Single rondreis Azoren

Eilandhoppen: São Miguel, Pico en Terceira

Singlevakantie Azoren - São Miguel, Pico en Terceira

Diverse Hotels (Rondreis), Azoren, Portugal

Tijdens je rondreis op de Azoren stond je al heel wat keren oog in oog met machtige vulkanen, maar van een écht ‘inkijkje’ is het nog niet gekomen. Tot nu. Je staat op het punt om honderden traptreden af te dalen in de uitgeholde vulkaankrater Algar do Carvão op Terceira. Nog één keer kijk je over de rand en dan stap je de duisternis in. Onder je glinstert een ondergronds blauwgroen kratermeer. “Kijk eens omhoog!” Je reisgenoot wijst naar de groene mossen en varens die de kraterwanden inpakken. Wauw, denk je. Dit zijn die traptreden meer dan waard.Meer
 • Hop naar 3 van de 9 vulkaaneilanden op de Azoren
 • São Miguel – Kratermeren, botanische tuinen en uitgestrekte theeplantages
 • Pico – Unesco wijngaarden aan de voet van vulkaan Pico
 • Terceira – Unesco stad Angra do Heroismo en vulkaangrot Algar do Carvão
 • De thuishaven van imposante walvissen en dolfijnen
 • Deze reis is CO2-gecompenseerd
 • Dag 1: Ponta Delgada
 • Dag 2: Lagoa de Fogo
 • Dag 2: Furnas vulkaan
 • Dag 2: Furnas vulkaan
 • Dag 2: Terra Nostra Park
 • Dag 2: Ribeira Grande
 • Dag 3: Sete Cidades
 • Dag 3: Sete Cidades
 • Dag 4: Pico
 • Dag 4: Criaçao Velha trail
 • Dag 4: de Criaçao Velha trail wijngaarden van Pico
 • Dag 4: wijngaarden van Pico
 • Wijnproeverij
 • Dag 5: Faial ontdekken
 • Dag 6: Dolfijnen of walvissen spotten
 • Dag 6: Angra do Heroismo
 • Dag 6: Biscoitos
 • Dag 6: Algar do Carvão
 • Dag 7: Angra do Heroismo
×
Googlemaps laden...

Estivant over Sao Miguel:

“Door te gaan eilandhoppen ervaar je dat elk eiland een eigen, uniek karakter heeft. Je ervaart zoveel mooie momenten dat het lijkt dat je veel langer dan één week op de Azoren bent”

Details:

Plaats: Sao Miguel, Portugal
Classificatie:
Aantal personen: 10-20
Leeftijdsgroepen: 30-49, 35-55 en 40-59
Ligging: Archipel in de Atlantische Oceaan
Faciliteiten: CampingrestaurantInternet
Inbegrepen

● Dagexcursie São Miguel
● Wandeltocht met lokale gids bij Sete Cidades
● Wandeltocht Criaçao Velha trail en wijnproeverij op Pico
● Walvissen en dolfijnen spotten met marine bioloog op Pico (halve dag)
● Excursiedag op Terceira met bezoek aan o.a. Monte Brasil en Algar do Carvão
● Stadswandeling Angra do Heroismo (halve dag
● Ervaren Nederlandse reisbegeleider
● Lokale gidsen tijdens transfers en activiteiten
● 7 nachten verblijf in 3 / 4* hotels in een 1-persoonskamer of een gedeelde kamer
● Iedere ochtend ontbijt
● Vliegreis Amsterdam – Ponta Delgada/Terceira v.v.
● Binnenlandse vluchten Ponta Delgada – Pico & Pico - Terceira
● Transfers per minibus op alle eilanden
● Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten

Vertrekdata en prijzen

Deze singlereis bieden we niet meer aan. Bekijk al onze singlereizen hier of neem contact met ons op voor advies over een passend alternatief. We helpen je graag!

Houd mij op de hoogte
x
Als eerste op de hoogte? Vul hier je e-mailadres in en we sturen je een update zodra er nieuwe vertrekdata voor deze reis bekend zijn.

São Miguel, Flores, Faial, Terceira, São Jorge; dat klinkt niet alleen exotisch. Dat is het ook. De Azoren heeft niet voor niets de bijnaam 'het Hawaï van Europa' gekregen door onze eigen wereldreiziger Floortje Dessing. Dus, kiezen we niet voor één maar voor drie eilanden op de Azoren. Eilandhoppen noemen we dat.

São Miguel
We hebben drie eilanden voor je uitgezocht: São Miguel, Pico en Terceira. Elk met een eigen karakter. São Miguel is het 'groene eiland' van de drie. Denk aan uitgestrekte heuvels in allerlei tinten groen, dichte bossen, kleurrijke kratermeren en botanische tuinen vol exotische bloemen. Al ruikt het op São Miguel niet altijd naar bloemetjes. Op het eiland vind je ook geothermisch park Furnas, een vulkanisch gebied met stomende mineraalbaden met zwavel (tip: neus dicht) en borrelende modderpoelen.

Pico
Na São Miguel volgt het kleinere Pico. Al is Pico met een piek (lees: vulkaan) van meer dan 2.000 meter hoogte niet echt 'klein' te noemen. Dansen op deze slapende vulkaan mag, maar grote kans dat je oog hebt voor iets anders. Het wijngaardenlandschap aan de voet van de vulkaan bijvoorbeeld. Wandel door het wijngebied dat zich kenmerkt door een mozaïk van lava muren en groene wijnstokken. Saúde (proost) op de Portugese wijncultuur! Die niet alleen vurig te noemen is door de omgeving, maar ook door de wijn met een alcoholpercentage van 17% tot 20%.

Terceira
Houd de boot niet af, voordat je naar het laatste eiland 'hopt'. De oceaan zit vol met leven. Vang een glimp op van springende dolfijnen en machtige walvissen en vervolg je de route dan naar het culturele hart van de Azoren, Terceira. Waar het in de pittoreske stad Angra do Heroismo het hele jaar bruist en je de unieke kans krijgt om een vulkaan van binnenuit te bewonderen.

Jouw programma...

…want het is jóúw vakantie! Dat betekent dat jij kan doen wat jij wil doen, ziet wat jij wil zien en ontdekt wat jij wil ontdekken. Met mensen die net zo gek zijn op reizen als jij!

Onze collega Rianne heeft samen met de reisleider en lokale partners een aantal verrassende activiteiten en charmante restaurantjes uitgezocht. En getest! Zo weet je zeker dat je alles uit je vakantie door de Azoren kan halen. Als je wil, natuurlijk. Een tipje van de sluier:

Dag 1: São Miguel - Ponta Delgada

Overnachting op São Miguel

  Je verlaat het Europese vasteland en vliegt naar het meest westelijke stukje van Europa. Na een kleine vier uur durende vlucht zet je voet op het grootste eiland van de Azoren: São Miguel.
  Verken samen met je reisbegeleider en reisgenoten het centrum van Ponta Delgada, de grootste stad van de Azoren. Je geniet van de gemoedelijke sfeer, ontdekt het fort en zoekt samen met de groep een gezellig barretje op voor een welkomstborrel.
  Proef de lokale keuken in een lokaal restaurant.

Dag 2: São Miguel – Vulkaanmeren en hotsprings

Overnachting op São Miguel

  Vandaag ga je op ontdekkingstocht op het eiland São Miguel.
  Camera in de aanslag! Vanaf Pico do Barossa heb je een magisch uitzicht op kratermeer Lagoa de Fogo*. São dat ziet er goed uit!
  Tussendoor hebben we tijd voor een korte drinkpauze (of twee). We stoppen in het stadje Ribeira Grande. Geroemd om het lokale passievruchtlikeur. Nog geen 5 in de klok? Aan de noordkust vind je de oudste theeplantages van Europa.
  Furnas* is niet alleen de plek voor borrelende modderputten en zwaveldampende mineraalbaden, maar ook van de stoofpot Cozido. Een lokaal gerecht dat 6 uur onder de vulkaangrond wordt gegaard.
  De laatste stop is Terra Nostra Park*. Bekend om z’n groene meren, botanische tuinen vol exotische bloemen en hotsprings met temperaturen tot wel 40 graden.
  Genoeg te bespreken tijdens het diner! Wat was jouw favoriete stop?

Dag 3: São Miguel – Sete Cidades

Overnachting op Pico

  Sta op bij het ochtendgl(az)oren en trek je wandelschoenen aan. Vandaag ga je naar Sete Cidades*, één van de meest gefotografeerde plekken van São Miguel.
  In Sete Cidades wandel je over een trail langs magische uitzichtpunten en luister je naar de verhalen van de lokale gids.
  Tijd voor het volgende eiland! Je vliegt ’s middags naar Pico. Je snapt meteen waarom dit eiland zo heet. De 2351 meter hoge vulkaan piekt overal bovenuit!

Dag 4: Pico – Wijnwandelen via de Criaçao Velha trail

Overnachting op Pico

  Start de dag met wijn. Nee, eerst wandelen! Over de Criaçao Velha trail, langs de beroemde wijnvelden van Pico*. Dit is één van de weinige plekken waar de Verdelho druif groeit.
  Zo, nu heb je wel een wijntje* en lokale lunch verdiend, toch? Tip: proef de in wijn gestoofde octopus. Hét lokale gerecht van Pico.
  Wat ga jij in de middag doen? Dwalen door de straten van Madalena, de hoofdstad van Pico?

Dag 5: Pico - Dolfijnen en walvissen spotten

Overnachting op Terceira

  Je zit in hetzelfde schuitje als je reisgenoten. Die Pico wijn smaakte iets te goed. Vandaag kies je het ruime sop en ga je de Atlantische Oceaan op met een marine bioloog. Dikke kans dat je walvissen en dolfijnen spot*.
  Zet koers naar het volgende eiland: Terceira. De vlucht duurt een klein uurtje.

Dag 6: Terceira - Vulkaan Algar do Carvão

Overnachting op Terceira

  Start de dag met uitzicht over de Unesco stad Angra do Heroismo vanaf de slapende vulkaan Monte Brasil*. Zie je São Sebastião, de oudste kerk van de Azoren?
  Ontdek de dode vulkaan Algar do Carvão* van binnenuit. Daal via honderden traptreden af in de groen bedekte vulkaanpijp en ervaar de kracht van de natuur op 100 meter diepte.
  Na al die trappen is het tijd voor verkoeling. Neem een duik in de natural pools van Biscoitos omringd door zwarte rotsformaties.

Dag 7: Terceira – Angra do Heroismo

Overnachting in Terceira

  Trek je wandelschoenen aan. Een lokale gids neemt een loopje met je langs de highlights van de Unesco Werelderfgoed stad Angra do Heroismo*. Ontdek de plekken die je vanaf de Monte Brasil al had gezien van dichtbij: de kathedraal, paleis van Bettencourt, het oude centrale plein en nog veel meer.
  Trek ’s middags na een gezamenlijke lunch je eigen plan. Wat wil je nog ontdekken op Terceira?

Dag 8: Terceira – Vrije tijd

  Geniet van je laatste momenten op de Azoren. Afhankelijk van de vliegtijden kan je ‘s ochtends nog een wandeltocht in de natuur maken met je reisgenoten of een lavastrand bezoeken.
  Laatste kans voor een groepsfoto. Je vlucht naar Nederland vertrekt.
Alle activiteiten met een * zijn inbegrepen

Vanwege onvoorziene omstandigheden of afwijkende vluchttijden kan het voorkomen dat we het genoemde programma deels in een andere volgorde uitvoeren of aanpassen.

Verblijf

Je ontdekt tijdens het eilandhoppen 3 eilanden van de Azoren. Elke 2 nachten verplaats je naar een nieuwe plek. Je verblijft in een 3* hotel in Ponta Delgada op het eiland São Miguel en in 4* hotels op de eilanden Pico en Terceira. Door 3 eilanden te bezoeken ontdek je het echte eilandleven op de Azoren. Elk eiland en elk hotel heeft weer een nét iets andere sfeer.
Je verblijft in de volgende hotels of vergelijkbaar:
• São Miguel – Ponta Delgada Hotel 3*
• Pico – Caravelas Hotel 4*
• Terceira - Caracol Hotel 4*

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Wanneer een hotel niet beschikbaar is, zoeken we een passend en vergelijkbaar alternatief. De namen van de accommodaties zijn indicatief om je een goed beeld te geven.

Je kamer

In je kamer kom je niets tekort: iedere kamer beschikt over gratis WiFi, TV, badkamer met bad of douche en toilet. Je kunt ervoor kiezen om een tweepersoonskamer te delen met een reisgenoot. Of boek tegen een kleine toeslag zo’n tweepersoonskamer voor jezelf!

Eten en drinken

De ochtend begint met een heerlijk ontbijt, zodat je vol energie aan de dag kunt beginnen. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Tijdens deze rondreis op de Azoren ga je de Portugese keuken en de lokale keuken ontdekken. ‘s Avonds zoeken we samen een gezellige restaurant uit. De reisleider kent de juiste plekjes. Het avondeten is niet inclusief.

Eet je vegetarisch of heb je andere wensen? Geen probleem natuurlijk! Laat het ons even weten, dan bekijken we wat er mogelijk is.

De omgeving

De Azoren is een Portugese Archipel bestaande uit 9 vulkanische eilanden, waarvan het groene São Miguel de bekendste is. De eilandengroep is een geliefde tussenstop voor zeilers tijdens hun reis van Amerika naar Europa (of andersom).

De eilandengroep staat bekend om het vurige natuurgeweld. Dat kan ook niet anders met 1766 vulkanen! De potige punt van Pico op Pico piekt precies 2351 meter de lucht in. En is daarmee de hoogste berg van heel Portugal. De voet van vulkaan Pico is bedekt met Unesco wijngaarden. Wijnen, wijnen…

De vulkanen laten hun sporen achter. Denk aan kraters, kratermeren, lavastranden, vulkanische landbouwgrond en onderwatergrotten met uit lava gevormde stalactieten en stalagmieten. Kijk tijdens het hiken dus goed om je heen!

Faial en Pico waren vroeger het centrum van de walvisjacht. Tegenwoordig houden we het bij kijken. Van heel dichtbij. Dikke kans (85-90%) dat jij oog in oog komt te staan (of eigenlijk zitten) met dolfijnen en enorme walvissen.

Vliegtuig

Vanuit Nederland vlieg je met Transavia of met TAP Air Portugal naar Ponta Delgada. Op het vliegveld word je door de reisleider van Estivant verwelkomd en volgt een transfer naar het eerste hotel. De transfers op de eilanden vinden plaats met een minibus met een lokale chauffeur en gids. Deze minibussen zijn comfortabele bussen en voorzien van airconditioning. Van eiland naar eiland verplaatsen we ons per vliegtuig. Van Ponta Delgada vliegen we in ongeveer 40 minuten naar Pico. Van Pico vliegen we in ca. 35 minuten naar Terceira. Vanaf Terceira vliegen we via Ponta Delgada of Lissabon terug naar Nederland.

Het kan voorkomen dat vanwege onvoorziene (weers)omstandigheden we het programma in een andere volgorde uitvoeren.

Vluchtschema

De vluchttijden van deze reis zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn zullen wij deze hier vermelden.

Bagagevoorwaarden

Welke bagage en hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig? Bij de vlucht is handbagage inbegrepen. Ruimbagage kun je naar keuze tijdens je reservering bijboeken. Wil je dit later alsnog bijboeken, dan kan dit tot uiterlijk 8 dagen voor vertrek en betaal je hiervoor wijzigingskosten. Bekijk de bagagevoorwaarden per luchtvaartmaatschappij >>

Het groepsgevoel staat bij ons centraal. Daarom zoeken wij vaak samen de gezelligheid op. Niet alleen tijdens een borrel of diner, maar ook tijdens onze (sportieve) activiteiten. Om deel te kunnen nemen is het daarom belangrijk dat je een basisconditie hebt. Twijfel jij of je daaraan voldoet? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

Hoe dat werkt?
1: Ga naar het Meeting Point.
2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
3: Zoek je aankomstdatum.
4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

Tip!

Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

Veel plezier!

We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Als die veranderen, dan veranderen wij mee. Voor al onze vakanties geldt dat je tot 6 weken voor vertrek kosteloos kan annuleren. Je krijgt gewoon je geld terug! Wil jij je alvast goed voorbereiden? Lees dan verder.

Coronabesmetting voor of tijdens de reis
In deze tijd is het extra belangrijk om zorgeloos en veilig op vakantie te gaan. Met onze kortlopende reisverzekering of (allrisk) annuleringsverzekering ben je verzekerd als:
• Je voor de vakantie besmet raken en niet op vakantie kunnen;
• Je tijdens de vakantie in aanraking komen met het coronavirus;
• Je eerder naar huis moet vanwege een rood reisadvies;
• Je coronagerelateerde zorg nodig hebt in het buitenland.

Meer informatie hoe je goed verzekerd op reis kan gaan? Bekijk het overzicht!

Inreisvoorwaarden en coronamaatregelen
Kom niet voor verrassingen te staan bij de grens en bekijk alvast de actuele reisvoorwaarden per land. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

Reviews voor Singlevakantie Azoren - São Miguel, Pico en Terceira

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail