Stil, maar niet stilzitten

Estivant in quarantaine

Nog geen maand geleden kregen wij te horen dat een grote groep wintersporters niet naar Italië mocht om te gaan skiën. Gelukkig konden we dat toen heel netjes oplossen. Nu, drie weken later, hangt de vlag er volledig anders bij. Ook wij zitten allemaal in quarantaine. Maar stilzitten? Dat nooit! Lees hier onze dilemmastrijd in coronatijd:

Het is voor ons wikken en wegen in deze periode: kunnen we tenten opbouwen op de campings? Welke reizen kunnen doorgaan? En, hoe houden we het contact warm met onze leveranciers, campings en hoteliers? Met collega’s en met jullie, onze trouwe Gasten?

Dat zijn allemaal dilemma’s waarover wij dagelijks knopen doorhakken. Zo hebben we de vakanties tot en met begin juni al geannuleerd om ook te helpen bij de bestrijding van het coronavirus. Echt heel jammer, want de maanden april, mei en begin juni zijn juist heerlijke maanden om een voorproefje op de zomer te nemen. Nu kun je hoogstens vanuit je woonkamer of op het balkon bijhouden hoe de bomen elke dag een stukje groener worden.

Dan maar de focus op de zomer! Gelukkig kunnen we die vakanties ook goed vanuit huis voorbereiden. Ons kantoor is volledig online. We hebben dagelijks overleg via Microsoft Teams en onze reserveringsmedewerkers zijn uitstekend bereikbaar binnen kantooruren (ma-vr 09.00 - 18.00 uur). Het enige verschil is dat Eefje in een achterkamer met uitzicht op de paarden zit en Tessa tussen de afwas aan de keukentafel.
Zitten we dan allemaal aan een bureautje te zwoegen? Nee, integendeel. Op de campings in het buitenland kunnen we nu helaas nog niets doen, ook voor ons zijn de grenzen gesloten. Dat wordt nog een hele logistieke klus de komende weken… Die uitdaging gaan Ruud, Ewout en Lars graag aan! Zij werken er keihard aan in onze opslagloods om alles startklaar te maken voor dat moment waarop de Europese grenzen weer open gaan.
Helaas valt er door het coronavirus in veel landen nog geen peil op te trekken wanneer die grenzen weer open zijn, maar we blijven positief! We zijn daarom in nauw contact met ‘onze’ campings in het buitenland, en met al die mensen die onze excursies verzorgen. En elk jaar gaan er enthousiaste reisbegeleiders met jullie mee, kriskras door Europa. Ook deze zomer, gaan wij vanuit! Maar die moeten natuurlijk wel ergens vandaan komen. Vandaar dat de werving en selectie daarvoor op volle toeren draait. Normaal gesproken met live-ontmoetingen op meerdere plekken in het land, nu digitaal via Skype. Allerlei trainingen die daaraan vastzitten bouwen Jolijn en Mariëlle om naar online modules, zodat alle flexwerkers weten hoe we werken op locatie.
Welke locaties? Dat is nog even afwachten, met alle gesloten grenzen op dit moment. Dat is ons lastigste dilemma! Afwachten terwijl we doeners zijn, geen stilzitters. Dus is Nicole ondertussen druk met de inkoop van nieuwe reizen voor het najaar en de winter van 2020/2021. Inge zoekt op haar beurt voor jullie naar de tofste activiteiten. Want als er iets is wat wij willen, dan is het dat jij de tijd van je leven hebt samen met jouw reisbegeleider en reisgenoten. Deze periode is in dat opzicht een flinke test. Dat blijven we natuurlijk in perspectief zien. Er zijn op dit moment mensen die het veel slechter hebben, daar staan we dagelijks bij stil. Al die overvolle ziekenhuizen en het hardwerkende zorgpersoneel dat de klok rond werkt. Het is ontroerend, verontrustend en hartverwarmend tegelijk. De opoffering van het thuiswerken is dan gemakkelijk gemaakt.
Ondertussen missen we elkaar natuurlijk wel steeds meer. Spontaan overleg, een gezellig gesprek of een kop koffie voor elkaar maken is er niet bij op dit moment. De borrel van donderdag is een digitale borrel geworden. Iedereen laat bij het groepsgesprek via Zoom zijn drankje zien en that’s it. Voor de nootjes moet je zelf zorgen… Wat zullen we ons bevrijd voelen als dit achter de rug is! Wij weten: aan deze rottige periode komt een einde. Jullie zijn natuurlijk de eersten die we op de hoogte houden als er nieuws is die jullie vakanties betreft. Zowel positief als negatief. Houd daarom ook onze pagina Update coronavirus goed in de gaten. Nog eventjes geduld lieve mensen!
Eerste keer mee 

3 gouden tips van Nicole

Een hele week met een groep onbekenden. Dat blijft toch spannend. “Onze gasten hebben het er vaak over” zegt Nicole, onze product manager single vakanties. “Hoe het binnen een groep eigenlijk vaak vanzelf gaat, wanneer je eenmaal op je bestemming, of zelfs nog maar op Schiphol bent. Maar dat neemt niet weg dat het toch altijd een beetje spannend blijft.”Dus geeft Nicole een paar tips. Dingen die je zélf kunt doen. Om die spanning er een beetje vanaf te halen. 1. Bekijk wat je gaat doen tijdens je vakantieHet klinkt een beetje als een inkoppertje. En dat is het ook wel. Voor je op single reis gaat, zorg ervoor dat je voor vertrek weet al wat er ongeveer op de planning staat. Hierdoor ben je voorbereid op activiteiten die je misschien nog nooit gedaan hebt. Bekijk het programma voor je vertrek. Zie je dingen die totaal nieuw voor je zijn? Lees alvast wat informatie vanuit huis. “Of nog beter, bel ons gewoon, om je vragen te beantwoorden! Je voelt je een stuk zelfverzekerder en het neemt altijd een stukje spanning weg.” Een andere reden ligt misschien wat minder voor de hand. “Het is ook een uitstekende ijsbreker! Lekker kletsen over de bestemming en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen. Dan heb je in ieder geval de perfecte ingang tot een leuk gesprek te pakken!” Een snelle manier om contact te leggen met de rest van de groep.2. Stel je open voor dingen waar je eerst van dacht dat ze niks voor jou zijnOké, dit klinkt misschien niet meteen heel positief, maar blijf even hangen… Wanneer je met een groep op vakantie gaat, bestaat de kans dat iedereen niet alles even leuk vindt. Uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Niets moet, véél kan. Het kan natuurlijk best een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Zeker in het begin. We kennen allemaal het gevoel van spanning tijdens het begin van een eerste date. Of die verjaardag waar je heen gaat, waar je eigenlijk vooraf maar één of twee mensen kent. Dat concert van die band dat je persé wil zien -maar je vrienden zijn al druk- dus je moet eigenlijk alleen gaan... Maar wat is nou het ergste wat er kan gebeuren eigenlijk? Dit soort dingen toch doen, leveren je juist veel op. Zeker wanneer ze in eerste instantie buiten je comfortzone liggen. Zoals bijvoorbeeld Nathalie (34), die dit jaar meeging naar de Ardennen. Is het wel iets voor mij -in m’n eentje met een groep mee- dat vroeg ze zich vooral af. “Ik twijfelde of ik alleen zou gaan, of toch heel veilig een single vriend mee zou nemen” zegt Nathalie. “Ik vond het toch wat spannend. Hij is uiteindelijk niet meegegaan. Maar de kick die het gaf om toch iets nieuws te gaan doen, zorgde ervoor dat ik toch mee wilde.”
Geplaatst op 19 oktober 2018
Eerste keer mee 

Het Try-Out Weekend in de Ardennen!

Een eerste blog. En wat is daarvoor een beter onderwerp dan de ‘de eerste keer op single vakantie’? Die ging bij mij namelijk ongeveer als volgt.Overleg op kantoor. “Niek, je bent toch single? Waarom ga jíj niet mee komend weekend?” En ik moet bekennen dat ik er nerveus van werd. Er was op het laatste moment een plekje vrij. Ik moest eraan geloven.Nooit gedacht dat ik -ondanks dat ik nu toch alweer drie maanden bij Estivant werk- toch nog zo zenuwachtig zou zijn. Het Try-out weekend hadden we georganiseerd voor Gasten die op een makkelijke manier kennis wilden maken met een single reis. Lekker dichtbij, in de Ardennen. Maakt de drempel toch minder hoog. Ik mocht het zelf gaan ervaren.Oh, de zenuwen…De spanning was voelbaar. Het was vrijdagmiddag en ik was onderweg naar La Roche-en-Ardenne. Vanuit mijn marketingfunctie binnen Estivant kende ik natuurlijk de details van het programma, wist ik in wat voor tent ik sliep en had ik een duidelijk beeld van hoe het weekend eruit zou gaan zien. Maar er knaagde iets. Hoe zou de rest over mij denken? Wat als ik er totaal niet tussen pas? Zou het wel iets voor mij zijn?Toen realiseerde ik me dat dit precies was waarom ik meeging. In de afgelopen tijd had ik veel gehoord, gelezen en gesproken over de spanning die een single vakantie met zich meebrengt. Ik ademde een paar keer diep in en uit en draaide mijn auto de camping op.… waren nergens voor nodigEr viel eigenlijk al heel snel een last van me af. Natuurlijk waren de eerste minuten toch wat ongemakkelijk. Je maakt toch kennis met dertig nieuwe mensen. Maar de reisleiders heetten iedereen van harte welkom, zorgden voor een lekker drankje én een sfeer waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. Ik hoefde me hier echt niet anders voor te doen dan ik ben. En dat hoefde niemand. Gesprekken kwamen op gang. Er werden handen geschud, kennis gemaakt en meteen veel gelachen. Zéker toen het diner aangebroken was. De sfeer aan tafel was erg gezellig. Mijn leeftijd en het feit dat ik ‘op kantoor bij Estivant’ werkte was totaal niet meer relevant. Het leek allemaal vanzelf te gaan. En eigenlijk ging het dat ook. Het gevoel van samen er een fijn weekend van maken liep als een rode draad door de dagen heen. Niet alleen tijdens het diner en de barbecue, maar ook juist tijdens activiteiten als rotsklimmen en abseilen. Het was dan ook weer zo zondagmiddag. Het was een weekend geworden van grenzen verleggen, van nieuwe mensen leren kennen, van goede gesprekken en vooral een hoop plezier. Een weekend dat mij extra enthousiast gemaakt heeft. En ik denk dat ik zéker niet de enige was. Net zo'n weekend beleven als Niek?Bekijk alle Ardennen-weekenden.
Geplaatst op 27 juni 2018
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »