Single reis Drenthe: een wandelvakantie in eigen land

Vier de lente in Drenthe!

Single vakantie Drenthe

Eesergroen, Drenthe, Nederland

De eerste lentezon schijnt je hotelkamer binnen als je wakker wordt. Je zet het raam op een kiertje en je hoort de vogels al vrolijk fluiten. Alle bomen zitten vol met knoppen en het ruikt naar een veelbelovende voorjaarsdag. Net als die geur van verse broodjes die aan komt waaien! Na het stevige ontbijt ga je aan de wandel door de Drentse bossen. Wat is het hier prachtig, midden op de Hondsrug vlakbij Hunebedhoofdstad Borger. Dé ideale plek voor een voorjaarsbreak in eigen land.Meer
 • Trotseer de gletsjerkuilen van de Drentse Hondsrug
 • Fiets mee naar monumentendorp Orvelte
 • Ervaar Drenthe met reisbegeleiders Evert en Judith
 • Ontdek de heerlijke kookkunsten van Evert
 • Verblijf in een eenpersoonskamer

 • Lucy's Inn
 • Deze kom je onderweg tegen...
 • Gezellig lunchen in de tuin van Lucy's Inn
 • High tea bij Lucy's Inn
 • Gezamenlijke ruimte om even tot rust te komen
 • Boomkroonpad
 • Orvelte
×
Googlemaps laden...

Estivant over Eesergroen:

“Drenthe en natuur horen samen in één zin. Op de Drentse Hondsrug ligt een landschap vol kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen en sprookjesachtige heidevelden dat het verdient om bewandeld te worden. De Drentse achtergrond van een van de reisbegeleiders maakt de ervaring nog authentieker.”

Details:

Plaats: Eesergroen, Nederland
Classificatie:
Aantal personen: 8-10
Leeftijdsgroepen: 35-55
Ligging: Drenthe
Faciliteiten: Douche
Inbegrepen

• Begeleide wandelingen van 12-16 kilometer
• Eigen fiets tijdens verblijf
• Ervaren Nederlandse reisbegeleiding
• Alle overnachtingen in een 1-persoonskamer met eigen sanitair
• Elke dag ontbijt en diner
• Lunchpakket op de wandeldagen
• Welkomstdrankje
• Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten
x
  Gedeelde kamer
  x
  1-persoonskamer
  Je verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, inclusief badkamer met toilet, wastafel en douche.

  In Eesergroen is altijd wat te doen, want daar ligt Lucy’s Inn. Het is een oude Drentse boerderij met een Engels tintje. De eigenares heeft haar roots liggen aan de andere kant van de Noordzee. Wees dus voorbereid op ongekende Britse gastvrijheid! Rondom het verblijf liggen uitgestrekte landerijen en de nabijgelegen levendige dorpen om te ontdekken. En het ademt hier geschiedenis. Want wie Drenthe zegt, zegt hunebedden! Natuurlijk komen we die tegen op onze wandelingen en het tijdens de fietstocht.

  Want dat kan nu gewoon, wandelen en fietsen. Dat was duizenden jaren geleden wel anders, toen hier gletsjers lagen van soms wel een kilometer dik. Alles eronder werd van de aardbodem weggevaagd, verbrokkeld en samengeperst. Het resultaat? De Hondsrug. Bezaaid met gigantische stenen die de reis van Scandinavië over het ijs maakten. En die stenen lagen ‘voor het oprapen’. Daar wist dat Trechterbekervolkje wel raad mee, zij maakten er de indrukwekkende Hunebedden van. We zien ook de gletsjerkuilen terug, verborgen in de bossen. Afgewisseld met de open heide en zandverstuivingen wisselt de natuur in Drenthe lekker af. Voor wie het aandurft, kan een verfrissende duik nemen in recreatieplas het Loomeer. Wees gerust, er is daarna altijd een terrasje in de buurt voor een Drentse Boerenwafel met warme kop koffie of een koud biertje met je groepsgenoten.

  Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

  Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

  Hoe dat werkt?
  1: Ga naar het Meeting Point.
  2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
  3: Zoek je aankomstdatum.
  4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

  Tip!

  Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

  Veel plezier!

  Waarom we in Lucy's Inn verblijven

  Lucy’s Inn is een ruime bed and breakfast en een écht familiebedrijf. Vooral de ruime opzet zorgt in deze tijden voor een aangenaam verblijf. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht. Eigenares Lucy heeft deze plek een gezellige Engelse touch gegeven.

  Voor een boodschap, souvenirs of terrasje fiets je naar het nabij gelegen Borger (5 KM). Een bruisend Drents dorp – waar je o.a. een supermarkt, drogist, tankstation en diverse horecagelegenheden vindt. In de ontspannen sfeer van Lucy’s Inn is het altijd goed toeven. Door de ruime en lichte eetzaal start je dag altijd in de natuur. Koffie, krantje en je rustig klaarmaken voor wat de dag gaat brengen. En als jullie weer terug zijn, de dag gezellig afsluiten met een spelletje darts of biljart. Of lekker de beentjes omhoog rondom de open haard? Want er is niets lekkerder om even neer te ploffen na een wandeling of fietstocht met reisleider Judith. Even bijkomen met een drankje, warme thee of een goede borrel. Wat voor weer het ook is, jouw dag start en eindigt in de natuur.

  Lucy’s Inn is coronaproof. Dat betekent dat er voldoende afstand gehouden wordt in de openbare ruimtes zoals het terras, de eetzaal en recreatieruimte. Er wordt extra aandacht besteed aan hygiëne, zoals de schoonmaak van de kamers en de algemene ruimtes. Ook is er desinfectiemiddel aanwezig zodat je je handen lekker schoon houdt.

  Je kamer

  Je verblijft in een comfortabele eenpersoonskamer, inclusief privé-badkamer met toilet, wastafel en douche. Wel zo fijn, want een dag flink wandelen wil nog wel eens voor een ‘natuurlijk’ luchtje zorgen.

  Eten en drinken

  Je valt in Borger met je neus in de boter! Niet letterlijk natuurlijk, maar je geniet in Lucy’s Inn wel van ontbijt, lunch én diner. Die worden dagelijks vers bereid door Evert. In de ochtend een voedzaam ontbijt zodat jij flink energie hebt voor de excursies van Judith, en na de wandeldagen schuiven jij en je groepsgenoten in de eetzaal aan voor een smakelijk diner. Ook voor de lunch wordt gezorgd: je krijgt dan een lunchpakketje mee. Dat loopt gesmeerd!

  De omgeving

  Borger – Hunebedhoofdstad
  Maar liefst 52 van de 53 hunebedden in Nederland liggen in Drenthe. Niet gek dat Drenthe in één adem worden genoemd met deze bijzondere grafmonumenten. Het zijn de oudste monumenten in Nederland, want ze stammen uit de late steentijd en zijn gebouwd door het trechterbekervolk. De enorme hunebedkeien zijn in de ijstijd naar ons land gekomen. In Hunebedhoofdstad Borger vind je het grootste exemplaar van maar liefst 23 meter lang. Alles wat je wilt weten over deze indrukwekkende bouwwerken vind je in het hunebedcentrum van Borger. (Reservering is vanwege het coronavirus verplicht.)

  Boomkroonpad
  Maak je op voor een heel bijzondere wandeling: over het boomkroonpad van boswachterij Gieten-Borger. Daar loop je op eenzame hoogte van 22 meter tussen de boomtoppen. Nu weet je eindelijk hoe het moet zijn om als roofvogel boven de boomtoppen naar beneden te kijken.

  Beestenboel
  Het is niet alleen maar bomen en stenen wat de klok slaat in Drenthe. Ook voor een lekker portie dieren ga je naar Drenthe. Naast de herten, wilde zwijnen en reeën in het wild, kun je in Wildlands Adventure Zoo in Emmen terecht. Als Columbus dit park kende in zijn tijd, had-ie Amerika nooit ‘ontdekt’. Hij was linea recta naar Drenthe gereisd. Via de savanne naar de jungle en na een korte pauze met versnapering, door naar het poolgebied. In Wildlands maak jij je eigen wereldreis in één dag tijd. (Ook hier is reservering verplicht, vanwege het coronavirus.)

  Reuzegezellig
  Ga op reis in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en laat je meevoeren door de tijd. Van de bouw van de vroege plaggenhutten tot de late jaren ‘20 van de vorige eeuw. De legende van Ellert en Brammert wil dat hier vier eeuwen geleden twee reuzen hebben gewoond: vader en zoon. Ruwe, robuuste kerels, type Hagrid, maar dan nog tien koppen groter. Ze hadden een ondergrondse hut op de hei, tegenwoordig bekend onder de naam Ellertsveld. Wie weg niet weg is, is gezien…

  Stadswandeling
  In de mood voor een dagje stad? Met de auto of het openbaar vervoer ben je zo in het gemoedelijke Assen of studentenstad Groningen. Leuk om met een of meerdere groepsgenoten te doen. In Assen vind je een gezellig winkelcentrum met veel horeca, waar je in Groningen slentert door leuke winkelstraatjes, gelegen tussen oude pakhuizen en mooie grachten. Ook Emmen bereik je in no time! Vergeet je mondkapje niet voor het openbaar vervoer!

  Wat ga je allemaal doen?

  Wandelen en lekker eten, en dat allemaal onder de bezielende leiding van Evert en Judith! Zij zorgen ervoor dat het je aan niks ontbreekt. Judith is opgegroeid in de streek en kan je van alles vertellen over Drenthe. Maar de planning loopt verder dan alleen wandelen en fietsen. Hieronder staat het dag-tot-dagprogramma van je vierdaagse wandelvakantie! Deze lente houden we bij alle activiteiten rekening met de maatregelen rondom het coronavirus. Vrijheid, blijheid én veiligheid.

  Dag 1 – Welkom(stdrankje) in Lucy’s Inn


  Evert en Judith wachten jullie op met ‘n welkomstdrankje in Lucy’s Inn.
  Knop om naar vakantiemodus: sluit aan bij een ommetje over het natuurpad.
  Blijven hangen in de knusse leefruimte kan ook. Wie heeft er zin in een spelletje?
  Evert roept vanuit de eetzaal: “Eten is klaar!” Wat een luxe.
  Neem na het tafelen nog ‘n borrel of duik lekker vroeg je bed in.

  Dag 2 – Ontdekkingstocht door Drenthe (14 kilometer)


  Na het ontbijt stappen we op de fiets naar het beginpunt van de wandelroute.
  Tijdens het wandelen spot je essen, bos, heide, veen en nátuurlijk: de hunebedden.
  Wandelen maakt hongerig, dus komt Evert voor de lunch nog even langs met koffie en koek.
  Onderweg eten we een welverdiende boterham en maken we ‘n tussenstop op het terras.
  Zodra Lucy’s Inn weer aan de horizon verschijnt, ben je vrij om te doen wat je wilt*.
  Als je maar op tijd weer terug bent voor het diner ’s avonds!

  * Tips: Je benen opladen voor de volgende dag, een potje darten in de recreatiezaal of met de groep op de fiets naar een dorp in de buurt!

  Dag 3 – Historische boswandeling (14 kilometer)


  Na het ontbijt stappen we op de fiets naar het startpunt van de boswandeling.
  Bomen, heel veel bomen en… een tropisch zandstrand? Ook wel ‘t Loomeer genoemd.
  Hier blijven we even hangen voor een lekker kop koffie en ’n broodje!
  Je wandelt verder op historische grond. Letterlijk! De zwerfkeien komen uit de ijstijd.
  Een paar foto’s, goede gesprekken (en grappen) later komen we aan bij Lucy’s.
  Evert duikt de keuken in voor een heerlijk diner!

  Dag 4 – Fotogeniek Orvelte


  Ontbijt achter de kiezen en door! Nog even de laatste dag uitbuiten.
  We springen op de fiets naar Orvelte, een fotogeniek monumentendorp.
  Na een fietstochtje van 12 kilometer zie je de eerste rietgedekte Saksische boerderijen. In Orvelte kan je heerlijk rondstruinen en proeven van de sfeer uit vervlogen tijden.
  Dikke tip: proef de enige echte onovertroffen Drentse krentewegge bij de bakker. En voor de zoetekauw: in het Oudhollands snoepwinkeltje vind je ulevellen en polkabrokken. Mmm!
  Wat dacht je van een kopje koffie om het af te leren? Daarna fietsen we terug.
  Tijd om afscheid te nemen! Of toch nog even blijven? Wie weet ben jij niet de enige die in is voor een laatste wandeling of afsluitende borrel. Cheers!

  Auto

  Lucy’s Inn in Eesergroen – Borger ligt op ca. 175 kilometer van Utrecht. Afhankelijk van de drukte op de weg rijd je dit in 2 uur.

  Hoe ziet een coronaproof-vakantie eruit?

  We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over jouw bestemming:

  ✔ Het is veilig. De vakantie gaat alleen door als het reisadvies in het land code groen of geel heeft.
  ✔ Er staat een reisbegeleider voor je klaar die op de hoogte is van de maatregelen op locatie
  ✔ De groepen zijn nooit groter dan 20 personen. Lekker overzichtelijk!
  ✔ We zorgen voor een leuk, gevarieerd programma. Natuurlijk houden we rekening met de RIVM-maatregelen!
  ✔ Tot 3 weken voor vertrek kan je kosteloos annuleren. Geld terug, geen voucher
  ✔ Nauwe samenwerking met lokale partners, dus de reis is perfect afgestemd op de lokale maatregelen.

  Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

  Reviews voor Single vakantie Drenthe
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
   Patrick, Ibiza

  Bel ons

  024-3 600 104

  Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Whatsapp

  024-3 600 104

  Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Chat

  Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Start chat

  Facebook

  Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Naar messenger

  Mail ons

  Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

  Stuur e-mail