< Terug naar alle blogs
08 september 2021/
Blog Fietstochten
Op z’n Hollands…

...6 unieke fietstochten in het buitenland

Wist je dat er meer fietsen dan mensen zijn in Nederland? Niet zo gek ook. Het is niet alleen een praktisch vervoersmiddel (dag files), maar ook nog eens een leuke sport. Mountainbiken, wielrennen dauwtrappen op Hemelvaartsdag; samen leggen we heel wat kilometers af. Zelfs op vakantie mag dit oerhollandse vervoersmiddel niet ontbreken. Speciaal voor de fietsfanaat: onze favoriete fietsroutes in het buitenland!

1. Drautrappen in de Dolomieten
Je hebt al heel wat kilometer in de benen tijdens je vakantie in de Dolomieten, maar vandaag doe je het nét even anders. Je ruilt je stevige wandelschoenen in voor een Hollandse fiets. Niet om a la Tom Dumoulin een heuvel met een stijgingspercentage van meer dan 12% te beklimmen. Wél om in je eigen tempo een etappe van de populaire Drau-route te fietsen. In totaal bestaat deze route uit zeven etappes, waarbij de Drei Zinnen het beginpunt is en Varaždin (in Kroatië) de finish. Als een gezellig mini-peloton fietsen jij en je reisgenoten via Italiaanse en Oostenrijkse dorpjes in zo'n 2 á 3 uur naar het stadje Lienz. Mét daarbij rivier de Drau áltijd in het oog. Ho, zag je dat nou goed? Een terrasje waar je Aperol Spritz kan drinken! Is het al tijd voor een drinkpauze?

Terrasjes hoppen in de Dolomieten >
Fietsen in de Dolomieten
2. Los op Samos
Op Samos wil je tijdens de singlereis niet alleen maar bakken, draaien en zwemmen op één van de bounty- stranden, maar ook de authentieke Griekse sfeer proeven. Daarvoor gaan we naar het levendige stadje Pythagorion. Denk aan kleurrijke vissersbootjes, knusse tavernes waar de Mythos koud staat en overblijfselen uit de Griekse oudheid. Heerlijk om hier in de ochtend te slenteren, maar in de middag lonkt tóch de zee. Een kleine 10 kilometer verderop staat het ligbedje voor je klaar op Papa Beach. Een kleine terrasbaai waar je kunt zwemmen in koraalblauw water. Met een e-bike fiets je moeiteloos naar deze idyllische plek en die route is ook niet mis. Onderweg fiets je dwars door gaarden vol met olijfbomen, langs de tempel van Hera en over de gezellig boulevard van Pythagorion. Een fijn tochtje voordat je neerploft bij de zee!

Scoor hier een ligbed >
Fietsen op Samos
3. Natuurtocht in Ierland
Met zo'n 10.236 hectare ben je in Killarney National Park voorlopig nog niet uit gefietst! Maar om tóch zoveel mogelijk van het oudste nationale park van Ierland te zien, is een fiets het beste vervoersmiddel. Op je gemak fiets je door een uitgestrekt landschap van meren, bossen, bergen en watervallen met hier en daar een spookachtig kasteel. Wat een rust! Het enige wat je hoort is het gefluit van de vogels. Je reisgenoot verbreekt de stilte: 'Daar!' Hij wijst naar het meer. In de verte zie je hoe een edelhert rustig uit een meer drinkt. Opgeschrikt door het enthousiaste gegil van je reisgenoot gooit hij zijn gewei omhoog en tuurt in de rondte. Snel gooi je je fiets op de rem om dit moment vast te leggen. Nog nét voordat het edelhert weer vertrekt naar het bos, schiet je raak. 'Gelukt!', trots houd je de camera in de lucht. 'Dit shot vieren we vanavond in de pub!'

Iers wild spotten >
Fietsen in Ierland
4. Touren in Andalusië
In Andalusië bijt Málaga gelijk het spits af met een wandeltocht door het centrum. Alle hoogtepunten zijn op loopafstand, maar aan een ochtendje heb je niet goed. Tip: huur een fiets! Die kans krijg je op de laatste dag van de vakantie, want de rondreis eindigt ook in Málaga. Met een paar reisgenoten huur je voor nog geen tien euro een fiets. De condities zijn perfect; 22 graden en een fijn zeebriesje wappert door je haren. Je kiest voor een route door het historische centrum, de haven en het strand. Het centrum is autovrij, waardoor je de volle aandacht hebt voor het cultuurschoon van de stad. Je ziet, ruikt en proeft de invloeden van de Romeinen, Arabieren en Moren nog steeds. Vooral bij het Alcazaba, het Romeinse theater en de overdekte markt. Om maar een paar hoogtepunten te noemen.

Na deze fietstocht plak je er nog wat kilometers aan vast. Op naar het Picassomuseum! Nu je in de geboortestad van deze beroemde kunstenaar bent, wil je zijn kunstwerken nog even met eigen ogen bewonderen.

zeg 'si' tegen Málaga >
Fietsen in Malaga
5. Fietspret in Bled
De sportieve uitdagingen volgen elkaar in een rap tempo op tijdens de singlereis in Bled, maar jou krijgen ze niet moe. Je barst van de energie. Rust staat niet in jouw woordenboek (of ja, pas na inspanning). Met een tourguide fiets je met de mountainbike door het bergachtige gebied van Slovenië. Het tempo ligt hoog. Volledige focus. Bocht naar links, helling omhoog, afdalen en weer een scherpe bocht naar rechts. Je ruikt de berglucht en neemt de groene omgeving in je op. Door de bomen vang je een glimp op van het meer van Bled. In het midden prijkt het witte kerkje, zoals je van de foto kent. De reisbegeleider had gelijk; deze omgeving is net een sprookje. Je voelt dat jullie gaan afdalen en de grond wordt steeds vlakker. ‘Over 10 minuten zijn we bij het fotopunt’, roept de gids over zijn schouder.

Gas geven in Bled >
Fietsen in Bled
6. Fietsen op z'n Frans
Na een relaxte aankomstdag, sta je te popelen om de omgeving van Presle te verkennen. Het bergachtige gebied van de Franse Alpen vraagt om grof geschut met dikke banden en een goede vering. Dus kies je voor een E-mountainbike! De beste uitrusting om door de bossen te crossen en de ruige natuur te trotseren. Fanatiek als je bent, fiets je in het wiel van campingeigenaar Jesse die je in een ritmisch tempo de steile helling optrekt. 1, 2, 1, 2. Langzaam beginnen de eerste zweetdruppeltjes te rollen, maar de finish is nog niet in zicht. Er staat je nog een afdaling te wachten! Voorzichtig gooi je de remmen los om gecontroleerd de Alpen af te rollen. Eenmaal veilig beneden, nodigt het beekje achter de camping jou en je reisgenoten uitnodigt voor een verfrissende duik.

De Franse Alpen beklimmen in Presle >
Fietsen in Presle
Naast fietsen nóg meer sportieve activiteiten tijdens je vakantie? Bekijk alle actieve singlereizen!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

App ons »

Facebook

Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur

Chat ons »

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail »