Singlereis Waddeneilanden – Ongerept Terschelling

Er is altijd ‘Wad’ te doen op Terschelling

Singlevakantie Terschelling

West-Terschelling, Terschelling, Nederland

Terwijl je fiets de schelpenpaden laat knisperen, komt de Waddenzee langzaam achter de bomen vandaan. Vandaag ga je in plaats van watersporten, zeehondspotten. Na 30 minuten en flink wat spetters later, nadert de 'Talisman' de zandplaat waar duizenden zeehondjes bijkomen van hun avonturen onder water. Terwijl je door je verrekijker tuurt, zeg je tegen je groep: “Zo lig ik er straks ook bij op het strand”. Meer
  • Ontspan of badder op 30 km aan ongerept zandstrand
  • Proef de lokale cranberrytaart of het juttersbitter
  • Geniet van 100 km fietspad en 200 km wandelroute
  • Trotseer de golven met de boot en spot duizenden zeehonden

  • West-Terschelling
  • ★★ Stayokay Terschelling
  • Eetzaal Stayokay Terschelling
  • Kamer Stayokay Terschelling
  • Terras Stayokay Terschelling mét utizicht
×
Googlemaps laden...

Estivant over West-Terschelling:

“Op iedere vierkante centimeter van het eiland hoor en ruik je de zee. Zacht geruis dat steeds luider lijkt te worden. En dan weer zachter. Dit is de hartslag van het eiland.”

Details:

Plaats: West-Terschelling, Nederland
Classificatie:
Aantal personen: 10-16
Leeftijdsgroepen: 30-49, 35-55 en 40-59
Ligging: Terschelling, Nederland
Faciliteiten: ParkerenInternet
Inbegrepen

• Fietstocht met gids, inclusief fiets
• Wandeltocht over de Boschplaat
• Ervaren Estivant reisbegeleider
• Verblijf in eenpersoonskamer
• Beddengoed en 2 handdoeken
• Elke ochtend ontbijt en één avond diner
• Estivant reisbegeleider
• Welkomstdrankje
• Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten

Vertrekdata en prijzen

Deze reis zit niet meer in ons aanbod. Bekijk hier al onze single reizen.

Na het ontwaken, schuif je de gordijnen van je kamer opzij. De zon schijnt en de Waddenzee glinstert in volle glorie. Dat wordt een duik vanmiddag. Maar eerst ontbijten! Je wandelt de ontbijtzaal in en vergrijpt je aan al het lekkers. Volle buik, klaar voor actie.

Je stapt op de fiets en rijdt samen met de groep richting West-Terschelling, op naar vuurtoren Brandaris. Vanaf daar zie je het allerbest welk strand jouw bezoek verdient. Eenmaal boven weet je niet wat je ziet: blootgelegde zandbanken omringd door zee, natuurgebieden met groene boomtoppen en naar wat het lijkt een kudde wilde paarden. Terwijl je de zweetdruppels van je gezicht veegt, hoor je een van je groepsgenoten zeggen dat het tijd is voor een borrel op het terras. Gelukkig zijn die hier in overvloed, waardoor je nooit op een stampvol terras neerstrijkt. En door de 100 kilometer aan fietsroute en 200 kilometer aan wandelpaden, bereik je alle unieke plekken op het eiland in no time.

Op het terras spreek je met je groep over de plannen: wordt het wandelen, fietsen, zwemmen, ontspannen of cultuur snuiven. “Waarom doen we het niet allemaal?”, vraagt een van je medereizigers. Normaal gesproken zou dat een druk schema worden, maar op Terschelling is het allemaal mogelijk. Een eiland zo compact, maar met zoveel mogelijkheden.

Wat ga je allemaal doen?

Daar hoeven we niet heel lang over na te denken: hartstikke veel. Het lijkt wel een triathlon; van de benenwagen naar de fiets en van de fiets naar de zee – lekker zwemmen – als het weer meezit. Maar naast deze triathlon-planning, is er ook tijd om te ontspannen, te borrelen en te ontdekken. Met de hele groep, een deel ervan of toch even een avondje solo, Han-style.

Vrijheid en blijheid, maar voor wie wil: hieronder een dag-tot-dagprogramma voor je vierdaagse groepsvakantie op Terschelling!

Dag 1 – Welkom op Terschelling!


Kom je op tijd naar Terschelling (suggestie: 11:00 uur)? Dan is er 's middags nog tijd voor een wandeling en taart!
Bij aankomst in de haven staat jouw reisbegeleider klaar om samen naar de Stayokay te wandelen (circa 20 minuten)
Tijdens de welkomstborrel* hoor je hoe de dagen eruit zullen zien en maak je kennis met je reisgenoten
's Avonds gaan we gezellig samen dineren* (en voor wie wil borrelen) in de Stayokay

Dag 2 – Fietstocht


Tijd om Terschelling – een eiland dat voor meer dan de helft uit nationaal park bestaat – te ontdekken met de fiets*
Tussen de middag gaan we gezellig samen lunchen
's Middags kies jij zelf wat je wilt ontdekken. Stap je weer op de fiets? Museumbezoek? Of een duik in zee?
's Avonds gaan we gezellig samen dineren in een restaurant op het eiland

Dag 3 – Wandelen


Na het ontbijt, wandelschoenen aan! We gaan wandelen over het natuurreservaat de Boschplaat*
Tussen de middag lunchen we samen bij strandtent Heartbreak Hotel in Oosterend
Na de lunch kun je zelf kiezen wat je gaat doen
's Avonds gaan we gezellig samen dineren in een restaurant

Dag 4 – Vertrekdag


Dag 4, tijd om te vertrekken. Of toch niet? Je bepaald zelf hoe laat je de ferry terug naar Harlingen pakt. Eerst nog een kop koffie?

Misschien wil je langer blijven. Dat kan natuurlijk, als je op eigen initiatief een slaapplek regelt en de ferry terug naar het vasteland op een later tijdstip boekt, dan is dat geen probleem. Misschien kun je voor vertrek via het Meeting Point wel wat reisgenoten overtuigen om te blijven en samen een huisje te boeken. Er is namelijk nog zoveel meer te doen.

Je kunt de Bessenschuur bezoeken, koffie en broodjes halen bij de Bôltsjekoer of bessen plukken in de Pluktuin van Groenhof. (Het kan zijn dat we hier al iets van hebben gedaan tijdens de voorgaande dagen, maar één ding is zeker: er is altijd iets op Terschelling wat je nog niet hebt gedaan!)

Alle activiteiten met een * zijn inbegrepen.

Leuk om te lezen!

Wat achtergrond informatie over:

Dag van aankomst - Vanwege de vaak uiteenlopende aankomsttijden – iets met een boot en gasten uit alle hoeken van Nederland – hebben we op de aankomstdag geen strikte planning. Met jouw reisbegeleider loop je vanuit de haven in circa 20 minuten naar de Stayokay. Gelukkig wel zonder bagage, want die wordt voor je naar het Stayokay gebracht. Als iedereen op een niet al te laat tijdstip arriveert, maken we met de hele groep een wandeling in de omgeving rondom het verblijf en struinen we daarna door naar West-Terschelling, op naar een Schylger Jutters-Bitter en lokaal stuk cranberrytaart.

Fietstocht - We weten inmiddels hoe het er rondom het hotel uitziet, tijd om Terschelling – een eiland dat voor meer dan de helft uit nationaal park bestaat – te ontdekken met de fiets. Met meer dan 100 kilometer aan fietsroute, is er altijd eentje die verrast. Tijdens deze fietsdag gaan we met de hele groep op pad met een ervaren gids, zo eentje die je vertelt wanneer welke boom is geplant en welke vogel het geluid ‘hueeeeeoeoeoeoeo’ maakt.

Tijdens deze fietstochten ruik, zie, en proef je de volle glorie van het Terschellingse landschap. We fietsen door de frisse dennenbossen met hoge bomen en komen uit bij de glooiende vlaktes waar de schelpenpaadjes ons leiden naar de duinpannen. Rondom deze paden vinden we wilde paarden, vossen, edelherten en andere natuurschoonheden. Denk aan die vogels die ‘hueeeeeoeoeoeoeo’ fluiten. Als het mooi weer is, spoelen we het zand van onze voeten en ontspannen we even aan het water.

Fijn aan Terschelling is dat je in veel plaatsen op het eiland diverse eettentjes, cafés en restaurants tegenkomt. Onderweg is er daarom ruimte om even bij te komen, streekgerechten als brandaris- of pondkoek te proberen en locals te vragen op welke plekken je nu écht moet zijn geweest. In de middag is er de vrijheid om zelfstandig met de fiets de rest van het eiland te ontdekken of een duik te nemen in de zee.

Europees Natuurreservaat de Boschplaat - Met ruim 200 km aan unieke wandelpaden, duinweggetjes en strandroutes heeft Terschelling voor iedere wandelaar wat moois. Dat loopt wel los. We waarschuwen alvast: als je te lang op de knisperende schelpenpaden loopt, zul je dat geluid na je vakantie af en toe plots horen in je slaap. Dat betekent dat het weer tijd is om terug te keren naar het Wad. We nemen de bus naar Oosterend om een fantastische wandeling te maken over de Boschplaat. Dit Europees Natuurreservaat aan de oostkant van Terschelling, met hoge duinen, zandvlaktes, kwelders, moerassen en een bos dat helemaal uit zichzelf is ontstaan: de Berkenvallei. Sinds 1970 is dit prachtige gebied een Europees natuurreservaat. Er groeien allerlei zeldzame wilde planten en er leven enorme hoeveelheden verschillende vogels. Ook broeden er kolonies van de lepelaar, visdief en verschillende meeuwensoorten.

Waarom we in Stayokay Terschelling ★★ verblijven

Heb je ooit geslapen op een duin? Nee? Zonde, maar daar komt tijdens deze trip naar Terschelling verandering in. Deze prachtige Stayokay is namelijk gelegen op een duin, een soort zandkasteel dus. Met een fantastisch zongelegen terras, uitzicht op de Waddenzee en een prachtige bar waar het goed toeven is met een lokaal biertje. Of stukje cranberrytaart natuurlijk.

Vanaf deze Stayokay bereik je vrijwel alles wat Terschelling eigen maakt in no time. Je staat binnen de kortste keren op het strand, loopt zo langs de kust naar het dorpje West-Terschelling en rondom de Stayokay beginnen eigenlijk alle fiets- en wandelroutes. Al deze routes verspreiden zich als nerven in een blad over het hele eiland, waardoor geen unieke plek onbereikbaar is. Eigenlijk zou de Stayokay; ‘Stayontzettendgoed’ moeten heten. Ideaal voor een groepsvakantie als deze.

Je kamer

Je verblijft in een comfortabele kamer. Dit kan een meerpersoonskamer zijn, maar natuurlijk wel voor single gebruik. Je hebt een eigen privébadkamer met toilet, wastafel en douche. Opfrissen op je gemak is heerlijk tijdens een inspannende wandelvakantie.

Eten en drinken

Je start iedere dag met een heerlijk ontbijt à la carte. Dit zit bij de prijs in, dus leef je vooral uit. Met zoveel te doen op dit prachtige eiland, is het slim om beter een hapje extra te eten. Het is dan ook goed om te weten dat het diner op de eerste avond gewoon bij de prijs inzit. We tafelen gezellig in in de Stayokay. Afhankelijk van welke reis je hebt geboekt!

De omgeving

Natuurgebieden
Wanneer je afdwaalt van de aangelegde schelpenpaadjes en langzaam wandelt tussen het hoge gras van groene heiden, hoor en ruik je de zee. Het zachte geruis dat steeds een beetje luider lijkt te worden. En dan weer zachter. Deze cyclus is de hartslag van het eiland en is te horen op iedere vierkante centimeter van het eiland. Ook midden in de natuur. Terschelling bestaat voor 80% (!) uit ongerepte natuur. Meer dan de helft van het eiland is nationaal park en natuurgebied. Natuurreservaat ‘De Boschplaat’ is hier eentje van. Dit gebied is een van de grootste en best bewaarde natuurgebieden van Europa. Uniek in Nederland en daarbuiten dus.

Vuurtoren Brandaris
Het meest bekende begrip van het dorpje West-Terschelling, en misschien wel van heel Terschelling, is vuurtoren Brandaris. Met ruim 52 meter hoogte is het een ontzettend leuke plek om een wedstrijdje ‘wie is het snelst boven’ met je groep te doen. Maar dat hoeft niet. De Brandaris is de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland en werd voor het eerst ontstoken in 1594, meer dan 400 jaar geleden. Nog steeds is deze vuurtoren 24/7 bemand en leidt hij dagelijks tientallen schepen in veilige haven. Letterlijk. “Zie je de Brandaris vanaf de veerboot, dan voelt dat als thuiskomen.” - iedereen die ooit op Terschelling is geweest.

Zeehondentocht – West-Terschelling
Bij Estivant zijn we normaal gesproken niet zo van de tours. Maar eilanders zijn nuchtere mensen en hun tours zijn geen toeristenfuik. Wat zij je hier laten zien, is de prijs van € 10,- dubbel en dwars waard. Met snelheidsduivel de Talisman trotseer je de golven en vaar je vanuit de haven in een half uurtje naar de zandplaat. *Zet stem van David Attenborough op.* Here, nearby the remarkable shoals of West-Terschelling, we can spot a wide variety of sunbathing seals, enjoying an on-shore moment in the warm sun. There is not one, there are not hundreds. There are thousands of them. If we take a closer look, we can see a baby seal paddling in the water, demonstrating its newly learned ability to swim. Mother approves, whilst she sees a red boat approaching. Zeehondjes spotten dus. Misschien hoef je niet eens heel goed te kijken, want als je geluk hebt komen ze naar de boot gezwommen!

Eigen vervoer

Stayokay Terschelling ligt aan de baai van Terschelling vlakbij het dorp West-Terschelling. Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer 2 uur (165 km) naar Harlingen Haven. Het is mogelijk om hier tegen betaling te parkeren.
Op ons Meeting Point kun je alvast kennismaken met je reisgenoten en eventueel afspreken om te carpoolen.

Overtocht Harlingen - Terschelling

Met de veerdienst ben je in ongeveer 2 uur op Terschelling. De snelle overtocht, waar geen auto of fiets mee kan, duurt 50 minuten. De boten vertrekken vanuit Harlingen haven. We raden aan je ticket zo vroeg mogelijk te boeken. Vanwege het heersende coronavirus is er aan boord bij Rederij Doeksen een aangepaste capaciteit. Het is verplicht een mondkapje aan boord te dragen.

Boek je ticket via  www.rederij-doeksen.nl.

Route naar Stayokay
Als je het dorp West hebt verlaten sla je bij de eerste weg direct ná bushalte Dellewal rechtsaf. De Stayokay staat boven op de duin, langs het fietspad. Naast het de Stayokay is een parkeerterrein aanwezig. Parkeren is hier gratis.

Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

Hoe dat werkt?
1: Ga naar het Meeting Point.
2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
3: Zoek je aankomstdatum.
4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

Tip!

Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

Veel plezier!

We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Als die veranderen, dan veranderen wij mee. Voor al onze vakanties geldt dat je tot 6 weken voor vertrek kosteloos kan annuleren. Je krijgt gewoon je geld terug! Wil jij je alvast goed voorbereiden? Lees dan verder.

Coronabesmetting voor of tijdens de reis
In deze tijd is het extra belangrijk om zorgeloos en veilig op vakantie te gaan. Met onze kortlopende reisverzekering of (allrisk) annuleringsverzekering ben je verzekerd als:
• Je voor de vakantie besmet raken en niet op vakantie kunnen;
• Je tijdens de vakantie in aanraking komen met het coronavirus;
• Je eerder naar huis moet vanwege een rood reisadvies;
• Je coronagerelateerde zorg nodig hebt in het buitenland.

Meer informatie hoe je goed verzekerd op reis kan gaan? Bekijk het overzicht!

Inreisvoorwaarden en coronamaatregelen
Kom niet voor verrassingen te staan bij de grens en bekijk alvast de actuele reisvoorwaarden per land. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »