Estivant Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Estivant Vakanties
Leuk dat je met Estivant Vakanties op vakantie wilt. We gaan er alles aan doen om je verwachtingen waar te maken. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wát je kunt verwachten bij ons. Dat staat onder meer in deze voorwaarden. We geven het toe: het is misschien niet de meest spannende lectuur. Maar het is wel handig dat je deze voorwaarden even goed doorleest. Door te reserveren, ga je namelijk akkoord met de inhoud. We zijn aangesloten bij de ANVR en op iedere reservering zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing.
Een reservering
Je kunt elke vakantie op deze website direct online reserveren of tijdens kantooruren telefonisch. Op het moment dat je alle gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, beschouwen we dit als een definitieve reservering.
Calamiteitenfonds
We zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle vakanties vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per reservering.
Reserveringskosten
Je betaalt € 25,- reserveringskosten per reservering.
De bevestiging van je reservering
Direct na je reservering krijg je een e-mail met de bevestiging. Heb je nog vragen of wensen? Aan het eind van het boekingsproces kun je die aangeven. Wij nemen dan zo snel mogelijk na de reservering telefonisch contact met je op om aanvullende gegevens en wensen met je door te nemen. Je kunt natuurlijk ook vooraf je vragen stellen. Stuur ons dan een e-mail naar reserveringen@estivant.nl of neem telefonisch contact op via 024-3 600 104.
Een vakantie ‘op aanvraag’ reserveren
Het kan gebeuren dat een vakantie bij Estivant is ‘uitverkocht’, maar er nog wel ruimte is bij de busmaatschappij, luchtvaartmaatschappij of de verhuurder van de accommodatie. Je kunt één of meer onderdelen van je vakantie (bijvoorbeeld de busreis, vliegreis of de kamer) dan ‘op aanvraag’ reserveren. Je vakantie is dan nog niet 100% zeker. Als iets op aanvraag is dan vind je dit terug op de bevestiging die je ontvangt na reserveren. De aanvraag van een busreis duurt gemiddeld 1 à 2 werkdagen; die van een accommodatie en vliegreis gemiddeld 2 à 3 werkdagen.

Een aanvraag is niet vrijblijvend. Kunnen we inderdaad extra ruimte reserveren in de bus, het vliegtuig of in de accommodatie? Dan is de aanvraag akkoord en is de reis definitief volgens de ANVR Reizigersvoorwaarden. Het kan zijn dat er beschikbaarheid is op de kamer, in de bus of op de vlucht maar dat er wel een toeslag geldt omdat hogere tarieven gelden voor dit onderdeel van je reis. Je wordt dan op de hoogte gesteld van deze toeslag. Alleen op dat moment kun je nog afzien van je reservering. Een aanvraag kun je wanneer er beschikbaarheid is tussentijds niet meer kosteloos annuleren. Wil je toch annuleren? Dan gelden de annuleringsvoorwaarden.
Hoe gaat de betaling?
Na je reservering ontvang je via per e-mail een reserveringsbevestiging en factuur. De aanbetaling is 25% van de reissom plus de verzekeringen die je eventueel via Estivant hebt afgesloten.

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten? Dan vragen we je tegelijk met de aanbetaling de premie voor de annuleringsverzekering te voldoen. Het aanbetalingsbedrag vragen we je binnen 14 dagen na ontvangst van je reserveringsbevestiging over te maken.

Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons op de rekening staan.

Voor de betaling ontvang je een aparte e-mail met een betalingslink (via iDEAL). Ook in de Mijn Estivant omgeving kun je via iDEAL de betaling voldoen.
Als je last minute reserveert
Boek je binnen 6 weken voor aanvang van je vakantie, dan betaal je de totale reissom direct na de reserveringsbevestiging.
Als je niet betaalt
We rekenen erop dat je op tijd betaalt. Zo niet, dan krijg je van ons een aanmaning. Is je betaling dan nog niet binnen? Dan hebben wij het recht de gereserveerde vakantie te annuleren en je van deelname uit te sluiten. In dat geval moeten we helaas annuleringskosten bij je in rekening brengen.
Speciale wensen en behoeften
Heb je speciale wensen tijdens je vakantie? Bijvoorbeeld een bepaalde ligging van de kamer? Of dieetwensen? Dan doen we er alles aan om daarmee rekening te houden. Het aangeven van een voorkeur betekent niet automatisch dat deze is gegarandeerd. Je begrijpt dat we dat niet altijd helemaal zelf in de hand hebben. Ook wij zijn ter plekke afhankelijk van anderen. Geef in ieder geval aan welke voorkeuren je hebt. In de boekingsmodule is het mogelijk een voorkeur aan de reservering toe te voegen (in het opmerkingen veld).
Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen, ruimbagage bijboeken, je opstapplaats wijzigen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien mogelijk). Per wijziging wordt altijd een bedrag van
€ 35,- in rekening gebracht.

Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar hou dan rekening mee met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.
Wijziging van de reissom
Estivant Vakanties heeft het recht tot 20 dagen voor vertrek de reissom te verhogen. Waarom we dat moeten doen? Bijvoorbeeld doordat vervoers- en brandstofkosten tussentijds zijn gewijzigd, of belastingen, heffingen en wisselkoersen.
Uitsluiting van deelname
Het gebeurt niet vaak, maar het kan zijn dat we gasten vóór vertrek moeten uitsluiten van deelname. Dat doen we alleen onder heel bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld omdat het gedrag van een boeker hiertoe aanleiding geeft. Behandel onze medewerkers daarom zoals je ook zelf graag behandelt wilt worden.
Tot 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren
Tussen het moment van boeken en de datum van vertrek kan er van alles gebeuren. Zou je om wat voor reden dan ook toch van je vakantie willen afzien? Bij Estivant kun je tot 6 weken voor vertrek kosteloos omboeken of annuleren. Dat betekent dat je nog altijd van bestemming kunt wisselen en zelfs kosteloos onder je boeking uit kunt. Je legt dus zorgeloos je vakantie vast met het idee dat je altijd kunt annuleren als er iets tussenkomt.
Kleine lettertjes zijn er niet. Alleen de reserveringskosten en de kosten voor een eventueel afgesloten annuleringsverzekering (heel handig voor de periode binnen de 6 weken voor vertrek) kunnen niet worden vergoed.
Annuleren door Estivant Vakanties
Zijn er te weinig deelnemers voor de vakantie waarvoor je hebt gereserveerd? Dan behouden we ons het recht voor de reis te annuleren. Je ontvangt dan uiterlijk 3 weken voor de datum van vertrek bericht. We doen ons uiterste best om je een gelijkwaardig alternatief aan te bieden, soms tegen afwijkende (prijs)condities. Het is dan aan jou om die te accepteren of niet. Heb je al kosten gemaakt voor de vakantie? Dan kun je die helaas niet bij ons declareren. Het kan ook voorkomen dat een groep door late annuleringen vlak voor vertrek kleiner wordt. In dat geval annuleren we je vakantie uiteraard niet. Wel vragen we je er begrip voor als de groep iets kleiner is.
Annuleren door reiziger na 6 weken voor vertrek
Wil je een gereserveerde vakantie door onvoorziene omstandigheden annuleren? Stuur dan een e-mail naar reserveringen@estivant.nl. Je kunt voor vragen over je annulering natuurlijk ook contact opnemen met een van onze medewerkers.

Annuleren via onze annuleringsvoorwaarden of annuleren via de afgesloten verzekering bij eigen verzekeringsmaatschappij

Wil je annuleren, dan ben je – afhankelijk van het moment van reserveren – deze bedragen verschuldigd:

Bij annulering vanaf boekdatum tot de 42ste dag voor vertrek: kosteloos (alleen eventueel afgesloten annnuleringsverzekering en reserveringskosten)
Bij annulering vanaf de 42ste dag (6 weken) tot de 28ste dag voor vertrek: 35% van de reissom
Bij annulering vanaf de 28ste dag tot de 21ste dag voor vertrek: 40% van de reissom
Bij annulering vanaf de 21ste dag tot de 14e dag voor vertrek: 50% van de reissom
Bij annulering vanaf de 14e dag tot de 5de dag voor vertrek: 75% van de reissom
Bij annulering vanaf de 5de dag tot de vertrekdag: 90% van de reissom
Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom

Ook moeten we bij iedere annulering de boekingskosten en de eventuele premie van de afgesloten annuleringsverzekering berekenen. Bij annuleringen buiten kantooruren telt de eerstvolgende werkdag. Na je annulering ontvang je van Estivant Vakanties een annuleringsnota met daarin een specificatie van alle kosten.

Als je een annuleringsverzekering via Estivant Vakanties hebt afgesloten
Heb je bij Estivant Vakanties een annuleringsverzekering afgesloten? Dan ontvang je van ons na annulering een annuleringsnota met bijbehorende kosten en een in te vullen schadeformulier (voor de reden van de annulering). Dit formulier vul je zo volledig mogelijk in, je ondertekent het en je stuurt het terug naar ons. Vergeet niet de eventuele bewijzen van je schade/reden mee te sturen.

Als wij je formulier binnen hebben, dragen we je annulering over aan Europeesche Verzekeringen, onze verzekeringsmaatschappij. Binnen uiterlijk 4 weken ontvang je via Estivant bericht over de eventuele vergoeding, gebaseerd op het dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden.
Programmawijziging gedurende je vakantie
Na aankomst op je bestemming krijg je van de reisbegeleiding te horen hoe je week er ongeveer gaat uitzien. Soms is het nodig om het programma aan te passen. Dat kan bijvoorbeeld door weeromstandigheden het geval zijn. We vragen hiervoor je begrip.
En als je niet tevreden bent?
Ondanks onze goede zorgen kan er iets gebeuren waar je op vakantie minder gelukkig mee bent. Of waar je een klacht over hebt. Meld dit dan direct bij je reisbegeleiding ter plaatse. Die gaat meteen een oplossing zoeken. Kan dat niet, of is je klacht niet naar tevredenheid opgelost? Neem dan direct contact op met Estivant Vakanties: telefoon 024-3 600 104. Hoe eerder je belt, hoe groter de kans dat we van jou ook een blije vakantiegast kunnen maken. Je begrijpt dat er aan bepaalde zaken niets meer valt te veranderen als je al thuis bent.

Wel contact opgenomen met Estivant Vakanties in Nederland, maar nog steeds geen oplossing? Dan vragen we je ter plaatse een klachtenformulier in te vullen. Dit formulier ontvang je van de reisbegeleiding op bestemming. Ben je weer terug in Nederland, zorg er dan voor dat we het formulier binnen twee maanden na thuiskomst in ons bezit is. Vermeld ook duidelijk de reden waarom je ontevreden bent en wat er ter plaatse aan is gedaan. Het formulier kun je sturen aan: Estivant Vakanties, Nieuwe Marktstraat 54C, 6511 AA Nijmegen. Je mag hem ook inscannen en opsturen naar info@estivant.nl.
Werkdagen en kantooruren
Wil je ons bellen? Dat kan maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, uitgezonderd de feestdagen.
Hoe zit het met aansprakelijkheid?
Estivant Vakanties aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers. Ook zijn we niet aansprakelijk voor gebeurtenissen tijdens de reis, anders dan in de reisvoorwaarden staat. Dit geldt ook voor alle organisaties, instructeurs en reisbegeleiding waarmee we samenwerken. Degene die een reis reserveert voor zichzelf en andere deelnemers, is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij of zij aanmeldt.
Algemene Verordening Gegevensbescherming
Estivant Vakanties behandelt jouw gegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wil je weten welke gegevens we van je bewaren en waar we ze voor gebruiken? Lees dan onze Privacy Policy door.
Fouten en vergissingen
Eventuele fouten en vergissingen op de website zijn voor Estivant Vakanties niet bindend. Alle genoemde informatie is dus onder voorbehoud.
Voorwaarden aanbiedingen en actiecodes
Deze voorwaarden zijn van toepassing op digitale en gedrukte aanbiedingen en kortingscodes die worden aangeboden door Estivant Vakanties.
Kortingscodes zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen;
Kortingscodes zijn niet geldig in combinatie met andere kortingscodes/kortingen;
Aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt. Deze kunnen snel uitverkocht zijn, dus wacht niet te lang met reserveren.
  • "Maar 1 woord schiet door mijn gedachte... GEWELDIG!"
    Piet, Bitez

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Whatsapp

06-23 67 99 22

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 9.00 - 18.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail