Vierdaagse single vakantie Dordrecht – Biesbosch

Ervaar water en ein bisschen bosch in de Biesbosch

Singlevakantie Biesbosch

Stayokay Dordrecht, Biesbosch, Nederland

Terwijl jij je focust op het foutloos links- en rechtsom peddelen, hoor je naast je kano iets plonzen. De groep kijkt verschrikt achterom, denkend dat jouw kano omslaat. Gelukkig niet zeg! Na een paar ‘ooh’s’ en ‘aah’s’ is iedereen de bocht om. Nu jij nog! Je zet je schrap en opeens zie je een harig bolletje naast je zwemmen. ‘Is dat een bever?!’ Hij kijkt je schaapachtig aan en verdwijnt onder water. ‘Wow! Daar kwam die plons dus vandaan.’Meer
 • Ervaar de Biesbosch wandelend, vanuit de kano of op de fiets
 • Ontdek prachtig Dordrecht
 • Spot bevers en ijsvogels in het wild
 • Vaar met de waterbus van de Nieuwe Maas naar de Merwekade
 • Spot jij hem?
 • Stilstaand verkeer tussen knooppunt Bies en Bosch
 • De grachten van Dordrecht
 • Met de waterbus
 • Villa Augustus
 • Villa Augustus
 • Jouw kamer
 • Lounge ruimte van Stayokay
 • Vanuit de Stayokay zo de kano in!
×
Googlemaps laden...

Estivant over Dordrecht:

“Ontdek het eeuwenoude stadscentrum van één van de oudste steden van Nederland, en de sprookjesachtige watertuin die daarbij hoort; de Biesbosch. Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Een achtertuin waar ze zelfs in Versailles jaloers op zijn!”

Details:

Plaats: Dordrecht, Nederland
Classificatie:
Aantal personen: 10-18
Leeftijdsgroepen: 30-49 en 35-55
Ligging: Biesbosch
Faciliteiten: KluisjesParkerenInternetDouche
Inbegrepen

• Begeleide kanotocht van 2 uur
• Fiets voor anderhalve dag
• Waterbus naar Dordrecht
• Entree Biesbosch Museumeiland
• Kennismakingswandeling
• Stadswandeling Dordrecht met gids
• Elke ochtend ontbijt en één avond diner  in de accommodatie
• Alle overnachtingen in een eenpersoonskamer of gedeelde kamer
• Beddengoed en 1 handdoek
• Ervaren Nederlandse reisbegeleider
• Welkomstdrankje
• Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten

Op de hort naar Dordt, voor jou misschien nog wel een onontdekte stad. Dordrecht is een stad met een achtertuin waarvan ze zelfs bij ‘t kasteel van Versailles groen zien van jaloezie; de Biesbosch. Perfect voor liefhebbers van natuur, vogels, water en avontuur. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Er stromen prachtige wateren door de uitgestrekte grasvlakten en bossen!

En nu is het aan jou om dat hele gebied te ontdekken, Dordrecht inclusief. Te voet, per fiets, per boot of zelfs per kano spot je bevers, ijsvogels, Schotse hooglanders en nog veel meer! Al die ontdekkingsreizen starten vanuit onze tijdelijke thuisbasis, Stayokay Dordrecht. Hier verblijf je in een comfortabele kamer en stap je zo vanaf het terras de kano in. Klaar om te spotten, fotograferen, ontdekken en beleven.

Dag 1 - Welkom in de Biesbosch


We verzamelen om 14.00 uur om elkaar te leren kennen.
Om 15.00 uur kan je je kamer in om je spullen op te bergen en de wandelschoenen aan te trekken.
We starten met een gezellige wandeling rondom het Biesbosch-centrum.*
Tijd voor een welkomstborrel!*
Na de borrel heb je even de tijd om jezelf op te frissen. Daarna schuiven we aan voor het diner in de Stayokay*.

Dag 2 - Fietsen en kanoën


Goedemorgen! Je duwt de gordijnen opzij en snuift de frisse geur van de Biesbosch op.
Je wandelt naar de ontbijtzaal, groet je nieuwe vrienden en schuift aan voor een ontbijtje*.
Na het ontbijt stappen we op de fiets* richting het Brabantse Biesbosch.
We pakken het pontje naar het Biesbosch Museumeiland*. Hier vind je naast informatie over de Biesbosch en de wateren die er doorheen stromen, prachtige architectuur – beloond met meerdere architectuurprijzen.
Als de avond valt schuiven we aan voor een lekker diner.
Tijd voor de bevertocht! Stap direct vanuit het hostel je kano in. Tijdens deze kanotocht* (met gids) ga je op zoek naar bevers en ontdek je de kleine watertjes van de Biesbosch

Dag 3 – Ontspannen, waterbussen en Dordrecht ontdekken


We starten de dag weer gezellig met een gezamenlijk ontbijt*.
Daarna is het aan jou wat je gaat doen. Relaxen, suppen of bijvoorbeeld naar de sterrenwacht?
Het einde van de ochtend fietsen we naar de opstapplek voor de waterbus*. De waterbus scheurt langs al het moois wat de Nieuwe Maas en de Merwekade ons te bieden heeft.
We lunchen bij Villa Augustus. Een monumentale watertoren met een grote siertuin én biologische moestuin. Eén van de populairste hotspots van Dordrecht.
Na de lunch gaan we Dordrecht ontdekken. We maken een stadswandeling* door de historische binnenstad.
Na de stadswandeling is het hoog tijd voor een borrel en wat te eten. Ook culinair biedt Dordrecht veel moois.

Dag 4 - Vertrekdag


Helaas, het is tijd om te vertrekken. Na een laatste gezamenlijk ontbijt*, pakken we onze spullen.
Nog geen zin om naar huis te gaan? Je kunt ook een aantal groepsgenoten aan de mouw trekken om nog een activiteit op te pakken. In dat geval hebben we nog wel wat tips!

Alle activiteiten met een * zijn inbegrepen.

Tip: Pak de waterbus naar Rotterdam.
Ben je niet klaar met de waterbus? Er gaat er ook eentje richting wereldstad Rotterdam, met meerdere havens in de stad. Leuk om een kijkje bij de Euromast, Erasmusbrug of Markthal te nemen!

Tip: Wandel het Griendmuseumpad (5 kilometer) Pak vlakbij de Stayokay het voetveer en stap in een andere wereld. Wandel het Griendmuseumpad en laat je meevoeren door het verleden van de Biesbosch. Loop door wilgenbossen en langs talrijke soorten wilgen, bloemen en planten. Onderweg kom je langs een keet van rietbossen. Hier woonden vroeger de griendwerkers.

Tip: Bekijk de molens van Kinderdijk
De Hollandse glorie pronkt als je kijkt naar de molens van Kinderdijk. Dit molencomplex is erkend als Unesco Werelderfgoed – wat wil je, als 80% van de koelkastmagneetjes die in Nederland worden verkocht deze molens bevatten. De 19 windmolens die hier staan vertellen precies hoe Nederland al sinds jaar en dag met water omgaat. (Je hebt immers nog niet genoeg verhalen over water en Nederland gehoord de afgelopen dagen.)

Waarom we in Stayokay Dordrecht ** verblijven

Gelegen tussen de Hollandse Biesbosch en de stad Dordrecht, is deze Stayokay dé locatie om de komende dagen te overnachten. Water, natuur, sport en stad. Het komt hier allemaal samen. We moeten er wel bij vertellen; toen we lazen dat het terras letterlijk de opstapplaats is voor de kano’s – die hier natuurlijk ook zijn te huren – waren we eigenlijk al om. Dat er daarna nog zoveel meer toffe dingen bleken te zijn, nemen we dan maar mooi mee.

Een van die mooie dingen is het feit dat deze door groen en water omringde Stayokay in 2018 is gerenoveerd, waardoor bijna alles nog als nieuw aanvoelt. De gezellige bar en lounge zijn ideale plaatsen om uit te rusten na een dag kanoën en achter het hostel vind je een enorm terras met uitzicht op de natuur; een window to the world terwijl jij je ontbijt oppeuzelt. Maar er komt nog meer bij – dat is een woordgrapje dat je zometeen pas snapt – want deze Stayokay produceert eigen honing omdat ze meerdere bijenkasten – haha, zie je wel – hebben staan. Hierdoor blijven veel bezoekers toch wat langer plakken!

Als kers op de spreekwoordelijke taart, is duurzaamheid hier belangrijk. Verpakkingsvrije producten en anti-foodwaste. Dat moet ook wel, als je ligt in het hart van een van de groenste en meest waterrijke gebieden van Nederland. Als je overtuigd bent, Sayokay!

Je kamer

Je verblijft in een comfortabele eenpersoons- of gedeelde kamer. Wanneer je een eenpersoonskamer boekt kan dit een meerpersoonskamer zijn, maar natuurlijk wel voor single gebruik. Bij de kamer zit een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche. En we beloven: wanneer jij de gordijnen van je slaapkamer opent, is het bijna alsof je de camera bedient bij een aflevering van BBC’s Earth.

Eten en drinken

Een goed begin is het halve werk. We weten niet of dat ooit wiskundig is berekend, maar je start je dag wel beter met een heerlijk ontbijtbuffet. Iedere dag waarop je tijdens deze vakantie ontwaakt, start je daarom met een ontbijt voor klasbakken. Zo zitten jij en je groepsgenoten in no-time weer stampvol energie, zodat jullie de hele dag maximaal kunnen ontspannen!

Op de eerste avond is ook het diner inbegrepen. De andere twee avonden duiken we Dordrecht in en zoeken we een restaurant dat ons op dat moment het lekkerst lijkt. Misschien gaan we wel lootjes trekken. Of een danswedstrijd houden.

De omgeving

Meer dan Dordrecht en de Biesbosch hoeven we hier eigenlijk niet te noemen. Het zeldzame aan de Hollandse Biesbosch is dat het een van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa is en dat het allesomvattend een doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en kreekjes met glashelder water is. Kun je het je voorstellen, een gebied dat geen zee is dat afwisselt tussen eb en vloed? Nee, toch? Je moet het meemaken. En dat is ook precies wat je met je groep gaat doen: de wateren van de Biesbosch ontdekken. Daar hebben we zeeën van tijd voor, waarna je nog meer wil.

De afwisseling tussen diepgroene bossen en lichte struikgewassen die vervlochten zijn tussen de uit water bestaande aderen van dit gebied maakt het een uniek stuk Nederland op zich. IJsvogels, bevers, reigers of Schotse hooglanders, je vindt ze allemaal in dit gebied. De Biesbosch leent zich perfect om ontdekt te worden met de kano, waterbus, zwemmend, per fiets of te voet. En we gaan het allemaal doen!

Dordrecht is lekker dichtbij
Dordrecht, één van de oudste steden van Nederland, ligt aan het drukst bevaren kruispunt van rivieren in Europa. Op dit kruispunt komen de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas samen. Dordrecht kreeg in 1220 al stadsrechten. En dat oude, stadse gevoel blijft tot op de dag van vandaag zichtbaar in alles wat je ziet; de monumenten, bruggetjes, kinderkopjes en binnenstadhavens. Een advies; begin je tocht door Dordt bij de stadspoort aan het Groothoofd. Hiervandaan heb je uitzicht op de samensmelting van de drie rivieren en tuur je over de (bescheiden) skyline van de in 1400 grootste stad van Nederland (met maar liefst 8.000 inwoners). Vanaf die periode ontstond er in Dordrecht een handel die floreerde, met name wijn, hout en graan gingen als warme broodjes over de toonbank. De pakhuizen aan de Wolwevershaven zijn daar een mooi museumstuk van.

Wist je dat The Times Dordrecht plaatst in de top 30 Europese onontdekte bestemmingen? Nog een reden om een keertje niet naar Barcelona of Zuid-Frankrijk te gaan.

Auto

Het Stayokay Dordrecht ligt op ca. 60 kilometer van Utrecht. Afhankelijk van de drukte op de weg rijd je dit in een uur. Neem vanaf de A16 afslag 20, Dordrecht (N3). Vervolgens afslag De Hollandse Biesbosch. Aan het eind van de afslag ga je rechtsaf. Het hostel ligt 5 km verderop. Neem vanaf de A15 afslag 23, Randweg Dordrecht. Vervolgens afslag De Hollandse Biesbosch. Aan het eind van de afslag ga je rechtsaf. Het hostel ligt 5 km verderop. Je kunt gratis parkeren bij de accommodatie.

Openbaar vervoer

Vanaf station Dordrecht (8 km) neem je buslijn 4 Staart. Stap uit bij halte Baanhoekweg. Vanaf hier is het 1,5 km lopen naar Stayokay Dordrecht. Je kunt voor het laatste stuk ook de Deur-halte taxi bestellen. De Deur-halte taxi reserveer je minimaal één uur voor vertrek, telefoon 0900-7289965 (10 cpm) (keuzemenu 2 Drechtsteden, keuze 1 Deur-halte taxi). Deze taxi brengt je tegen regulier tarief van de bushalte naar ons hostel. Ook kun je vanaf station Dordrecht de taxi nemen naar het hostel (+/- € 16).

Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

Hoe dat werkt?
1: Ga naar het Meeting Point.
2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
3: Zoek je aankomstdatum.
4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

Tip!

Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

Veel plezier!

We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Als die veranderen, dan veranderen wij mee. Voor al onze vakanties geldt dat je tot 6 weken voor vertrek kosteloos kan annuleren. Je krijgt gewoon je geld terug! Wil jij je alvast goed voorbereiden? Lees dan verder.

Coronabesmetting voor of tijdens de reis
In deze tijd is het extra belangrijk om zorgeloos en veilig op vakantie te gaan. Met onze kortlopende reisverzekering of (allrisk) annuleringsverzekering ben je verzekerd als:
• Je voor de vakantie besmet raken en niet op vakantie kunnen;
• Je tijdens de vakantie in aanraking komen met het coronavirus;
• Je eerder naar huis moet vanwege een rood reisadvies;
• Je coronagerelateerde zorg nodig hebt in het buitenland.

Meer informatie hoe je goed verzekerd op reis kan gaan? Bekijk het overzicht!

Inreisvoorwaarden en coronamaatregelen
Kom niet voor verrassingen te staan bij de grens en bekijk alvast de (actuele reisvoorwaarden) per land Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

Reviews voor Singlevakantie Biesbosch

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur en op za. van 10.00 - 16.00 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur en op za. van 10.00 - 16.00 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur en op za. van 10.00 - 16.00 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur en op za. van 10.00 - 16.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail