Onze rondreis door Montenegro in foto's!

Montenegro bulkt van de natuur, cultuur en eeuwenoude historie. Van de beroemde baai van Kotor tot Europa’s Grand Canyon in het Durmitor-gebergte en van de rauwe hoofdstad Podgorica tot de mediterrane kust in Budva. Ontdek het in 10 dagen met een Montenegrijns op je gezicht! Dat ziet er zo uit:

Dag 1 en 2. Dwalen in Dubrovnik
De rondreis door Montenegro begint nét over de grens. In Dubrovnik, Kroatië, om precies te zijn! Dwaal samen met een lokale gids kriskras door de smalle straatjes, struin over de kleine pleintjes en wandel over de oude stadsmuren. Grote kans dat jij en je reisgenoten daarna neerstrijken in de haven voor verse vis met een glas huiswijn (of twee).
Dubrovnik
Dag 3. Stranden op Sveti Stefan
Sveti Stefan is een klein vakantie-eiland in de Adriatische zee. Bekend om z’n idyllisch vestigingsstadje en goudgele zandstranden. Neem een duik, drink wat cocktails en ontspan! Als je zeker wil weten dat deze plek voor altijd in je geheugen gegrift staat, moet je gaan paragliden. Een mooier uitkijkpunt is er niet!
Vestigingsstad Sveti Stefan
Dag 4. Bruisend Budva en Christelijk Cetinje
Budva is de meest bruisende badplaats van Montenegro. Bekend om z’n stranden, clubs en bars. Maar het heeft ook een totaal andere, charmante kant: het oude stadgedeelte Stari Grad. Een klein, sfeervol centrum vol met kneuterige boetiekjes en sfeervolle terrassen. Aanrader! Net als het eeuwenoude klooster van Cetinje, waar je de middag spendeert.
Budva
Dag 5. ‘Klimmen’ in Kotor
Kotor ligt aan de voet van een berg. Wil je een adembenemend uitzicht over Kotor en zijn baai? Je voelt hem al aankomen... Dat wordt klimmen! Via zigzagweggetjes en een hele rits aan traptreden. Even zweten dus, maar dat is wel waard. Beloofd! Uitrusten kan altijd nog. Tijdens de boottocht in de baai of ’s avonds als je lekker aan het lokaal gebrouwen bier in Podgorica (de hoofdstad van Montenegro) zit.
Kotor
Dag 6. Orthodox Ostrog-klooster en Zinderend Zabljak
Het orthodoxe Ostrog-klooster, uitgehouwen in de rotsen, is het bekendste heiligdom van het land. Er gaan zelfs geruchten dat deze plek helende krachten heeft! Fijn als je dag ervoor in de brouwerij nét een biertje teveel op had.

De dag is nog niet voorbij als je in Zabljak, een bergdorp op 1452 meter hoogte, aankomt. Hier word je omringd door 23 ruige bergtoppen, 19 bergmeren en ontelbaar veel sportieve uitdagingen. Van mountainbiken tot canyoning.
Orthodox Ostrog-klooster
Dag 7. Dwalen in Nationaal Park Durmitor
Hike met een gids rondom het bergmeer van Durmitor (ook wel: Black Lake). De gids heeft berenspray mee. Voor de wolven moet je rennen. Bijkomen kan tijdens een duik in het bergmeer. De temperatuur is heerlijk. Zeker voor een bergmeer!
Nationaal Park Durmitor
Dag 8. Sensatie in Zabljak
Hiken naar grote hoogten rondom bergpiek Bobotov Kuk (2523 meter) met een gids, wandelen in het Dumitror Park, een canyoningtour door Canyon Nevidio, fietsen (of mountainbiken) door de bossen of paardrijden door het ruige landschap en eeuwenoude dorpjes. Jij kiest. Zabljak heeft het.
Bobotov Kuk
Dag 9. Canyon Tara & Co.
De Tara River Canyon is met 1300 meter de diepste kloof ter de wereld. Op de Grand Canyon na, natuurlijk. Dat maakt het een aantrekkelijke plek voor adrenalinezoekers. Van elk kaliber! Ga raften, ziplinen, hiken of plof neer op het terras. Jij kiest! Na de lunch gaan we op zoek naar Biogradko Jezero, verborgen tussen de bossen. Zie jij door de bomen het meer nog?
De Tara River Canyon
Dag 10. Schitterend Skadar Lake
Het Skadar Lake is een meer op de grens tussen Montenegro en Albanië. Bekend om z’n waterlelies en 281 verschillende vogelsoorten (neem je verrekijker mee!). Leuke afsluiting van je vakantie: vaar vanuit Virpazar met een klein, houten bootje door weilanden van waterlelies of zet koers naar het officiële uitkijkpunt (Pavlova Strana Viewpoint).

Deze visuele rondreis door Montenegro in het echt beleven? Er staan nog een aantal reizen naar Montenegro op de planning in juli, augustus en september. Bekijk het hele programma!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »