Blog De voor- en nadelen van een lastminutevakantie
Doe er je voordeel mee!

De voor- en nadelen van een lastminutevakantie

Je bent er aan toe; vakantie. Werkmodus 'uit'. Vakantiemodus 'aan'. En liever vandaag dan morgen. Een lastminutevakantie komt spontaan in je op. Snel vertrekken, vertrekgarantie, een groep die (met jou erbij) compleet is; je ziet alleen maar voordelen. Maar... je weet wat ze zeggen: elk voordeel heeft z'n nadeel. Om je te helpen bij je keuze: alle voor- en nadelen van last minute op vakantie op een rij.

Direct naar de lastminutevakanties in januari en februari? Klik hier!

Voordelen
1. Grote kans op vertrekgarantie
Je hebt lastminute-boekers, zoals jij misschien, en early birds, die je een paar weken (of zelfs maanden) voor waren. En voor beide is wat te zeggen. Voor de early birds begint de voorpret al ver voor vertrek. En wat is er nou leuker dan aftellen naar je welverdiende vakantie? Die voorpret mis je als je last minute boekt, maar daar staat tegenover dat de reis vertrekgarantie heeft. Een reis krijgt vertrekgarantie als het minimum aantal deelnemers is bereikt óf als de kans groot is dat dit aantal nog wordt bereikt vóór vertrek.

Hoe check je of een reis vertrekgarantie heeft?
Heel eenvoudig: bij last minutes en bij de reis onder het tabblad ‘Data & Prijzen’ staat een kolom ‘vertrekgarantie’. Bij een groen vinkje heeft de reis vertrekgarantie. Is het vinkje grijs van kleur? Dan (nog) niet. Tip: schrijf je in voor een update. Zodra de reis vertrekgarantie heeft, ontvang je van ons een mail.

2. Je gaat (heel) snel op vakantie
Last minute betekent niet de laatste minuut. Wel dat je op korte termijn vertrekt. Onder last minute verstaan we 'singlereizen die binnen nu en zes weken vertrekken'. Dat kan dus ook de eerstvolgende maand zijn. Het voordeel van een lastminutevakantie: de tijd vliegt voorbij. Het spreekwoord ‘geduld is een schone zaak’ gaat voor jou dus niet op. Voor je het weet stap je in de auto, bus of het vliegtuig naar jouw vakantiebestemming.

3. De groepssamenstelling is al bekend
Ook fijn: als lastminute-boeker weet je al hoe de groep is samengesteld. Je ziet het aantal mannen en/of vrouwen en van welke leeftijd. Handig, want zo heb je al een goede indicatie wie er meegaan als je boekt. Je kan je potentiële reisgenoten ook al een berichtje sturen via het Meeting Point.

Hoe check je bij een reis de deelnemers?
Klik met je muis op het driekoppige icoon bij onze last minutes óf doe hetzelfde bij jouw favoriete reis onder het tabblad 'Data & Prijzen'. Zo zie je in één oogopslag wie je potentiële reisgenoten zijn!
Single groepsreis
Nadelen
1. Kans dat de groep vol is
Hoe langer je wacht, des te groter de kans dat je nét de boot mist. De tickets zijn op, de kamers vergeven of de groep is vol. Ook bestaat de kans dat je nog een toeslag moet betalen op tickets en/of kamers. Superbalen! Wil je verzekerd zijn van een plekje op een specifieke datum, leeftijdsgroep óf bestemming, dan raden we je aan om jouw vakantie zo snel mogelijk vast te leggen. Zo weet je zeker dat je vakantie niet last minute aan je neus voorbij gaat en kan je in early bird-style alvast beginnen met aftellen.

2. Je kan niet meer (kosteloos) last minute annuleren
Tot zes weken voor vertrek mag je kosteloos annuleren. Om welke reden dan ook. Eigenlijk, zonder reden dus. Dat is handig, want mocht je tóch willen switchen van bestemming of meer behoefte hebben aan een strandvakantie in plaats van een wandelvakantie, dan kan je je vakantie gewoon annuleren. Maximale flexibiliteit dus. Boek je een lastminutevakantie, dan ben je die flexibiliteit kwijt. Je bent natuurlijk altijd vrij om te annuleren, maar je betaald dan wel (afhankelijk van wanneer je annuleert) een deel van de reissom. Dat is het risico van het (lastminute)vak.

3. Korte voorbereidingstijd
Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar als je op korte termijn al vertrekt, is het af en toe een race tegen de klok. Een paspoort die vlak voor vertrek verloopt, een koffer die kapot is, een auto die nog een beurt nodig heeft, zwemkleding die aan vernieuwing toe is; het zorgt voor heel wat vakantiestress. Wil je dit voorkomen? Boek dan gewoon wat verder vooruit.
Ontspannen op singlereis
Dat waren ze: alle voor- en nadelen van een lastminutevakantie. Bekijk al onze last minute singlereizen in januari en februari óf neem (als je nog de tijd hebt) een kijkje bij alle reizen. Direct de last minutes per bestemming zien? Kies je vakantiebestemming hieronder!

Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »