Onze rondreis door Malta in foto's!

In deze 8-daagse rondreis door Malta en Gozo proef je van de Maltese cultuur, maar ontdek je ook de prachtige natuur die deze eilanden te bieden hebben. Waar je de ene dag de historische stad Valletta door struint, zwem je de volgende dag tussen de indrukwekkende rotsformaties. Jij en je reisgenoten verblijven in twee verschillende hotels: in Sliema (Malta) en Xlendi Bay (Gozo). Benieuwd hoe deze reis eruitziet? Lees snel verder!

Dag 1. Nederland - Malta
In de middag land je op Malta. Bij aankomst krijg je direct een warm onthaal; de zon schijnt en de lucht is strakblauw! Je kan niet wachten om zo gelijk te verkassen naar het strand en een duik te nemen in de blauwe zee, die je al vanuit het vliegtuig zag glinsteren. Dé perfecte start van jouw rondreis op Malta!
Strand Malta
Dag 2. Ronddwalen in Valletta
Op de eerste dag van je vakantie op Malta verken je de hoofdstad van het eiland, Valletta. Leuk feitje: dit is de kleinste hoofdstad van Europa! Een lokale gids neemt je mee door de stad, langs de groene tuinen van Barakka en het Salvation Battery. Waar ’s middags echte kanonnenschoten worden afgevuurd!
Wandeltocht Valletta
Dag 3. Gondelen naar 'the Three Cities'
Je stapt samen met je reisgenoten in een traditioneel dgħajsa bootje en vaart naar de Three Cities (Vittoriosa, Cospicua en Senglea). Even de rust opzoeken, want deze ommuurde nederzettingen zijn een stuk kleiner dan Valletta. Na het wandelen in de brandende zon, dwaalt de gedachte van een verfrissende drankje op het terras door je hoofd. Gelukkig hebben je reisgenoten dezelfde gedachte!
The Three Cities Malta
Dag 4. (H)op naar Gozo
Je verlaat Malta (voor even) en springt op de boot naar Gozo, een rustiger eiland in de Maltezer Archipel. Dwaal door de straten van de hoofdstad Rabat en bewonder het oude citadel. Rond het middaguur stop je voor een lunch. Na het proeven van een lokale specialiteit stap je weer op de boot naar Dweja Bay, een binnenmeer dat door een tunnel verbonden is met de Middellandse Zee. Zet je snorkelbril op en duik in het water! Hoeveel kleurrijke vissen spot je?
Gozo Malta
Dag 5. Geniet van het vrije leven op Gozo
Je hebt een dagje vrij! Heerlijk. Tijdens het ontbijt delen jij en je reisgenoten jullie ideeën met elkaar voor de dag. Het weer is perfect! Dus, besluiten jullie om de dag ontspannen te beginnen aan het strand. Aan het eind van de middag trekken jullie er met z'n allen eropuit voor een wijnproeverij. Zou er nog een flesje in je koffer passen als souvenir voor thuis?
Stranddag op Malta
Dag 6: De ommuurde stad Mdina
Je keert vandaag weer terug naar Malta. Je komt aan op Mdina en het voelt direct alsof je in een andere wereld bent. De stad is volledig ommuurd en er staan nog veel gebouwen uit de middeleeuwen. Houd je camera paraat, want dit zie je niet vaak!
Malta Mdina
Dag 7. Sliema óf toch Valletta?
Je hebt nog lang niet genoeg gezien van Valletta, dus de keuze op je vrije dag is simpel: Valletta! Je trekt je comfortabele schoenen aan. Tijd voor een stadswandeling op eigen houtje! Je loopt nog eens langs de Grand Harbour, en onderweg kom je een archeologisch museum tegen. 'Zullen we naar binnen gaan?', vraag je aan je reisgenoot. 'We hebben tijd zat!'
Sliema Malta
Dag 8: Time flies by(e)!
Heb je alle souvenirs ingeslagen? Het is weer tijd om naar huis te gaan! Onderweg naar het vliegveld blik je terug op je vakantie. Je reisgenoot laat nog een foto zien van jullie snorkeltochtje op dag 4. Dit was een vakantie voor in de boeken!

Deze visuele rondreis op Malta ook beleven? Er staan nog een aantal reizen naar Malta op de planning in september en oktober. Bekijk het hele programma!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »