Onze rondreis door Andalusië in foto's!

Andalusië ademt historie. Spaanse, Arabische, Romeinse, Griekse, Joodse en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Samen vormen ze het Andalusië van nu. Met prachtige steden als Málaga, Sevilla, Ronda en Córdoba. Stuk voor stuk rijk aan eeuwenoude bezienswaardigheden en typisch tradities uit Andalusië. In 10 dagen tijd nemen de Nederlandse reisleiders Evert en Judith je mee op een culturele rondreis door de provincie. Van bruisende steden naar pittoreske witte dorpen én dwars door de oogverblindende natuur van Andalusië. En dat ziet er zo uit:

Dag 1. Magnifiek Málaga
Je rondreis door Andalusië begint in Málaga. De stad van de beroemde schilder Pablo Picasso, de hoofdstad van de Costa Del Sol, stadstrand La Malagueta en een stel eeuwenoude bezienswaardigheden. Met je camera in de aanslag, wandel je langs het Romeins theater, de torenhoge kathedraal en het Moorse fort Alcazaba. Zie, ruik én proef je de invloeden van de Romeinen, Moren én Spanjaarden op Málaga?
Wandeltocht Málaga
Dag 2. Gigantisch Gaitanes
Je staat oog in oog met El Desfiladero de los Gaitanes (de Gaitanes kloof). Ruim 400 meter aan rotspartij torent boven je uit. Maar dat is niet de enige reden dat je hier bent. Vandaag betreed je El Caminito del Rey, het pad van de Koning. Even slaat je hart over als je over de leuning 100 meter de afgrond in kijkt. In de verte zie je een stukje van het oude looppad. ‘Ooit was dat één van de gevaarlijkste wandelpaden van Europa’, vertelt reisbegeleider Evert. Jij blij dat je over het nieuwe pad loopt!
Wandeling door de Gaitanes kloof
Dag 3. Kolossaal Córdoba
Je volgende stop is Córdoba. In 1984 liet Unesco haar oog vallen op het historische centrum. Met als hoogtepunt van de stad: de Mezquita. Als je intrede maakt in deze kathedraal, word je verwelkomd door honderden statige zuilen versierd met rood wit gestreepte bogen. Je probeert ze te tellen. Het schijnen er meer dan 850 te zijn!
Historische centrum Córdoba
Dag 4. Kleurrijk Córdoba
Na het ontbijt pak je snel je biezen. Je wil nóg meer van Córdoba zien! ‘Ik ga mee!’, roepen twee reisgenoten enthousiast. Evert en Judith gooien je nog een paar tips toe en dan vertrekken jullie. Met z’n drieën (ver)dwalen jullie door de nauwe straatjes van Córdoba. Gelukkig is dat hier geen straf. Verstopt tussen de witte huizen gedecoreerd met felgekleurde randen treffen jullie pittoreske plaza’s en patio’s. De één nog mooier dan de ander!
Wandeling door Córdoba
Dag 5. Schitterend Sevilla
Tijdens je rondreis in Andalusië mag de hoofdstad niet ontbreken in je route. Op naar Sevilla! Arabische, Griekse, Joodse, Romeinse; Sevilla bestaat uit een bont gezelschap van culturen. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Je route begint bij het koninklijk paleis Alcázar, waar Judith al kaartjes voor heeft gescoord. Je ontdekt de bouwstijl van het paleis, Mudejar, en raakt betoverd door de elegantie van het complex. Met als hoogtepunt de prachtig aangelegde paleistuinen!
Bezienswaardigheden Sevilla
Dag 6. Cool Cádiz
In de ochtend bekijk je nog even de laatste must sees in Sevilla, want in de middag reis je door naar de havenstad Cádiz. Hier ruil je het stadse leven in voor het strand. Maar dan moet je wel de ingang vinden! Het ommuurde Cádiz heeft er namelijk maar één! Eenmaal ‘buiten’ zoek je een fijn plekje op het strand om de middag door te brengen. De dobberende bootjes, gezellige sfeer en strak helderblauwe lucht maken het plaatje af.
Havenstad Cádiz
Dag 7. Reusachtig Ronda
Als je Andalusië googelt, staat een bezoek aan Ronda steevast tussen de hoogtepunten. Deze stad wil je vanuit alle perspectieven zien; vogel, kikker én op ooghoogte. Je favoriet? Kikkerperspectief. Vanaf de grond zie je pas écht hoe de stad in tweeën is gespleten door de rivier Guadalevin, hoe de stenen brug de delen weer verbindt en de diepte van de kloof. Indrukwekkend? Een understatement!
Ronda
Dag 8. Ronda op z’n ruigs
Gisteren heeft Ronda je verrast, maar vandaag doet het achterland dat. Het bergachtige landschap is bezaaid met olijfbomen, groene struiken en stukken gedroogd gras met hier en daar een klein riviertje. Via een slingerend, onverhard pad probeer je de gids bij te benen. Je wil geen feitje over dit gebied missen! Terwijl de gids iets vertelt over de handelsroute tussen Ronda en Gibraltar, kijk je over je schouder: Ronda is inmiddels een klein stipje aan de horizon geworden.
Wandeling Ronda
Dag 9. (Nóg) meer Málaga
Terug naar je beginpunt, Málaga. Voordat je neerstrijkt op het bekendste strand van Málaga, zoek je het hoogste punt van de stad op. Beschermd door de schaduw van de bomen klim je in een halfuur naar de top van de Gibralfaroberg. Eenmaal boven besef je dat het die steile klim meer dan waard is geweest. Recht voor je zie de stierenarena, in de verte ligt de haven en tussen de gebouwen en bomen door glinstert het strand.
Stadstrand Malagueta
Dag 10. Andalusië - Nederland
De laatste dag van je rondreis in Andalusië is aangebroken. Eerlijk is eerlijk, je begrijpt nu waarom Andalusië de ‘de mooiste provincie van Spanje’ wordt genoemd. Je kijkt terug op een rondreis vol hoogtepunten. De mooiste? Mogen het er ook meer zijn?

Deze visuele rondreis in Andalusië in het echt beleven? Er staan nog twee reizen naar Andalusië op de planning in oktober: maandag 3 en 24 oktober. Bekijk het hele programma!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail