Singlereis Veluwe – Hoog Soeren - Apeldoorn 

Hier hoef je je nooit te 'verveluwe'

Singlevakantie Veluwe

Hoog Soeren, Veluwe, Nederland

“​Volgens mij hoorde ik net iets”, fluister je tegen je groepsgenoten terwijl jullie stokstijf  stilstaan in een bosrand. Iedereen is gefocust, maar muisstil. Datzelfde geritsel, zo’n tien  meter bij jullie vandaan. In de struiken bewegen een paar bladeren en er verschijnt een  enorm gewei. Je staat oog in oog met een edelhert en voelt je hart in je keel bonzen.  Niemand verroert een vin. Met z’n kop omhoog slaakt hij een galmend oergeluid. En hij sprint weg. Iedereen blijft nog twee minuten stilstaan, waarna iemand vraagt: “​gebeurde dit net echt?​”  Meer
 • Spot de Veluwse big five 
 • Ontdek de zuidelijke Kroondomeinen in volle glorie
 • De ‘lekkerste fietstocht van Nederland’
 • Beklim de 102 meter hoge Aardmansberg en borrel in het oude jachthuis

 • De Veluwe in de herfst
 • Kroondomein Het Loo
 • Spot jij de Schotse hooglander?
 • Vrienden gemaakt bij het Kröller-Müller museum
 • Boutique Hotel Hoog Soeren
 • Een plankje bij de borrel
 • Het restaurant van het hotel
 • Jachthuis Sint Hubertus
 • De paarse heide in augustus en september
×
Googlemaps laden...

Estivant over Hoog Soeren:

“Vanuit je hotel loop (of fiets) je zo de paarse heide-velden tegemoet. Met het Kröller-Müller museum en de bruisende binnenstad van Apeldoorn om de hoek, houd je genoeg tijd over voor borrel(s) in het Aardhuis en lekker samen eten (wild!).”

Details:

Plaats: Hoog Soeren, Nederland
Classificatie:
Aantal personen: 10-12
Leeftijdsgroepen: 35-55 en 40-59
Ligging: Veluwe
Faciliteiten: Internet
Inbegrepen

• Entree Park de Hoge Veluwe
• Ervaren Estivant reisbegeleider
• Verblijf in eenpersoonskamer
• Iedere ochtend ontbijt en één avond diner
• Wandeling en 2 fietstochten
• Welkomstdrankje
• Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten

Vertrekdata en prijzen

Op dit moment zijn er nog geen vertrekdata en prijzen beschikbaar voor deze vakantie. Nieuwe prijzen voor 2021 komen in het najaar van 2020 online.

Houd mij op de hoogte
x
Als eerste op de hoogte? Vul hier je e-mailadres in en we sturen je een update zodra er nieuwe vertrekdata voor deze reis bekend zijn.
x
  Gedeelde kamer
  x
  1-persoonskamer
  Je verblijft in een sfeervolle, standaard eenpersoonskamer (ca. 15m2), inclusief privébadkamer met toilet, wastafel en douche.
  x
  1-persoonskamer comfort
  Je verblijft in een sfeervolle, comfort eenpersoonskamer (ca. 20m2), inclusief privébadkamer met toilet, wastafel en douche.

  Het kleine plaatsje Hoog Soeren op de Veluwe kent weinig straten, zodat er meer ruimte is voor natuur. En wat is er veel te beleven. Als je ontwaakt in je eenpersoons-privékamer, spoel je de geur van het bos van je af onder de douche en stap je zo de ontbijtzaal in. Wanneer je je buik vol hebt gegeten, wandel je met je groepsgenoten naar buiten om de ochtend te beleven.  

  Een betoverend tweeluik van natuur en oneindige luchten. Wat je op de Veluwe ziet is puur natuur, bijna niet te beschrijven. Maar we proberen het toch: magische heidevelden alsof Van Gogh zijn penseel de vrije loop liet, met daarachter diepgroene bossen met toppen die de wolken bijna raken. Ga je dit prachtige landschap te voet of per fiets ontdekken, dat is de vraag. Allebei natuurlijk, dat is het antwoord.

  Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

  Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

  Hoe dat werkt?
  1: Ga naar het Meeting Point.
  2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
  3: Zoek je aankomstdatum.
  4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

  Tip!

  Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

  Veel plezier!

  Waarom we in Boutique Hotel Hoog Soeren *** verblijven

  Boutique Hotel Hoog Soeren, middenin de natuur, werd in 1966 opgezet door Randstedelijke ondernemers Leo en Corrie Piek. Na het overlijden van Leo in 1998, kwamen dochter Lea en  haar man Jesse helpen. Nadat Corrie er een aantal jaar later uitstapte, werd zij vervangen door andere dochter Ylvia. Zo is dit prachtige hotel al sinds 1966 een familiebedrijf en  hoorden we in de wandelgangen dat wanneer je hier als groep vreemden arriveert, je als familie weer vertrekt.  

  Het hotel is de afgelopen jaren flink opgeknapt en de kamers zijn omgetoverd tot 12 ruimere, sfeervolle kamers met zijdezachte bedden en stuk voor stuk een privébadkamer. Beeld het jezelf eens in: je trotseerde net kilometers aan bos, heide en water tijdens je wandeltocht over het glooiende landschap van de Veluwe. Je plukt de laatste bladeren uit je haar, kijkt je voeten op blaren na en duikt daarna in je badkamer die oogt als een spa. Oh, je hebt al geboekt? 

  Je kamer

  Je verblijft in een sfeervolle, standaard eenpersoonskamer (ca. 15m2), inclusief privébadkamer met toilet, wastafel en douche. Zo’n vakantie in de natuur betekent immers niet dat je er continu naar moet ruiken! ;-) . Wil je liever net iets meer ruimte dan is een comfort kamer iets voor jou (ca. 20m2).

  Eten en drinken

  Ontwaken met 50 fietskilometers in de benen maakt hongerig. Snappen we. Daarom ontbijt je iedere ochtend onbeperkt, zodat je je dag start met zoveel mogelijk energie. Ieder hoekje van de Veluwe moet immers worden ontdekt. Ook hoef je de eerste avond niet na te denken  over je avondeten; de eerste avond met de hele groep tafelen in het restaurant van het hotel zit gewoon bij de prijs inbegrepen. Het is ook mogelijk ‘wild’ te eten bij het restaurant (nee, we bedoelen niet dat je met eten mag gooien).  

  Goed om te weten: in verband met het coronavirus, wordt zowel het ontbijt als de lunch en het diner in aangepaste vorm geserveerd. Dit betekent niet dat al het eten rond is, maar dat er op vooraf afgesproken tijden en met gepaste afstand wordt gegeten.  

  Op de tweede en derde avond ben je vrij om te weten waar je wilt. Over het algemeen merken we dat de groep wél samen gaat eten op deze avond, dus misschien is het leuk om te stemmen! 

  Fietsen huren of meenemen?

  Wat is een fietstocht zonder fiets? Exact, geen fietstocht. Vandaar dat het met deze reis wel handig is om een fiets te hebben. Je kan er zelf een meenemen. Bij het hotel zit een ruimte waar je je fiets achter slot en grendel kan zetten. Liever een fiets huren? Ook geen probleem! Je hebt de keuze uit een gewone of een elektrische fiets. Voor een normale fiets betaal je € 20,- en voor een elektrische fiets € 50,- voor 2 dagen. Deze kun je bij reservering in stap 3 bij boeken. Let op: drie werkdagen voor vertrek kunnen er geen wijzigingen meer plaatsvinden. Er kunnen ook geen elektrische fietsen ter plaatse worden gehuurd.

  De omgeving

  Hoog Soeren telt drie straten. Ze wilden eerst vier, maar dan was er minder ruimte voor natuur, dus werden het drie. Maar ook al is de vierde nu puur natuur, we weten zeker dat het precies in jouw straatje past. Hier in Hoog Soeren ben je namelijk geen toeschouwer van de  natuur, maar een onderdeel. De geluiden van de natuur vertellen je waar je naartoe moet. Zoek de Veluwse big five, terwijl je door het Kroondomein naar het Aardhuis wandelt. Misschien spot je een edelhert, of loop je een bokbiertje tegen het lijf bij een onverwachts café. Achter iedere muur van bomen of heide schuilt een verrassing! 

  Apeldoorn ligt om de hoek 
  Toe aan een momentje in de stad? Met Apeldoorn op zo’n 8 kilometer afstand is het bruisende stadsleven om de hoek. De sfeervolle binnenstad heet je van harte welkom voor een hapje, drankje of iets anders dat je in een stad kunt doen. “Wat een leuke stad!” roepen, bijvoorbeeld.  

  Veel om mee te maken  
  In de omgeving van Hoog Soeren is er veel te bekijken. We proberen het in één adem op te  schrijven, dus als je je adem inhoudt kun je kijken of je het volhoudt tot het einde van de opsomming. Je kunt het Aardhuis bekijken, de Aardmansberg beklimmen, fietsen of wandelen over de Veluwe, de Veluwse golfclub ervaren, de houten toren bij Berg & Bos beklimmen, wilde dieren spotten bij de Pomphulweg, Paleis het Loo bezichtigen, Kasteel Cannenburch beleven, in het Uddelermeer zwemmen, de stad Apeldoorn bezoeken, inspiratie zoeken in het Kröller-Müller Museum of langsgaan bij Radio Kootwijk. Je kunt ook gewoon kijken waar je zin in hebt, natuurlijk. 

  Dag 1 - Boswandeling en welkomstborrel

  Na je (waarschijnlijk al prachtige) reis richting de Veluwe, is het tijd om je groepsgenoten te leren kennen. De beste manier om te kijken of het loopt? Wandelen natuurlijk. En een welkomstborrel. Daarom starten we deze vierdaagse groepsreis met een 6 kilometer lange wandeling, indien gewenst met een neutje voor de warmte. Deze expeditie introduceert de  uitgestrekte groene bossen van de Koninklijke Houtvesterij het Loo, rondom het pittoreske Hoog Soeren. 

  Vanaf ons hotel wandelen we zo de bossen in. Wilde je altijd al boomspotten, dan is dit je kans. Waar je het ene moment  een staredown met een groepje wilde beuken houdt, ben je het volgende moment omringd  door eikenbossen, bosbessenstruiken of ander groen gewas. Via de wildrasters, slingerpaadjes en zandwegen struinen we door het woud en duiken we het wildgebied in wanneer we willen. Op de Veluwe is de afstand tussen ons en ongerepte natuur slechts een wildrooster.  

  Als we (hopelijk) een aantal exemplaren van de Veluwse big five hebben weggestreept van onze big-five-bingokaart (zelf meenemen), zoeken we een plekje waar we onze suikerspiegel kunnen opkrikken zodat we ook de avond nog energiek kunnen zijn. Eenmaal terug in het hotel schuiven we aan voor het diner, waarna je zelf bepaalt wat je de rest van de avond doet! 

  Dag 2 – Happen en Trappen, de Veluwe per fiets (45 km) 

  De ochtendstond heeft goud in de mond! Wie vroeg zijn bed uitkomt heeft namelijk de grootste kans om wild te spotten. Wil je liever iets langer in bed blijven liggen? Ook prima! Daarna kun je aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. Heb je je ontbijt  achter de kiezen, jezelf opgefrist en loopt alles op rolletjes? Dan is het tijd om te fietsen. We  gaan vandaag ‘Happen en Trappen’. Dat is geen nieuw kookprogramma van Tom Dumoulin, maar de naam van de ‘lekkerste fietstocht van Nederland’. 

  We fietsen over bospaadjes, schelpenpaadjes, landweggetjes en andere autoloze stukken en  ontdekken stukken Veluwe waarover nooit werd geschreven. We kunnen dan ook niet precies vertellen hoe dat eruit komt te zien, omdat je het echt zelf moet zien. We verklappen alvast dat er veel flora en fauna bij komt kijken. Maar natuur is niet het enige wat de klok slaat op deze fietsdag, want we  ontdekken ook menselijke invloed in Nederland.  

  Beeld je het eens in: je arriveert bij je kasteel met paard en wagen, de royal  winst die je maakte op de markt wordt uitgeladen en ergens in de verte ruik je vlees. Je tuurt over je enorme landgoed en denkt: het is goed om een kasteelheer te zijn. Alleen jammer dat  je altijd moest waken voor plunderaars. Dat klopt, onze eerste koffiestop is bij Kasteel Cannenburch, een van oorsprong middeleeuws kasteel dat verstopt ligt in een oud parkbos met omringd door weilanden en vijvers. Dat wil je meemaken.

  Via Kasteel Cannenburch fietsen we door naar het Uddelermeer, waar het tijd is voor een lekkere lunch. Het Uddelermeer is geen gewoon meer maar een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het meer ligt 24 meter boven zeeniveau en dat is voor een natuurlijke meer in Nederland erg hoog. Proef het Veluwse wild, neem een broodje met Veluwse bosbessenjam of zoek iets uit wat je niet kent. Uitgegeten? Dan zoeken we het hogerop; we beklimmen de Aardmansberg – 102 meter hoogte – en drinken een borrel in het Aardhuis, het voormalig  jachthuis van o.a. Koning Willem III.

  Voor iedereen die het leuk vindt: in de avond eten we in Apeldoorn en verkennen we al het moois dat deze stad ons te bieden heeft.  

  Dag 3 – Fietsexpeditie

  Op de derde dag hebben we weer vier toffe expedities op de planning. Eigenlijk is het één expeditie met vier tussenstops. Maakt ook niet uit. We gaan in ieder geval weer fietsen. Via weggetjes die we nog niet eerder ontdekten, fietsen we richting Hoenderloo. Hier houden we  een korte koffiestop, komen we bij en bespreken we hoe we richting het Kröller-Müller Museum fietsen. In dit museum vind je kunst van Van Gogh, impressionisten, futuristen, kubisten, symbolisten en zelfs de Gouden Eeuw. En natuurlijk de bekende eigentijdse sculpturen.  

  Je kunt het museum bezoeken (entree museum is voor eigen kosten) of er voor kiezen om per fiets het Park Hoge Veluwe te verkennen, die keuze is aan jou. Na zo'n 1,5 uur vrije tijd verzamelen we weer op een mooi plekje om te lunchen, namelijk in ‘het bruisende hart van de Veluwe’ Otterlo, waarna we onze weg vervolgen naar Radio Kootwijk. Hier maken de bomen van Neêrlandsch grootste bosgebied plots plaats voor een groot open gebied dat bestaat uit heidevelden en zandverstuivingen. Imposant. Maar dat is nog niet alles,  want via een aantal prachtige paden komen we bij het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Tijd voor een foto! Dit gebouw – dat een beetje lijkt op een kind van een tempel, sfinx en de cover van Pink Floyds ‘The Division Bell’ – werd in de jaren twintig gebruikt voor radio-telegrafisch  contact met Nederlands-Indië. Bijzijn is meemaken. 

  In de avond bekijken we waar we willen eten, blijven we lekker in de buurt of zoeken we weer een leuke plek in Apeldoorn? Is er nog wild dat je nog niet hebt geproefd? Doe het nu, want morgen is het helaas tijd om de koffers te  pakken! 

  Dag 4 - Jij kiest

  Tijd om te vertrekken. Of toch nog even blijven? Jij bepaalt of je meteen huiswaarts keert of nog even op de Veluwe blijft. Misschien vind je wel een paar groepsgenoten die nog niet uitontdekt zijn, er is immers nog veel meer te doen. Zo zou je nog een boswandeling kunnen doen of 1 van de Hanzesteden bezoeken, zoals Deventer, Hattem of Zutphen. Liever iets meer beestachtigs? De Apenheul ligt ook om de hoek.

  Auto

  Hoog Soeren ligt op ca. 65 kilometer van Utrecht. Afhankelijk van de drukte op de weg rijd je dit in 50 minuten.
  Op ons Meeting Point kun je alvast kennismaken met je reisgenoten en eventueel afspreken om te carpoolen. Vanwege de ligging van het hotel midden in de bossen, raden we aan om met de auto te komen. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid naast het hotel.

  Hoe ziet een coronaproof-vakantie eruit?

  We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over jouw bestemming:

  ✔ Het is veilig. De vakantie gaat alleen door als het reisadvies in het land code groen of geel heeft.
  ✔ Er staat een reisbegeleider voor je klaar die op de hoogte is van de maatregelen op locatie
  ✔ De groepen zijn nooit groter dan 20 personen. Lekker overzichtelijk!
  ✔ We zorgen voor een leuk, gevarieerd programma. Natuurlijk houden we rekening met de RIVM-maatregelen!
  ✔ Tot 3 weken voor vertrek kan je kosteloos annuleren. Geld terug, geen voucher
  ✔ Nauwe samenwerking met lokale partners, dus de reis is perfect afgestemd op de lokale maatregelen.

  Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

  Reviews voor Singlevakantie Veluwe
  • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
   Patrick, Ibiza

  Bel ons

  024-3 600 104

  Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Whatsapp

  024-3 600 104

  Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Chat

  Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Start chat

  Facebook

  Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

  Naar messenger

  Mail ons

  Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

  Stuur e-mail