Onze rondreis door IJsland in foto's

Ben je op zoek naar natuurwonderen, dan ben je in IJsland helemaal op het juiste adres. Van vulkanen, kraters, geisers naar zwarte stranden, watervallen en walvissen. Met als kers op de taart: het noorderlicht. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Dus, maak je borst maar nat, want met een 8-daagse rondreis door IJsland ben je instant aan het afvinken. En daarmee bedoelen we je bucketlist! Denk aan duiken tussen twee aardplaten, hiken op een vulkaan en ijsklimmen op de grootste gletsjer van Europa. En dat ziet er zo uit:

Dag 1 (Hot) springs in Seltún
Bewonder de krachten van de aarde in Seltún! Nog voordat je koffer hebt uitgepakt, bezoek je geothermisch gebied Krýsuvík, een actief gebied vol hete bronnen. Wandel langs pruttelende modderpoelen, stomend water en grote rookpluimen. Via een houten loopbrug bewonder je alle kleuren die dit landschap rijk is. De zwavelgeur is minder bewonderingswaardig. Of juist wel, het is maar hoe je het bekijkt.
Single reis IJsland
Dag 2- Sentimeters van Silfra
Eén van de hoogtepunten van nationaal park Pingvellirvallei: de Silfra-kloof. De gids vertelt je hoe onze aardplaten jaarlijks ongeveer 2,5 centimeter uit elkaar drijven. Dit zorgt ervoor dat er elke tien jaar een aardschok plaatsvindt. Door deze schokken ontstaan er kloven en spleten in de aardbodem. En op één daarvan sta jij nu. De kloof zit precies op de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent. Het is ook nog eens één van de grootste en diepste kloven op aarde!
Single reis IJsland
Dag 3 - Hey Heimaey
Je volgende stop: eiland Heimaey. Dit is het enige bewoonde én grootste eiland van de Westmaneilanden. Door de vulkaanuitbarsting in 1973 wordt Heimaey ook wel ‘het Pompeï van het noorden’ genoemd. In het Eldheimar Museum vertellen ze je meer over deze gebeurtenis, maar eerst ga je de vulkaan op. Wandelschoenen aan? Camera mee? Meer heb je niet nodig! Op de weg naar boven, voel je de warmte nog uit de aarde komen. En eenmaal op 221 hoogte wordt je getrakteerd op misschien wel één van de mooiste uitzichten ooit; rode lavavelden, groene bergtoppen , blauwe zee en een schattig vissershaventje in de verte.
Single reis IJsland
Dag 4 – Stortend Skógafoss
Je staat oog in oog met één van de mooiste watervallen van IJsland: Skógafoss. Deze indrukkwekkende waterval is 25 meter breed en 60 meter hoog. Je kán heel dichtbij komen en in de zomer zelfs onder de waterval doorlopen. Als je niet van suiker bent dan, want een douchebeurt krijg je er gratis en voor niks bij. Mocht je een beetje geluk hebben dan zie je één of meerdere regenbogen door de waternevel. En mocht je nou écht geluk hebben, dan vind je een kist met goud die volgens een oude legende onderaan de waterval verborgen ligt. Dat is het zoeken wel waard, toch!?
Single reis IJsland
Dag 5 – Fors Falljökull
Span de stijgijzers maar onder de voeten; je gaat Europa’s grootste gletsjer bewandelen. Een uitdagende tocht over besneeuwde bergen, langs ijsmuren en ijssculpturen. De Falljökull-gletsjer staat voornamelijk bekend om de opvallende blauwwitte kleur en het ruige oppervlak. Niet voor niets worden de gletsjers van IJsland als de meest betoverende gletsjers ter wereld beschouwd!
Single reis IJsland
Dag 6 - Reykjavik
Je rondreis door IJsland sluit je af in de hoofdstad: Reykjavik! Het kleurrijke centrum in combinatie met de ruige natuur en de zee die de stad omringd, maken Reykjavik een lust voor het oog. Slenter door het centrum, geniet van het lekkere eten, duik het nachtleven in of dobber in de bekende Blue Lagoon. ‘En we gaan nog niet naar huis. Nog lange niet, nog lange niet!’ Want morgen ben je nóg een dag in Reykjavik!
Single reis IJsland
Dag 7 – Walvissen walhalla
Je sluit af met een IJslandse klapper: walvissen spotten! Als échte wildlife liefhebber stap je zonder twijfel aan boord.. Vaar naar de natuurlijke habitat van de blauwe vinvis, bultrugwalvis en dwergvinvissen. De schipper probeert zo dicht mogelijk bij de imposante dieren te komen, zonder ze te storen. Het is natuurlijk wél altijd een beetje geluk hebben, Maar hopelijk staat het geluk vandaag aan jouw zijde!
Single reis IJsland
Deze visuele rondreis in IJsland in het echt beleven? Er staan nog een aantal reizen naar IJsland op de planning in september én oktober. Bekijk het hele programma.
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail