stad komen niet in gevaar. ????)

Van gimmick naar grimmig, alle wapenfeiten op een rijtje????:


???? Carl Demeestere en Sonny Breine verkopen samen neuzekes (of cuberdons). Dat zijn zoete kegeltjes met frambozensmaak. De twee raken in de clinch en gaan individueel verder met hun eigen kraam. Op nog geen 10 meter van elkaar vandaan op de Groentenmarkt, welteverstaan! Allebei claimen ze de énige échte cuberdons te verkopen en ze beschuldigen elkaar dat ze klanten van de ander afsnoepen.
???? De eerste echte slag werd in 2014 uitgevochten, waarbij de ene verkoper de andere een kopstoot zou hebben gegeven. De ruzie loopt zo hoog op, dat burgemeester Daniël Termont er aan te pas moet komen om het zoete zaakje te sussen. Beide vergunningen werden door dit voorval afgepakt voor een paar weken. "Nog één akkefietje en jullie staan nooit meer op de Groentenmarkt!", waarschuwt de burgemeester.

???? De strijdbijl wordt niet begraven. Sonny Breine zet andere verkopers zoals Younes Benzaza (op foto links) achter zijn kraam, een jonge kerel met een hipsterbril. Demeestere (rechts) voelt zich dagelijks geprovoceerd door de jongen en breekt op gegeven moment de bril van Younes doormidden. Er moet een bemiddelaar tussen beide partijen komen om alle plooien glad te strijken, maar dat mislukt eigenlijk telkens weer. En dat alles om een snoepje! ????
???? Was dat alles? Nou, nee. Een koppel uit Nieuw-Zeeland reist de wereld rond en krijgt in 2017 lucht van de Neuzekesoorlog en zij gaan al filmend op onderzoek uit. Ze stuiten op een mooi stukje mondelinge oorlogsvoering. Demeestere steekt zijn frustraties niet onder stoelen of banken en Benzaza aan de andere kant geeft aan dat ze weliswaar dichtbij elkaar staan op het plein, maar dat ze geestelijk mijlenver van elkaar afstaan.

???? Dat de Neuzekesoorlog de stad bezig houdt, moge duidelijk zijn. Ook de makers van de Gentse editie van het spel Monopoly spelen er op hilarische wijze op in. In het spel loop je het risico om naar de gevangenis te worden gestuurd als je je teveel bemoeit met de Neuzekesoorlog. Zelfs in de eerstvolgende strip van Suske en Wiske is de strijd van zoetigheid uitgetekend (zie hieronder).
???? De stad is de Neuzekesoorlog meer dan beu en probeert er alles aan te doen om van de Groentenmarkt weer een zoete inval te maken. Sinds begin december is er een ‘veiligheidszone’ ingesteld. De kraam van Carl Demeestere moet op minimaal 30 meter afstand staan van de concurrerende stand. Zoete wraak voor de gemeente? De tijd zal het leren!

Na deze zoetsappige soap ben jij vast benieuwd wie nou de lekkerste neuzekes verkoopt! Neem de proef op de som en koop de cuberdons met de feestdagen bij beide kramen en oordeel zelf! Met kerst hebben we nog 1 éénpersoonskamer vrij, met oud & nieuw twee gedeelde kamers. Walking in a winter wonder Gent!

Foto's: Het Nieuwsblad
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »