Singlereis Limburg: wandelvakantie over de Limburgse heuvels

Bewandel de bekroonde heuvels in Bourgondisch Limburg

Singlevakantie Limburg

Stayokay Maastricht, Limburg, Nederland

Terwijl je je iets te lang verlekkert aan al het heerlijks in de lonkende etalages, hoor je je naam in de verte. “Na dit straatje nog honderd meter, dan kun je bijkomen van de wandeling van vandaag”. Je vergat bijna dat er een driegangendiner op je wacht. Terwijl je met een snelpas wandelt over de traditionele Maastrichtse ‘kinderköpkes’, hult het zonlicht van het gouden uur de Romaanse Basiliek van Onze Lieve Vrouwe in een prachtige, diep-oranje mantel. Je loopt de hoek om en nadert je groep: “Ik weet al wat ik neem!”. “Maar we hebben de menukaart nog niet eens gezien”, antwoordt een van je reisgenoten. “Weet ik”, zeg je met een brede grijns op je gezicht.Meer
 • Overnacht in een hippe Stayokay direct áán de Maas
 • Wandel door het natuurrijke Heuvelland
 • Ervaar het ware buitenlandgevoel in eigen land
 • Bewandel een deel van de 26e etappe van het Pieterpad
 • Verblijf in een eenpersoonskamer

 • Maastricht
 • Wijngoed Hoeve Nekum
 • Wijngoed Hoeve Nekum
 • In Bemelen voor een kop koffie met Limburgse vlaai
 • Stayokay Maastricht
 • Het terras van de Stayokay
 • Privékamer
 • Bemelen
 • De kalkgraslanden van Zuid-Limburg
 • Sint-Pietersberg
 • Fort Sint-Pietersbrug
 • Het Vrijthof in Maastricht
 • Koestraat met gezellige restaurants
×
Googlemaps laden...

Estivant over Maastricht:

“Tijdens deze actieve wandelvakantie, wacht er bij iedere heuveltop een adembenemend drieluik van diepgroene bossen, kabbelende beekjes en betoverende luchten. Limburg is magisch zonder toverkunsten, een museum zonder muren.”

Details:

Plaats: Maastricht, Nederland
Classificatie:
Aantal personen: 8-16
Leeftijdsgroepen: 30-49, 35-55 en 40-59
Ligging: Zuid-Limburg
Faciliteiten: Parkeren
Inbegrepen

• Wijnproeverij
• 4 wandelingen: 6-16 kilometer
• Ervaren Nederlandse reisbegeleider
• Alle overnachtingen in een eenpersoonskamer
• Elke ochtend ontbijt en één avond diner
• Beddengoed en 1 handdoek
• Treinticket Valkenburg - Maastricht
• Welkomstdrankje
• Toeristenbelasting

Mogelijke extra's
Verplichte kosten

Vertrekdata en prijzen

Op dit moment zijn er nog geen vertrekdata en prijzen beschikbaar voor deze vakantie. Nieuwe prijzen voor 2021 zijn in het najaar van 2020 bekend.

Houd mij op de hoogte
x
Als eerste op de hoogte? Vul hier je e-mailadres in en we sturen je een update zodra er nieuwe vertrekdata voor deze reis bekend zijn.

De top van Nederland vind je in Zuid-Limburg. Niet alleen omdat het hoogste punt van Nederland gelegen is in het Limburgse Vaals, maar ook omdat er maar weinig plekken zijn waar ontspanning zo zit verankerd in de dagelijkse gang van zaken. Tijdens deze actieve wandelvakantie, wacht er bij iedere bereikte heuveltop een adembenemend drieluik van diepgroene bossen, kabbelende beekjes en betoverende luchten. Na iedere minuut van inspanning, wachten er vijf aan ontspanning. Limburg is magisch zonder toverkunsten, een museum zonder muren.

Eén van meest ‘bewogen’ heuvels van Zuid-Limburg is de Sint-Pietersberg. Het (af)graafwerk, zowel boven- als ondergronds hebben deze heuvel gevormd. Op de heuvel heb je een spectaculair uitzicht over de voormalige ENCI-groeve. Die is op succesvolle wijze teruggegeven aan de natuur. Nu wonen er vlinders, vleermuizen, zeldzame planten en zelfs de oehoe heeft hier een nest!

Het karakteristieke mergellandschap dat toen de dienst uitmaakte, vind je terug in alles: kastelen, hoeves en kloosters. Al die van mergel gemaakte bouwwerken, waren vroeger onderdeel van de Limburgse grond. Ontdek met je groep alle pracht die Limburg biedt. Na deze intensieve ontdekkingsreizen, is het fijn om te weten dat er op iedere straathoek in Limburg een terras pronkt. Hier proef je streekproducten, vlaaien, speciaalbiertjes (tip: kouwe Gulpener!) of zoervleisj.

Benieuwd wie er met jullie op vakantie gaan?

Maak alvast kennis! Jouw vakantievoorpret begint op het Meeting Point: dé online ontmoetingsplek van Estivant.

Hoe dat werkt?
1: Ga naar het Meeting Point.
2: Log in met je Mijn Estivant-account (of maak een account aan).
3: Zoek je aankomstdatum.
4: Praat gezellig mee (of start zelf een topic).

Tip!

Klik op het groene icoontje onder deelnemers in het tabblad Data & Prijzen. Zo zie je precies hoeveel mannen en/of vrouwen hebben geboekt in jouw week én van welke leeftijd!

Veel plezier!

Waarom we in Stayokay Maastricht ** verblijven

Verscholen tussen de bossen aan de oever van de Maas, pronkt misschien wel de mooiste Stayokay van Nederland: Stayokay Maastricht, gelegen in het prachtige centrum van de Limburgse hoofdstad. Met de Meuse als stromend stadshart, biedt deze locatie alles wat je zoekt op vakantie in eigen land: een terras aan het water, een natuurrijke omgeving en alles op loopafstand. We zouden een opsomming kunnen maken, maar alles dekt de lading wel.

Zoals je vast al las, is deze vierdaagse groepstrip naar Limburg een wandelvakantie. En wat is er lekkerder dan je wandeldag afsluiten met een lokaal speciaalbiertje op het aangelegen terras, om vervolgens aan te schuiven voor een van de vele barbecue-avonden aan de Maas (helemaal coronaproof deze zomer). Misschien staat je groep wel open voor een wedstrijdje ‘vind de allerbeste Limburgse vlaai’. De oude bakkerijtjes in de wijken rondom de Stayokay ontvangen je met veel plezier. De Limburgse natuur is heilig, daarom is duurzaamheid een belangrijk punt. Zo wordt er samengewerkt met een team dat dagelijks alle ‘foodwaste’ ophaalt.

Je kamer

Je verblijft in een comfortabele kamer. Dit kan een meerpersoonskamer zijn, maar natuurlijk wel voor single gebruik. Je hebt een eigen privébadkamer met toilet, wastafel en douche. Opfrissen op je gemak is heerlijk tijdens een inspannende wandelvakantie.

Eten en drinken

Wandelen kost energie. Daarom start jij iedere dag met een heerlijk ontbijt, zodat je de volgende expeditie op volle kracht kunt beginnen. Het diner op de eerste avond is ook inbegrepen (exclusief drankjes) – dan schuiven we aan in het restaurant van de Stayokay. Op de andere avonden zoeken we met de hele groep de beste restaurants in en rondom het Vrijthof – het grootste en meest bruisende plein van Maastricht – uit. Alle Limburgse heerlijkheden verdienen het om geproefd te worden. (Tom Dumoulin niet inbegrepen.)

De omgeving

Natuurgebieden
Het Heuvelland is al sinds jaar en dag onderdeel van een natuurgebied dat zich tot ver buiten de landsgrenzen van ons kikkerlandje uitstrekt. Het is niet voor niets het vaste decor van de Amstel Gold Race; dé Nederlandse wielerklassieker met hoofdrollen voor K. Ruisberg en C. Auberg. Zoals een ware alleskunner betaamt, biedt het glooiende landschap van Limburg niet alleen maar ondergrond voor fietsend Nederland; ook voor liefhebbers van paardensport, motorsport en wandelen biedt Limburg alle essentials. Naast al die prachtige natuurlandschappen en heuvels, kent Limburg nog bergen andere bezienswaardigheden en verhalen.

Historie in Limburg
In de meest zuidelijke provincie van Nederland vind je bijna meer geschiedenis dan in je lesboeken van vroeger. Bezoek de enige Amerikaanse begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in Margraten. Hier vind je meer dan 8000 gesneuvelde soldaten die het verdienen om herdacht te worden. Of rijd naar toeristisch Valkenburg en wandel over de eeuwenoude, middeleeuwse stadspoort. Is dit voor jou te mainstream en zoek je iets dat meer ‘underground’ is? Geen probleem; de Valkenburgse grotten wachten op iedereen die naar binnen durft. Leer meer over de Bokkenrijders, Valkenburgse kastelen en het gebruik van grotten in oorlogstijden tijdens een van de vele tours. Tijdens deze tours word je meegenomen langs alle prachtige muurschilderingen in de grotten.

Ontdek de stad
Ligt het donker van de grotten je niet? Leer, proef en ontdek dan meer over het Bourgondische leven en ervaar Maastricht in al zijn glorie. Al dat wandelen maakt hongerig.

Wat ga je allemaal doen?

Daar kunnen we heel kort over zijn: wandelen, genieten, ontdekken en uitrusten. Wandelen is de hoofdmoot van deze vakantie, maar voor de andere activiteiten hebben we ook tied zat. Onder begeleiding van de reisbegeleider ontdek jij stad en land in de warmste provincie van Nederland. Het mooie aan Maastricht is dat je stad uitwandelt en zich de mooiste landschappen aan je voorbij trekken.

Deze zomer houden we bij alle activiteiten rekening met de maatregelen rondom het coronavirus. Vrijheid, blijheid én veiligheid. Geen vol programma waar je verplicht aan mee moet doen, maar voor wie wil:

Dag van aankomst - stadswandeling Maastricht

Welkom in Mestreech, we hopen dat je reis naar het zuidelijkste puntje van Nederland goed verliep en dat je airco op standje vriezer stond; het is tijd om het ijs te breken en je groep te ontmoeten. En de reisbegeleider, niet te vergeten. Daarom verzamelen we bij de Stayokay, om vanuit daar de groep en de stad te leren kennen. Vanaf 15.00 uur mag jij je kamer in en kan je even je spullen kwijt. Vervolgens wandelen we met z’n allen en een lokale gids 7 kilometer door de stad.

We ontdekken, naast meer van elkaar, alle schoonheid rondom de Stayokay; de 11e-eeuws Bisschopsmolen, waar de unieke geur van versgebakken brood je doet verlangen naar de zondagochtenden van vroeger en de twee waanzinnige basilieken, waaronder de oudste (nog) bestaande kerk van Nederland. Wanneer de avond valt en je voeten zich willen voorbereiden op de tweede dag, schuiven we aan in het restaurant bij de Stayokay om al turend over de Maas verder te praten over alles dat we zagen vandaag. Zonder vandaag al te veel gewandeld te hebben, loopt deze dag al hartstikke lekker.

Dag 2 – wandelen van Maastricht naar Valkenburg (ca. 14 kilometer)

Na jezelf opgefrist te hebben, stap je de tweede dag met een lach het restaurant binnen; er wacht een gezamenlijk ontbijt op je. We genieten van de goede koffie en bespreken de dagplanning. Verrassing: we gaan vandaag wandelen. We wandelen vandaag van Maastricht naar Valkenburg, gedeeltelijk over het Pieterpad. Nadat we de stad zijn uitgewandeld, komen we in het mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap terecht, waar we het grootste gedeelte van de route zullen wandelen.

Na flink wat heuvels getrotseerd te hebben, zijn we bijna in Bemelen. Terwijl de zon weerkaatst in de zweetdruppeltjes die ontstaan op je voorhoofd, bereikt de heerlijke aroma van verse koffie je geurzintuigen. Het is tijd voor een koffiestop op een van de mooiste plekjes van de route. Bespreek al het moois dat je zag met je reisgenoten en beeld je in hoe het zou zijn om hier te wonen: zo rustgevend en sereen vind je het bijna nergens. Het is tijd voor het laatste stuk van de route. We lopen van Bemelen naar Valkenburg, terwijl we genieten van wederom een fantastisch kleurenpalet zover het oog reikt. Het fijne aan het beklimmen van een Limburgse heuvel, is dat je op iedere top ziet wat voor moois je de volgende afdaling gaat tegenkomen. Via de oude mergelgroeve, gelegen in natuurreservaat Bemelerberg, komen we op het Mergellandplateau. Hier vind je het beschermde kalkgrasland; een zeldzame grassoort die groeit op kalkgrond.

Onderweg zoeken we een mooie plek om te lunchen, even bijtanken voordat we onze weg vervolgen naar Valkenburg!

Omdat we graag willen dat je op dag drie en vier ook nog je nest uitkomt, pakken we aan het einde van de middag – na aankomst in Valkenburg – de trein terug naar Maastricht. Vergeet je mondkapje dus niet, deze is verplicht in het openbaar vervoer. Daar is het tijd om op zoek te gaan naar een sfeervol restaurant. Jouw reisbegeleider weet uiteraard de beste plekjes te vinden en heeft een leuke suggestie voor je in petto.

Dag 3 – wandelen langs de wijngaarden (ca. 9 kilometer)

Klaar voor een nieuwe dag? Mooi, je start ‘m wederom goed met een smakelijk ontbijt. Vandaag beginnen we met een wandeling naar het buitenland! We wandelen een klein stukje de grens over naar het Belgische Kanne. Dit knusse dorpje heeft een paar heerlijke lunchplekken. Na de lunch banen we onszelf een weg door een van de vele prachtige wijngaarden die Limburg rijk is. Het zou barbaars zijn onszelf niet tegoed te doen aan dit speciale druivensap, dus reken maar dat we gaan proeven. In het woord ‘wijnproeven’ zit ‘oe’, net als in ‘groepsreis’. Toeval? Weinig kans. De wijngaard die we in de namiddag bezoeken is Wijngoed Hoeve Nekum. Hier proeven we verschillende wijnen en horen we precies hoe de wijnen toch zo lekker worden gemaakt. Na deze heerlijke proeverij wandelen we weer terug naar de Stayokay.

In de avond is er ruimte voor eigen invulling: ga lekker winkelen in Maastricht, pak het openbaar vervoer naar Valkenburg (denk aan je mondkapje) en ontdek de grotten te voet of per mountainbike of drapeer jezelf over een bankstel in de Stayokay of op een terras en laad jezelf op voor morgen. Het wordt een goeie dag!

Vertrekdag – Sint Pietersberg & ENCI Groeve (ca. 10 kilometer)

Blaas het zand van je wandelschoenen, veeg dat vlekje rode wijn uit je mondhoek en poets je tanden: het is tijd om fris aan de vierde en laatste wandeldag te beginnen. De vierde dag brengt ons bij de Sint Pietersberg, waar we teruggaan in de tijd en Fort Sint-Pieter bestijgen. Dit imposante bouwwerk ligt aan de zuidkant van de stad en torent hoog boven de Maas uit. Stel je alle nijverheid van bouwers, sjouwers, klimmers en wachters eens voor die hier begin 1700 mee startten. Iedere blik die je werpt op het fort neemt je verder mee terug in de tijd.

We starten deze route, die je ook meeneemt langs de ENCI-groeve – een tropisch en verbazingwekkende groeve die lijkt op de Nederlandse equivalent van de Grand Canyon – bij Chalet Bergrust. Hier strijken we neer voor een kop koffie met Limburgse vlaai, om vervolgens door te lopen naar de ENCI-groeve voor een fotostop. Op weg terug naar de Stayokay lopen we langs Slavante voor lunch en een magnifiek uitzicht. Terug in de Stayokay is de reis helaas ten einde.

Wij merken vaak dat de groep het leuk vindt om nog even in de omgeving te blijven hangen. Voor een gezamenlijke (afsluitende) kop koffie bijvoorbeeld. Dikke tip: laat iedereen stemmen op zijn of haar favoriete Limburgse lekkernij en sluit het weekend af met de delicatesse met de meeste stemmen!

Auto

Stayokay Maastricht ligt op ca. 180 kilometer van Utrecht. Afhankelijk van de drukte op de weg rijd je dit in 2 uur. Omdat het hostel midden in het centrum ligt zijn er geen eigen parkeerplaatsen aanwezig. Naast het hostel ligt een Parking Stadspark I / II / III. Hier kun je tegen betaling parkeren.
Op ons Meeting Point kun je alvast kennismaken met je reisgenoten en eventueel afspreken om te carpoolen.

Openbaar vervoer

Als je per trein in Maastricht aankomt zijn er twee opties om Stayokay te bereiken:

Te voet: ongeveer 15-20 minuten. Als je het station via de hoofdingang verlaat, loop je rechtdoor de Stationsstraat in. Loop deze straat uit en steek vervolgens de de Oude Servaesbrug over en ga direct na de brug links. Volg de de route langs de Maas. Na 700 m zie je Stayokay Maastricht dan aan de Maas in het park liggen.

Vanuit het station loop je recht naar het busstation. Hier neem je Stadsbus 1 richting De Heeg, Stadsbus 2 richting Nazareth of Stadsbus 5 richting AZM. Stap uit bij de bushalte Avenue Céramique/Sphinxlunet. Loop over het Céramique plein naar de witte hoge brug. Steek deze brug over. In het park ga je linksaf. Na ongeveer 500 meter zie je aan de overkant van de weg Stayokay Maastricht liggen.

Hoe ziet een coronaproof-vakantie eruit?

We zijn afhankelijk van de landelijke, lokale en RIVM-richtlijnen. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over jouw bestemming:

✔ Het is veilig. De vakantie gaat alleen door als het reisadvies in het land code groen of geel heeft.
✔ Jouw reisbegeleider werkt nauw samen met lokale partners, dus kent alle maatregelen.
✔ De groepen zijn nooit groter dan 20 personen. Lekker overzichtelijk!
✔ We zorgen voor een leuk, gevarieerd programma. Natuurlijk houden we rekening met de RIVM-maatregelen!
✔ Tot 3 weken voor vertrek kan je kosteloos annuleren. Geld terug, geen voucher


Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.

Reviews voor Singlevakantie Limburg
 • "Ik heb al heel veel single reizen meegemaakt, dit was écht de meest fantastische!"
  Patrick, Ibiza

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Chat

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Start chat

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail