Verzekeringen

Ga altijd goed verzekerd op reis! Bij een vakantie die bij jou past, hoort ook een passende verzekering. Wij vinden het erg belangrijk dat je een goede reis- en annuleringsverzekering afsluit bij je gereserveerde vakantie. Wil je advies over wat voor jou de meest geschikte verzekering is, bel onze vakantiespecialisten dan op 024-3600104. Wij adviseren je graag bij het afsluiten van de juiste verzekering. We werken samen met de Europeesche Verzekeringen, al 90 jaar DE specialist in vrijetijdsverzekeringen. Voor de verkochte verzekeringen ontvangen we van Europeesche Verzekeringen een provisie.
Kortlopende Reisverzekering incl. Europadekking
Onbekommerd vakantievieren. Een zorgeloze vakantie betekent ook dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent tegen eventuele risico's. Dan is het wel zo prettig dat er op onvoorziene momenten iemand voor je klaarstaat. Een Kortlopende Reisverzekering is ideaal voor als je af en toe op vakantie gaat. Er zijn drie mogelijkheden, Basis, Comfort of Optimale Dekking. De reisverzekering moet vóór vertrek worden afgesloten. Als je eenmaal op vakantie bent, kun je geen reisverzekering meer afsluiten. Let op: Ga je zelf met eigen vervoer neem dan contact met ons op voor het juiste aantal dagen van je reis.
Basisdekking
Via onze partner 'de Europeesche Verzekeringen' biedt Estivant een reisverzekering met basisdekking, deze omvat onderdelen die je als vakantieganger beslist niet kunt missen. Met de Basis reisverzekering ben je basis verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens je reis. De basisdekking kost binnen Europa €1,67 per persoon per dag. Deze premie bevat een basisdekking inclusief Personenhulp (€ 0.92) , Bagage (+ €0.20), Geneeskundige kosten(+ €0.45)en een Ongevallendekking (+ €0.10). Bij het afsluiten van een premie betaal je eenmalig € 3,50 poliskosten. Het eigen risico bedraagt € 100,- per gebeurtenis bij deze dekking.

Voordelen
- Wereldwijde hulp 24 uur per dag
- Snelle afhandeling van bagageschade
- Sportrisico's meeverzekerd, ook voor abseilen en raften!
- Geen eigen risico bij geneeskundige kosten
- Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd
- Let op: Eigen risico per gebeurtenis € 100,-

* Op bestemmingen (veelal buiten de EU) die vanwege corona een oranje reisadvies hebben, worden ook corona gerelateerde medische kosten vergoed. Dit geldt alleen indien de medische kosten zijn meeverzekerd op de polis.

Premie-overzicht & Dekkingsoverzicht
Folder Kortlopende reisverzekering
Polisvoorwaarden&dekkingsoverzicht Basis reisverzekering
Uitbreiding Comfort/Optimaal dekking
Het is ook mogelijk een uitgebreidere dekking te nemen.
Comfort-dekking> Je bent verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis verzekering. Maar voor de dekkingen die je kiest zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage krijg je een ruimere vergoeding. Je hebt bij de Comfort dekking een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis en bij Optimaal geen eigen risico.

Optimaal dekking> Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin uiteraard verzekerd tegen hogere dekkingen. Geld-dekking is verder standaard meeverzekerd en reisrechtsbijstand.
Kortlopende Reisverzekering incl. wintersportdekking
Ga je op wintersport dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten incl. wintersportdekking. Deze premie kost € 2,67 per persoon per dag. Je hebt dan de basisverzekering inclusief vergoeding voor beschadiging, verlies of diefstal van wintersportartikelen. Dit geldt ook wanneer je deze artikelen in het buitenland hebt gehuurd. Vergoeding voor de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde skiuitrusting, indien je hier door een verzekerde gebeurtenis geen gebruik van kunt maken. En vergoeding voor eventuele geneeskundige kosten, bagageschade en ongevallen tijdens de wintersport als je deze extra dekkingen hebt afgesloten en hiervoor op tijd jouw premie hebt betaald. Ook hier geldt dat je voor de comfort (+€ 0,25 p.p.p.d) of de Optimaal dekking kunt kiezen (+€ 0,45 p.p.p.d.)

Kortlopende Annuleringsverzekering
Je hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht dan mag een annuleringsverzekering natuurlijk niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal want die geldt niet alleen voor vertrek maar ook tijdens je vakantie!
Een complete Annuleringsverzekering
De premie bedraagt 5.5% van de totale reissom en eenmalige € 3,50 poliskosten. De assurantiebelasting à 21 % wordt berekend over de premie inclusief poliskosten. Een annuleringsverzekering die bij de boeking wordt afgesloten kan niet meer geannuleerd worden. De dekking gaat namelijk in vanaf de boekdatum, je bent vanaf dat moment verzekerd! Eventueel is tegen 1% extra premie een Zaakwaarnemer meeverzekerd (dat is iemand die bijv. de taken op je werk waarneemt, als je waarnemer iets overkomt kun je je reis vroegtijdig annuleren of afbreken). Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of ongebruikte reisdagen.

Voordelen:
- Voor en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen
- Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed.
- Ook voor lastminuteboekingen

Dekkingsoverzicht
Annuleringsverzekering
Polisvoorwaarden kortlopende annuleringsverzekering
Informatie over schade-afhandeling Reisverzekering
Wil je een melding maken van een schadegeval tijdens je vakantie? Is je bagage onderweg beschadigd, gestolen of zoekgeraakt? Je hebt drie eenvoudige manieren om dit bij de Europeesche Verzekeringen te melden:
1. Via de online schademelding;
2. Via 020-651 52 53 (tijdens kantooruren);
3. Schriftelijk aanvragen, per post zelf versturen

Houd voor een snelle telefonische afhandeling de volgende zaken bij de hand:
- Verzekeringsbewijs (pasje, polisblad, boekingsbevestiging);
- Aankoopnota's van je bagage;
- Aangiftebewijs van de politie (in geval van diefstal of verlies);
- Reparatienota's van je bagage (in geval van beschadiging) of een verklaring van de reparateur dat je bagage onherstelbaar beschadigd is.
En eventueel andere bewijsstukken. Je hoeft de bewijsstukken niet op te sturen als je de schade telefonisch of online meldt. Bewaar ze wel drie maanden, wij kunnen er later nog naar vragen.
Informatie over schade-afhandeling Annuleringsverzekering
Wil je je vakantie annuleren en heb je via Estivant een annuleringsverzekering, neem dan telefonisch contact op met een van onze Vakantiespecialisten op 024-360 01 04. Je ontvangt dan een annuleringsnota (met de annuleringskosten volgens ANVR voorwaarden).

Vervolgens heb je twee eenvoudige manieren om je annulering bij de Europeesche Verzekeringen te melden:
1. Via de online schademelding;
2. Via 020-651 52 53 (tijdens kantooruren);
3. Schriftelijk aanvragen, per post zelf versturen
Tijdens je vakantie> Hulp op Zak App
Je kunt de gratis hulp op zak app downloaden. In deze app vind je een uitgebreide medische vraagbaak, een medisch woordenboek in negen talen en de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales. Lees meer en download de Hulp op Zak App >>
Heb je een klacht?
Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de producten of dienstregeling van de Europeesche verzekeringen. Lees meer over de klachtenregeling van de Europeesche en hoe je je klacht indient >>

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail