Single reis Drenthe: een wandelvakantie in eigen land

Geef je herfst kleur en wandel tussen de vallende bladeren!

Single vakantie Drenthe

Eesergroen, Drenthe, Nederland

Als de avond valt, stap jij nog even het hotel uit. Even verderop hinniken de paarden erop los en loeien de koeien de zon gedag. En overal knallen de herfstkleuren je om de oren. Rood, oranje, geel, groen: de natuur is af, niets meer aan te doen! Het diner smaakte heerlijk daarnet, dat had je wel verdiend na die fikse wandeling door de Drentse bossen vandaag! Wat is het hier prachtig, midden op de Hondsrug vlakbij Hunebedhoofdstad Borger. Dé ideale plek voor een herfstbreak in eigen land.Meer
 • Herfstbreak in eigen land
 • Trotseer de gletsjerkuilen van de Drentse Hondsrug
 • Fiets mee naar monumentendorp Orvelte
 • Ervaar Drenthe met reisbegeleiders Evert en Judith
 • Ontdek de heerlijke kookkunsten van Evert
 • Verblijf in een eenpersoonskamer

 • Deze kom je onderweg tegen...
 • Gezellig lunchen in de tuin van Lucy's Inn
 • Lucy's Inn
 • High tea bij Lucy's Inn
 • Gezamenlijke ruimte om even tot rust te komen
 • Boomkroonpad
×
Googlemaps laden...

Estivant over Eesergroen:

“Drenthe en natuur horen samen in één zin. Op de Drentse Hondsrug ligt een landschap vol kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen en sprookjesachtige heidevelden dat het verdient om bewandeld te worden. De Drentse achtergrond van een van de reisbegeleiders maakt de ervaring nog authentieker.”

Details:

Plaats: Eesergroen, Nederland
Classificatie:
Aantal personen: 8-10
Leeftijdsgroepen: 35-55
Ligging: Drenthe
Faciliteiten: Douche
Inbegrepen

• Begeleide wandelingen van 12-16 kilometer
• Eigen fiets tijdens verblijf
• Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
• Alle overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen sanitair
• Elke dag ontbijt en diner
• Lunchpakket op de wandeldagen
• Welkomstdrankje
• Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten
x
  Gedeelde kamer
  x
  1-persoonskamer
  Je verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, inclusief badkamer met toilet, wastafel en douche.

  In Eesergroen is altijd wat te doen, want daar ligt Lucy’s Inn. Het is een oude Drentse boerderij met een Engels tintje. De eigenares heeft haar roots liggen aan de andere kant van de Noordzee. Wees dus voorbereid op ongekende Britse gastvrijheid! Rondom het verblijf liggen uitgestrekte landerijen en de nabijgelegen levendige dorpen om te ontdekken. En het ademt hier geschiedenis. Want wie Drenthe zegt, zegt hunebedden! Natuurlijk komen we die tegen op onze wandelingen en het tijdens de fietstocht.

  Want dat kan nu gewoon, wandelen en fietsen. Dat was duizenden jaren geleden wel anders, toen hier gletsjers lagen van soms wel een kilometer dik. Alles eronder werd van de aardbodem weggevaagd, verbrokkeld en samengeperst. Het resultaat? De Hondsrug. Bezaaid met gigantische stenen die de reis van Scandinavië over het ijs maakten. En die stenen lagen ‘voor het oprapen’. Daar wist dat Trechterbekervolkje wel raad mee, zij maakten er de indrukwekkende Hunebedden van. We zien ook de gletsjerkuilen terug, verborgen in de bossen. Afgewisseld met de open heide en zandverstuivingen wisselt de natuur in Drenthe lekker af. Voor wie het aandurft, kan een verfrissende duik nemen in recreatieplas het Loomeer. Wees gerust, er is daarna altijd een terrasje in de buurt voor een Drentse Boerenwafel met warme kop koffie of een koud biertje met je groepsgenoten.

  Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

  Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

  Hoe dat werkt?
  1: Ga naar het Meeting Point.
  2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
  3: Zoek je aankomstdatum.
  4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

  Tip!

  Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

  Veel plezier!

  Waarom we in Lucy's Inn verblijven

  Lucy’s Inn is een ruime bed and breakfast en een écht familiebedrijf. Vooral de ruime opzet zorgt in deze tijden voor een aangenaam verblijf. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht. Eigenares Lucy heeft deze plek een gezellige Engelse touch gegeven.

  Voor een boodschap, souvenirs of terrasje fiets je naar het nabij gelegen Borger (5 KM). Een bruisend Drents dorp – waar je o.a. een supermarkt, drogist, tankstation en diverse horecagelegenheden vindt. In de ontspannen sfeer van Lucy’s Inn is het altijd goed toeven. Door de ruime en lichte eetzaal start je dag altijd in de natuur. Koffie, krantje en je rustig klaarmaken voor wat de dag gaat brengen. En als jullie weer terug zijn, de dag gezellig afsluiten met een spelletje darts of biljart. Of lekker de beentjes omhoog rondom de open haard? Want er is niets lekkerder om even neer te ploffen na een wandeling of fietstocht met reisleider Judith. Even bijkomen met een drankje, warme thee of een goede borrel. Wat voor weer het ook is, jouw dag start en eindigt in de natuur.

  Lucy’s Inn is coronaproof. Dat betekent dat er voldoende afstand gehouden wordt in de openbare ruimtes zoals het terras, de eetzaal en recreatieruimte. Er wordt extra aandacht besteed aan hygiëne, zoals de schoonmaak van de kamers en de algemene ruimtes. Ook is er desinfectiemiddel aanwezig zodat je je handen lekker schoon houdt.

  Je kamer

  Je verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, inclusief privé-badkamer met toilet, wastafel en douche. Wel zo fijn, want een dag flink wandelen wil nog wel eens voor een ‘natuurlijk’ luchtje zorgen.

  Eten en drinken

  Je valt in Borger met je neus in de boter! Niet letterlijk natuurlijk, maar je geniet in Lucy’s Inn wel van ontbijt, lunch én diner. Die worden dagelijks vers bereid door Evert. In de ochtend een voedzaam ontbijt zodat jij flink energie hebt voor de excursies van Judith, en na de wandeldagen schuiven jij en je groepsgenoten in de eetzaal aan voor een smakelijk diner. Ook voor de lunch wordt gezorgd: je krijgt dan een lunchpakketje mee. Dat loopt gesmeerd!

  De omgeving

  Borger – Hunebedhoofdstad
  Maar liefst 52 van de 53 hunebedden in Nederland liggen in Drenthe. Niet gek dat Drenthe in één adem worden genoemd met deze bijzondere grafmonumenten. Het zijn de oudste monumenten in Nederland, want ze stammen uit de late steentijd en zijn gebouwd door het trechterbekervolk. De enorme hunebedkeien zijn in de ijstijd naar ons land gekomen. In Hunebedhoofdstad Borger vind je het grootste exemplaar van maar liefst 23 meter lang. Alles wat je wilt weten over deze indrukwekkende bouwwerken vind je in het hunebedcentrum van Borger. (Reservering is vanwege het coronavirus verplicht.)

  Boomkroonpad
  Maak je op voor een heel bijzondere wandeling: over het boomkroonpad van boswachterij Gieten-Borger. Daar loop je op eenzame hoogte van 22 meter tussen de boomtoppen. Nu weet je eindelijk hoe het moet zijn om als roofvogel boven de boomtoppen naar beneden te kijken.

  Beestenboel
  Het is niet alleen maar bomen en stenen wat de klok slaat in Drenthe. Ook voor een lekker portie dieren ga je naar Drenthe. Naast de herten, wilde zwijnen en reeën in het wild, kun je in Wildlands Adventure Zoo in Emmen terecht. Als Columbus dit park kende in zijn tijd, had-ie Amerika nooit ‘ontdekt’. Hij was linea recta naar Drenthe gereisd. Via de savanne naar de jungle en na een korte pauze met versnapering, door naar het poolgebied. In Wildlands maak jij je eigen wereldreis in één dag tijd. (Ook hier is reservering verplicht, vanwege het coronavirus.)

  Reuzegezellig
  Ga op reis in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en laat je meevoeren door de tijd. Van de bouw van de vroege plaggenhutten tot de late jaren ‘20 van de vorige eeuw. De legende van Ellert en Brammert wil dat hier vier eeuwen geleden twee reuzen hebben gewoond: vader en zoon. Ruwe, robuuste kerels, type Hagrid, maar dan nog tien koppen groter. Ze hadden een ondergrondse hut op de hei, tegenwoordig bekend onder de naam Ellertsveld. Wie weg niet weg is, is gezien…

  Stadswandeling
  In de mood voor een dagje stad? Met de auto of het openbaar vervoer ben je zo in het gemoedelijke Assen of studentenstad Groningen. Leuk om met een of meerdere groepsgenoten te doen. In Assen vind je een gezellig winkelcentrum met veel horeca, waar je in Groningen slentert door leuke winkelstraatjes, gelegen tussen oude pakhuizen en mooie grachten. Ook Emmen bereik je in no time! Vergeet je mondkapje niet voor het openbaar vervoer!

  Wat ga je allemaal doen?

  Wandelen en lekker eten, en dat allemaal onder de bezielende leiding van Evert en Judith! Zij zorgen ervoor dat het je aan niks ontbreekt. Judith is opgegroeid in de streek en kan je van alles vertellen over Drenthe. Maar de planning loopt verder dan alleen wandelen en fietsen. Hieronder staat het dag-tot-dagprogramma van je vierdaagse wandelvakantie! Deze herfst houden we bij alle activiteiten rekening met de maatregelen rondom het coronavirus. Vrijheid, blijheid én veiligheid.

  Dag van aankomst

  Welkom in Lucy’s Inn. Evert en Judith begroeten je met een welkomstdrankje, zodat jij en je groepsgenoten samen het ijs kunnen breken. Pak die ijsblokjes er maar vast bij! Wie de spreekwoordelijke warming-up voor de wandeldagen alvast wil doen, mag zich aansluiten bij een gezamenlijke wandeling langs het nabijgelegen natuurpad. Deze charmante wandeling is dé manier om de knop om te zetten naar vakantiemodus. In de avond eten we met z’n allen in de gezellige eetzaal, waar Evert heeft gezorgd voor een uitgebreid diner. Meteen een goed moment om je groepsgenoten echt beter te leren kennen.

  Wandeldag 1

  Als je het ontbijt achter de kiezen hebt en je lunchpakket voorbereid is, verlaten we Lucy’s Inn voor onze eerste groepswandeling. Op de fiets rijden we in een kwartier naar het beginpunt van de route. Daar begint onze ontdekkingsreis van vandaag. Een route van ongeveer 14 kilometer. Je ontdekt de ins en outs van authentiek Drenthe; een tocht door bos en over de heide en langs een echt hunebed. De dorstige wandelaar heeft geluk, want Evert komt langs met koffie en koek. Daar was jij net naar op zoek!

  Het landschap is hier afwisselend: essen en bossen, heide en veen en veel nieuwe natuur. Er broeden jaarlijks paartjes kwartelkoningen, watersnippen en waterrallen. Onderweg is er natuurlijk tijd voor een welverdiende boterham, gezellig geklets en een frisse borrel op een terras. Wanneer Lucy’s Inn weer aan de horizon verschijnt, ben je vrij om te doen wat je wilt. Je benen opladen voor de volgende dag, een potje darten in de recreatiezaal, met de groep op de fiets naar een dorp in de buurt: doe wat je wilt! In de avond schuiven we met z’n allen aan voor het diner.

  Wandeldag 2

  We starten de dag natuurlijk weer met een ontbijtje en de creatie van je lunchpakket – ook al gaan we deze dag voor een boswandeling, jij hoeft niet op een houtje te bijten. Ook al is het herfst, deze tocht van 14 kilometer komt je niet zomaar aanwaaien, dus pak maar een extra broodje in. We fietsen naar het beginpunt en wandelen deze dag door de bossen rond Schoonloo, onder andere langs ‘t Loomeer. Deze oude zandafgraving, die tegenwoordig dient als Drentse versie van een tropisch zandstrand, is de ultieme plek voor een frisse duik. Of gewoon om koffie te drinken. De bossen eromheen zijn in eerste instantie aangelegd voor houtproductie. Nu is er volop ruimte voor recreatie en doorbreekt het geklop van een specht af en toe de stilte.

  Via de bossen vervolgen we onze expeditie, deels over wegen die gemaakt zijn van zwerfkeien die in de ijstijd naar de oppervlakte kwamen. Noem het lopen op historische grond Ook vandaag nemen we regelmatig pauze. Versnaperingen, foto’s en terrasjes mogen niet ontbreken op een dag als deze. Net als op de eerste wandeldag, geldt ook vandaag dat je bij de herberg weer kunt gaan en staan waar je wilt. In de avond wachten de kookkunsten van Evert weer op jou!

  Vertrekdag

  Vandaag is de laatste dag, we nemen afscheid van elkaar. Maar niet voordat we hebben gekeken naar: Orvelte! We stappen nog even op de fiets naar dit historische en fotogenieke monumentendorp. Na een tochtje van 12 kilometer komen we aan in dit eeuwenoude esdorp met rietgedekte Saksische boerderijen. Hier kun je heerlijk rondstruinen en proeven van de sfeer uit vervlogen tijden. In dit (bijna) autovrije dorpje neem je een kijkje in het verleden en zie je hoe de smid het ijzer smeedt als het heet is. Wie geluk heeft wordt getrakteerd op de geur van versgebakken brood en in het snoepwinkeltje koop je Oudhollands snoep als ulevellen en polkabrokken. Even bijkomen van alle indrukken? Wat dacht je van een kopje koffie in één van de karakteristieke horecagelegenheden.

  Uiteindelijk is het dan toch tijd om te vertrekken. Op fiets terug naar Lucy’s Inn om de spullen te verzamelen en afscheid te nemen. Wij hopen dat je een fantastische ervaring, met net zulke fantastische mensen, hebt gehad. Deze ervaring neemt niemand je meer af. En dat in eigen land. Wij merken vaak dat de groep het leuk vindt om nog even in de omgeving te blijven hangen. Voor een gezamenlijke (afsluitende) lunch bijvoorbeeld. Smakelijke tip: proef de enige echte onovertroffen Drentse krentewegge bij de bakker. Dat giet er altied in!

  Auto

  Lucy’s Inn in Eesergroen – Borger ligt op ca. 175 kilometer van Utrecht. Afhankelijk van de drukte op de weg rijd je dit in 2 uur.

  Hoe ziet een coronaproof-vakantie eruit?

  We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over jouw bestemming:

  ✔ Het is veilig. De vakantie gaat alleen door als het reisadvies in het land code groen of geel heeft.
  ✔ Iedereen krijgt een éénpersoonskamer, zonder toeslag.
  ✔ Er staat een enthousiaste reisleider voor je klaar.
  ✔ De groep is nooit groter dan 10 personen. Lekker overzichtelijk!
  ✔ We zorgen voor een leuk, gevarieerd programma. Natuurlijk houden we rekening met de RIVM-maatregelen!

  Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

  Reviews voor Single vakantie Drenthe
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
   Patrick, Ibiza

  Bel ons

  024-3 600 104

  Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Whatsapp

  024-3 600 104

  Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Chat

  Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Start chat

  Facebook

  Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Naar messenger

  Mail ons

  Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

  Stuur e-mail