Onze rondreis door Ierland in foto's!

Smalle landweggetjes, heuvellandschap en 50, nee 100 tinten groen. Dat is Ierland! In 8 dagen ontdek jij de Wild Atlantic Way van Cork naar Galway en tot slot de hoofdstad Dublin. In Ierland gaat het gezegde ‘de reis is minstens zo mooi als de bestemming’ zeker op. Met een luxe minibus ontdek je de mooiste kustroutes, zoals Ring of Kerry en Slea Head drive. Het hoogtepunt van deze reis? Zonder twijfel: de Cliffs of Moher.

Dag 1: Kostelijk Killarney National Park
Op weg naar Killarney National Park druk je een kus op de Blarney stone. Volgens de legende krijg je daarvoor in ruil de gave van grote welsprekendheid terug. Als dat geen gezellige rondreis wordt… In de Ierse pub raak je in ieder geval niet uitgepraat over de Torc waterval in Killarney National Park. Of zou het komen door de pint Guinness in je hand?
Single reis Ierland
Dag 2: On the ‘Ring of Kerry’ road
Vandaag ga je touren over het schiereiland Iveragh en heel veel mooie dingen zien. Zeevogels op Skellig Islands, een ruige kustlijn vanuit Bray Head en genieten van een wandeling op het gouden strand van Derrynane. En dat is nog maar het begin van je rondreis!
Single reis Ierland
Dag 3: Spectaculair Slea Head'
Slea Head, een van de meest legendarische routes in Ierland. Langs de smalle wegen vind je verborgen stranden, oude Ierse huisjes, groen afgetopte rotspartijen en spectaculaire uitzichtpunten. Vaste prik aan het einde van de dag: de gereedschapswinkel Foxy Johns. Niet om het busje op te lappen, maar om te lappen voor de pot. De whisky hier moet je geproefd hebben! Gelukkig hebben jullie een BOB bij je.
Single reis Ierland
Dag 4: Drentelen op Dingle
Het is de moeite waard om wat langer op het schiereiland Dingle te toeven. Jij kiest waar je zin in hebt. Een paardrijtocht over het strand of in de bergen, kajakken door de grotten of een pubtour langs de meest markante (drie keer raden…) pubs.
Single reis Ierland
Dag 5: Via Wild Atlantic Way naar Galway
Hier kijk je al sinds dag 1 naar uit: de Wild Atlantic Way. Stap in het busje en leun achterover (of druk je neus tegen het raam). Onderweg naar Galway maken we een aantal onvergetelijke tussenstops. Drie, om precies te zijn. De eerste keer voor een schaapshond demonstratie, de tweede keer om dolfijnen te spotten op de ferry en als kers op de taart: de Cliffs of Moher. De hoge rotsen rijzen vanaf 120 meter op uit de Atlantische Oceaan. Een fototoestel en een paar ogen: Moher heb je niet nodig.
Single reis Ierland
Dag 6: Connemara niet genoeg van krijgen
Levende legendes, woeste natuur en een hand vol kastelen. Dat is typisch Connemare. Trek stevige wandelschoenen aan, want als je over de onverharde paden en houten vlonders loopt vind je de échte diamanten. Het uitzichtpunt van Diamond Hill, bijvoorbeeld. Maar ook een hoop historie: kasteel Kylemore Abbey en kasteel Ashford. In de avond loop je samen met je reisgenoten het bruisende Galway in met winkelstraten vol muzikanten.
Single reis Ierland
Dag 7: Dubbel genieten in Dublin
Van het platteland naar Dublin. Dat is even schakelen, maar dat went snel. Zeker als je alle geheimen van de stad hoort tijdens de stadstour met een lokale gids. Eenmaal wegwijs, kan je nog even lekker op je eigen tempo de stad door. De bibliotheek van het Trinity College is een bezoek waard. Net als het Dublin Castle!
Single reis Ierland
Dag 8: Slenteren op O’Connell Street of Grafton Street
Uitslapen of nog even souvenirs op de kop tikken? Voor dat laatste kan je het beste terecht in O’Connell Street of Grafton Street. In de middag vlieg je terug. Slán Go Fóill (tot ziens voor nu) roep je naar je reisgenoten als je Schiphol uit loopt.
Single reis Ierland
Deze visuele rondreis in Ierland in het echt beleven? Er staan nog een aantal reizen naar Ierland op de planning in juni, juli, augustus en september. Bekijk het hele programma
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »