Onze rondreis door Tsjechië in foto's!

De hoofdstad van Tsjechië, Praag, is nog maar het begin van jouw 8-daagse rondreis door Tsjechië! Stap in de trein en reis dwars door het platteland van deze republiek naar nog twee andere, minder drukke steden: Český Krumlov en Brno. Je wisselt cultuur snuiven af met de Tsjechische natuur. Klinkt als de perfecte combinatie, toch!? Benieuwd hoe dat eruitziet? Lees snel verder!

Dag 1. Nederland - Praag
De eerste dag kom je aan in de ‘Gouden Stad’, Praag! Na een eerste verkenningstocht is het al snel tijd om de boot op te stappen voor een riviercruise. Met als twist: een buffet diner! Kijk je ogen uit terwijl je geniet van heerlijke hapjes en drankjes.
Rondreis Tsjechië
Dag 2. Pracht en Praag
Een nieuwe dag in de hoofdstad van Tsjechië! Vandaag is het tijd om Praag écht te leren kennen. Een lokale gids neemt je mee langs de hotspots én langs de verborgen plekjes. Praag lijkt net een openluchtmuseum!
Stadswandeling Praag
Dag 3. Boheems Paradijs
Vandaag ruil je de drukte van de stad in voor de natuur. Het Boheemse Paradijs, om precies te zijn! Paradijs, dat klinkt alleen al uitnodigend, toch!? Je wandelt tussen hoge bomen en majestueuze rotspartijen. Met een kleine klim sta je boven op de zandstenen rotsen. De beloning? Een prachtig uitzicht over het Tsjechische landschap.
Het Boheems Paradijs
Dag 4. Treinen naar Český Krumlov
Je verlaat Praag en stapt in een trein naar Český Krumlov. Het uitzicht tijdens de rit is betoverend; het prachtige groene, heuvelachtige landschap vliegt aan je voorbij. Eenmaal aangekomen op bestemming ben je nog láng niet uitgekeken. Daarom beklim je het kasteel en geniet je nog even van een onvergetelijk uitzicht over de stad.
Treinrit naar Český Krumlov
Dag 5. Ontdek Český Krumlov
Een lokale gids neemt je mee door de geschiedenis en cultuur van de stad Český Krumlov. Voor de lunch maken jij en je reisgenoten een stop bij de rivierbedding van de Moldau. Zittend aan de oever wordt een duik in het water erg aanlokkelijk. Tijd voor een bommetje?
Český Krumlov
Dag 6. Bezoek aan Brno
Je bent vandaag vroeg uit de veren en vertrekt naar de stad Brno, de grootste stad van de provincie Moravië. De bus maakt een tussenstop in het stadje Jindřichův Hradec. Hier vind je één van de grootste kastelen van Tsjechië. Later die dag rijd je door naar Brno. Als je de stad binnenkomt, sta je verbijsterd door alle pastelkleurige huizen. Het lijkt wel of je in Portugal bent!
Brno
Dag 7. Let-ni-tse, oftewel Lednice
De volgende dag voelt het alsof je in een sprookje bent beland. In het stadje Lednice staat een majestueus zandkleurig kasteel, dat perfect kan dienen als decor voor een Disneyfilm. Je sluit de dag af in een traditionele wijnkelder, waar je de Tsjechische wijncultuur proeft en samen met je reisgenoten terugblikt op een onvergetelijke reis.
Lednice
Dag 8. Praag - Nederland
Het vliegtuig wacht. Vandaag vlieg je weer naar huis. Met een rugzak vol herinneringen, een camera vol prachtige foto's en een club nieuwe medereizigers vlieg je terug naar Nederland. Tijdens de autorit van Brno naar het vliegveld van Praag, schiet Tsjechië door je hoofd. Nooit gedacht dat dit land nog zoveel meer te bieden heeft dan Unesco-stad Praag!

Praag én de andere kant van Tsjechië zelf ontdekken? In augustus en september vertrekken onze rondreizen naar Tsjechië. Benieuwd naar meer? Bekijk het hele programma!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail