< Terug naar alle blogs
26 augustus 2021/
Hoe meer Sicilië...

...hoe meer vreugd!

Sicilië, geen eiland waar je je vergaapt aan zoveel moois. Hier kom je een paar ogen tekort. Misschien wel twee. Van de zuidelijke stadjes Syracuse en Agrigento met hun Griekse historie en de oostelijke vulkaanregio rondom de Etna, tot de ruige noordstreek van Cefalù en hoofdstad Palermo. Voor het gemak hebben we alvast wat hoogtepunten voor je uitgezocht. Scheelt jou weer schermtijd op Google! Deze 4 plekken zijn een bezoek dubbel en dwars waard:

1. Kustplaats met karakter

Vanaf hartje Cefalù loop je richting het strand. De gezellige straatjes worden steeds smaller. Ruik je de zee al? Aan het water staan de authentieke vissershuizen. Je legt jouw handdoek in het zand en achter je hangt la mamma de was op. In de zee dobberend kijk je om je heen. Achter de pastelkleurige huizen rijst de rots van Cefalù op. Ga je mee de ruïnes van het kasteel bekijken?

> Hier wil ik heen!

2. In vuur en vlam op de Etna

In de verte zie je hét icoon van het eiland al opdoemen: Etna, de vulkaan! Vandaag komt jouw vurige wens uit: jij gaat een vulkaan van dichtbij zien. In stevige jeeps beklimmen jullie de flanken van de Etna en voorbij de boomgrens verandert het om jullie heen in een groot maanlandschap. Bij de kraters hoger op de berg zie je met eigen ogen het geweld van Moedernatuur en even verderop klimmen de rookpluimen omhoog. Het teken dat de vulkaan nog erg actief is. Uniek om hier te staan!

> De vloer is lava!

3. Ogen tekort in Taormina

Spoel 's middags het stof van de Etna van je af in het mondaine kustplaatsje Taormina. Het strandje van Isola Bella is bellissima! Boven kom je met de kabellift, waar het romantische centrum van Taormina je omarmt. Knusse pleintjes waar kinderen spelen en oude mannetjes de dag doornemen. Voordat we ons storten op Siciliaanse arancini en cannoli, beklimmen we het antieke amfitheater. Wedden dat je mond openvalt als je boven uitkijkt over de imposante Etna en de kust?

> Ik kijk mijn ogen uit!

4. Pracht en praal in Palermo

Na al dat natuurgeweld van de Etna heb je zin in cultuursnuiven gekregen. Op naar Capitale Palermo! Struin over pleinen en ontdek het middelpunt van de stad: de middeleeuwse kathedraal. Ook onder de grond is Palermo indrukwekkend. Je daalt af in de catacomben onder een typisch Italiaanse begraafplaats met honderden kapelletjes. Daar laten de skeletten van honderden Kapucijner monniken net als de rest van de stad een onuitwisbare indruk op je achter!

> Laat mij maar rondstruinen!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »