Blog wintersportvakanties voor de ervaren skiër
Ski you later!

4 x de leukste single skivakanties voor ervaren skiërs

Wintersport heeft voor jou geen geheimen meer. Je bedwingt al jarenlang de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk. En met een paar goed gewaxte ski’s (of board), weet je elke piste moeiteloos af te komen. Op techniek raas je de ene na de andere rode piste af en het liefst maak je zoveel mogelijk meters. Of eigenlijk, kilometers. Van jou mag de wintersport nét wat uitdagender zijn, met meer kilometers en meer avontuur. En met deze vier single skivakanties vind jij die volgende wintersportuitdaging zeker.

Voor de ‘ik-heb-weinig-tijd’ lezer zijn voor elke skivakantie de hoogtepunten dikgedrukt.

Anras, Oostenrijk
Kies je voor de gemütlichkeit van Oostenrijk óf de glinsterende dekens van Italië? Het antwoord is: beide. Vanuit het bergdorpje Anras carve je de ene dag op de blauwe pistes van de Alpen en de andere dag werk je aan je techniek op de pistes van de Dolomieten. Ervaren skifanaten Willem, Jose en Maaike gidsen je tijdens een 6-daagse skisafari naar de fijnste en mooiste afdalingen. Dit skigebied (of eigenlijk 5) kunnen ze namelijk alle drie wel dromen. Elke morgen staat er in het 4 sterrenhotel een uitgebreid ontbijt voor je klaar voor de nodige energie en ‘s avonds kies je uit een 4 gangenkeuzemenu om weer op kracht te komen. Zullen we daarna nog een afzakkertje doen in de huisbar?

Geen keuzestress >
Single skivakantie Anras
Zell am See, Oostenrijk
De mogelijkheid om 365 dagen per jaar te skiën is al reden genoeg om op single skivakantie te gaan naar Zell am See. Je kunt namelijk altijd rekenen op de gletser van Kaprun. Maar om eerlijk te zijn, als ervaren skiër wil je meer. Dus, krijg je een skipas voor niet 1, 2, 3, maar 25 skigebieden. Die besteed je goed tijdens de 4-daagse skisafari. Na een intensieve skidag, pak je de laatste lift naar boven voor de derde ronde. Want in Zell am See sluit je de skidag af in polonaise met een alcoholische ‘schiwasser’ bij de Schnapshans Alm. ‘Wie als laatst zijn ski’s uit heeft, trakteert!’ Après-skiën is natuurlijk niet verplicht hé. Ontspannen in de sauna van Hotel Schüthoff mag ook!

(Après)-skiën in Zell am See >
Single skivakantie Zell am See
San Candido, Italië
Als doorgewinterde wintersporter ben je best wel wat gewend, maar San Candido overtreft zelfs jouw verwachtingen. Met ruim 357 kilometer aan pistes ligt de Dolomieten hier letterlijk aan je ski’s. En met de Oostenrijkse grens op nog geen 10 kilometer afstand, valt er op het gebied van wintersport heel wat te kiezen. Kortom, de perfecte uitvalsbasis voor een 6-daagse skisafari. Als de kilometers in de benen zitten, voelt het als thuiskomen in vier sterren Parkhotel Sole Paradiso. Binnen valt de heerlijke geur uit de keuken je gelijk op. Het teken dat de familie Ortner al is begonnen aan de voorbereidingen van het 6 gangendiner. Wat een luxe! De liefhebber kan daarna uitbuiken in de sauna of de benen losmaken in het verwarmde zwembad.

Skiën met een gouden randje >
Single skivakantie San Candido
Dolomieten, Italië
Met 582 kilometer aan pistes, overnachten in berghutten en elke dag de eerste sporen trekken, is de Huttentochten in de Dolomieten een wintersportdroom die uitkomt. Maak kennis met de machtige bergtoppen van de Dolomieten. Letterlijk, want deze week kom je er (bijna) niet meer van af. Uitgerust met een rugzak met daarin je belangrijkste spullen, ski (of board) je van hut naar hut en ga je geen ski-uitdaging uit de weg. Trek over indrukwekkend gletsjers, door smalle kloven en langs metershoge ijswanden. En als het even kan, pak je de zwarte buckelpiste (of 2, 3) en ga je een stuk door pure poeder off-piste. Eén ding is zeker: avontuur gegarandeerd!

Op naar de volgende berghut >
Single skivakantie Huttentocht Dolomieten
Benieuwd waar je nog meer op de latten kunt stappen? Bekijk alle single skivakanties en ontdek je favoriete skigebied in spé.
Winter 

Dit is wat je mist!

Vertellen je vrienden ieder jaar weer grote verhalen over hoe tof hun wintersportvakantie was? Maar twijfel jij of een weekje skiën of snowboarden wel iets voor jou is? We zetten graag een paar dingen op een rijtje. Om wat twijfels weg te halen. En het je wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar dingen die je mist, als je ervoor kiest om dit jaar níet op wintersport te gaan…Laat die zon maar schijnen! Baal je ook zo van de grauwe, grijze dagen in de winter? Niet tijdens jouw skivakantie! Genieten van de frisse berglucht met een lekker zonnetje op je gezicht. En dat heeft nog meer voordelen! Niet alleen de hoogte, maar ook de weerkaatsing door de sneeuw zorgt voor een flinke zonkracht. Zo kom jij wel aan je nodige vitamine D om de winter door te komen. Door de zon voel je je fitter, vrolijker en gezonder. Oh, maar vergeet je niet in te smeren natuurlijk!
Geplaatst op 12 oktober 2018
Winter 

Deze 5 situaties herkent elke beginnende skiër

Als iemand jou 5 jaar geleden had verteld dat je misschien wel mee op wintersport wilt, had je die persoon vierkant uitgelachen. Dat is toch niks voor jou, dacht je altijd. En nu sta je op het punt om de Learn to ski week in Niederau op 9 maart te boeken. Want als iedereen die terugkomt van een week in de sneeuw altijd zo laaiend enthousiast is, móet het wel leuk zijn. Deze 5 situaties maak je sowieso mee tijdens je allereerste wintersport:
Geplaatst op 27 november 2023
Samen sterk
Winter 

Samen sterk!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden, aan het begin van de corona-pandemie, sloten we onze blog af met de voorspelling dat er ook weer een tijd na-corona zou komen en dat wij er dan ook nog steeds zouden zijn, voor jullie. Achteraf gezien best een stevige uitspraak, want we hebben het flink voor onze kiezen gekregen, maar het was gesproken vanuit vertrouwen. Het is in meerdere opzichten een ingewikkelde tijd (geweest). Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van de coronapandemie. Ook voor ons was het een spannende tijd. Veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van jullie vakanties, het uitgeven van vouchers, het trainen van onze teams (online!) en de onzekerheid of we het überhaupt financieel gingen redden. Het dieptepunt was toch wel afgelopen zomer. Nog voordat de zomervakantie begon zaten er al vier(!) complete teams in quarantaine. Daarna moest er een volle bus uit Kroatië terug naar huis met mensen die nèt waren aangekomen. Allemaal door één enkele positieve zelftest ter plekke. En, niet te vergeten: de hevige overstromingen in de Ardennen. Hele camping met 30 tenten (en inventaris) weggespoeld. Toch hebben we het gered en staan we nu sterker dan ooit, klaar voor een mooie toekomst. Dankzij trouwe en begripvolle Gasten. “Niet naar Spanje dit jaar, dan gaan we wel naar Nederland”. Jullie accepteerden de corona vouchers en hielpen ons daarmee vorig jaar de winter door. En we hadden verwacht dat de reviews dit jaar ietwat lager zouden uitvallen door alle corona maatregelen. Maar niets bleek minder waar! We werden verrast door dankbare worden en hogere cijfers dan ooit! Allemaal door de onmetelijke inzet van onze kantoormedewerkers en fantastische teams op locatie. Altijd vol energie om van jullie vakantie een topvakantie te maken. En eerlijk is eerlijk, we hebben ook veel steun van de overheid ontvangen. Daar zijn we zeker ook dankbaar voor en heeft ons geholpen om door deze ingewikkelde tijd heen te komen. Het afgelopen jaar hebben ook wij helaas afscheid genomen van een aantal fijne collega’s. Maar inmiddels zijn we weer op volle sterkte en gaan met veel vertrouwen de komende jaren weer onze stinkende best doen om jullie een topvakantie te bezorgen. Dat we daarbij vast nog wel eens verrast zullen worden, zoals nu weer met de laatste Omikron maatregelen in Oostenrijk staat vast, maar inmiddels weten we; samen kunnen we dit aan en samen staan we sterk. Samen met jullie. Dank jullie wel voor jullie steun en vertrouwen in Estivant. We wensen je fijne feestdagen met elkaar en een gezond 2022 waarin we vast en zeker weer ouderwets veel plezier met jullie gaan beleven! Hartelijke groeten, Guido en Martijn (namens heel team Estivant Vakanties)
Geplaatst op 24 december 2021
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »