Onze rondreis op de Azoren in foto's!

De Azoren is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Maar weinig mensen kennen de schoonheid van deze archipel. En dat is misschien maar goed ook. Kleurrijke kratermeren, slapende vulkanen, ongerepte bossen, grillige kliffen, stortende watervallen; op de Azoren is de natuur de baas. Maar jij bent meer dan welkom! Maak een achtdaagse rondreis door de sensationele natuur van de Azoren en combineer drie eilanden voor de ultieme Azoren-beleving. De route, die bepaal jij: São Miguel, Pico en Faial (route 1) óf São Miguel, Pico en Terceira (route 2). Kom alvast in de stemming met ons fotoverslag:

Dag 1. Eiland São Miguel - Stadsbezoek
Als je het oude centrum van Ponta Delgada binnenloopt, herken je de bijna spierwitte kerk direct. Vanuit het vliegtuig zag je ‘m namelijk al in Madurodam-formaat. Nu sta je er pal voor. Je kijkt omhoog om elk detail in je op te nemen en ziet hoe het stucwerk op sommige plaatsen loslaat. Ook de sierlijke vormen van de ingang en de kozijnen, het blauw glas in lood raam en de klokkentoren wekken je aandacht.
Single reis Azoren
Dag 2. Eiland São Miguel - São op z’n groenst
De auto rijdt via de slingerachtige kust van São Miguel naar een handje vol hoogtepunten op het eiland. Je bent op ‘het groene eiland’ van de Azoren. En daar is niets aan gelogen. Je rijdt over de glooiende groene heuvels, ziet kratermeren verstopt in de jungle en passeert bloeiende theeplantages. Bijna denk je dat het niet nóg groener kan. Maar dan kom je in Parque Terra Nostra. Een botanische tuin tjokvol exotische bomen, planten en bloemen!
Single reis Azoren
Dag 3. Eiland São Miguel - Schitterend Sete Cidades
Nog een paar meter en dan bereik je het uitzichtpunt van Sete Cidades. Eén van de vele. Maar elk volgend uitzichtpunt overtreft weer de vorige. De gids vertelt je dat dit de meest gefotografeerde plek van São Miguel is. En als je zelf op de rand van het kratermeer staat, begrijp je waarom. Voor je glinstert een blauwgroen meer, verscholen tussen de bergen met daarachter de Atlantische Oceaan. De gids brengt jou en je reisgenoten in positie voor een groepsfoto: ‘Say Sãoooo!’
Single reis Azoren
Dag 4. Eiland Pico - Wijnen op Pico
Waar je ook bent op het eiland Pico, vulkaan Pico kijkt áltijd met een schuin oog op je neer. De voet van de vulkaan is bezaaid met wijngaarden. Die in een soort Piet Mondriaan-achtige blokken van lavastenen zijn opgedeeld. De locals noemen het daarom ook wel ‘koekjesvelden’. Bij het zien van de velden, krijg je spontaan dorst. Is het al tijd voor een lokaal Verdelho-wijntje?
Single reis Azoren
Dag 5. Eiland Faial - Fleurig Faial (route 1)
Na São Miguel en Pico gaat je rondreis door de Azoren verder op het eiland Faial. Dit eiland heeft als bijnaam ‘het blauwe eiland’ vanwege de legio hortensiaplanten. Al twijfel je daar wel over als je op de groene rand van krater Caldeira staat. Maar als je goed kijkt, spot je verstopt tussen al dat groen tóch het symbool van het eiland. Eén, twee, drie, vier… Dat blijken er nog meer te zijn dan je dacht!
Single reis Azoren
Dag 6. Eiland Faial - Natuurspektakel op zee
Je hebt de Atlantische Oceaan al heel wat keren zien schitteren langs de kustlijn. Razend benieuwd wat zich allemaal onder dit wateroppervlak afspeelt, trek je vandaag samen met een marine bioloog de zee op. ‘Ga jij daar zitten?’ Vraag je aan je reisgenoot. Elke stukje van de zee moet immers in het oog zijn, zodat jullie geen dolfijn of walvis missen. Geconcentreerd tuur je over de zee. Tot je in de verte iets ziet bewegen. ‘Daar!’, wijs je. Je ziet nog nét hoe een walvis zijn gigantische vin omhoog zwiept. Wat een spektakel!
Single reis Azoren

Dag 7. Eiland Faial - Hop naar Horta
Op de valreep duik je de hoofdstad van Faial in, Horta. Van vroeger uit is deze stad een populaire tussenstop voor zeilers die de oversteek van Amerika naar Europa (en terug) maakten. Nog steeds weten zeilers en schippers van boten uit alle windstreken Horta te vinden. Dat zie je aan de vlaggen in de haven, maar ook in de straten. Waar schilderingen van zeezeilers van over de hele wereld de muren versieren.
Single reis Azoren
Dag 8. Eiland São Miguel - Vertrekdag
De laatste uren van je rondreis op de Azoren breng je door in Ponta Delgada. ‘Zullen we nog even het centrum in om souvenirs te scoren?’, vraagt een reisgenoot. ‘Goed plan’, stem je in. ‘Ik weet nog wel een leuk winkeltje!’

Benieuwd naar de route São Miguel, Pico en Terceira (route 2)? Vanaf dag 5 ziet jouw rondreis op de Azoren er zo uit:

Dag 5. Eiland Terceira – Dolfijen en walvissen spotten
Ook als je voor de route met het eiland Terceira kiest, heb je de kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Meer dan 85%. Onder begeleiding van een marine bioloog stuiter je op de golven rechtstreeks naar de zwemplaats van deze zoogdieren. De marine bioloog weet namelijk als geen ander waar deze spetters zich bevinden! Tip: zorg ervoor dat je startklaar zit met je camera om dit moment vast te leggen!
Single reis Azoren
Dag 6. Eiland Terceira – Vurige vulkaan
Een vulkaan ziet er van buiten al spectaculair uit, moet je nagaan van binnen! Vulkaan Monte Brasil ligt op Terceira aan je voeten. Of eigenlijk onder. Je kijkt over de met mos bedekte rand van de vulkaanpijp in. Je reisgenoten zijn al uit het zicht verdwenen. ‘Kom je nog’, hoor je uit de vulkaanpijp komen. ‘Ik kom eraan!’ Je pakt de leuning vast en daalt af. Zo 100 meter de diepte in!
Single reis Azoren
Dag 7. Eiland Terceira – Cultuur snuiven in Horta
Je bent overweldigd door het natuurschoon van de Azoren. Nu is het tijd om wat meer van de Portugese cultuur te ontdekken. Op ‘het culturele eiland’, Terceira, spant Unesco-stad Angra do Heroísmo de troon. De reisbegeleider neemt je mee door stad, langs de sierlijke witte huizen naar een paar terrasjes om een aantal specialiteiten te proeven.
Single reis Azoren
Dag 8. Eiland Terceira - Vertrekdag
Je hebt nog eventjes op Terceira. Tijd om te zien wat jij wil zien óf te doen wat jij wil doen. In de groep zijn nog genoeg ideeën. Misschien een lavastrand bezoeken? Naar de baden van Biscoitos? Of kijken hoe surfers de golven de baas zijn? Daarna komt je rondreis op de Azoren écht op z’n eind.

Eén van deze visuele rondreizen op de Azoren in het echt beleven? Kies je favoriete route: São Miguel, Pico en Faial óf São Miguel, Pico en Terceira!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail