Header EOG Corona-update
We kunnen weer!

Corona-update: land.. uh vakantie in zicht!

De zomervakantie staat voor de deur! Het positieve nieuws volgt elkaar in een rap tempo op: de vooruitzichten voor de zomervakantie zijn goed! Zeker met het EU Digitaal Corona Certificaat, dat reizen vanaf 1 juli binnen Europa weer mogelijk maakt. Met een gratis PCR-test, bijvoorbeeld! En nog beter: steeds meer landen krijgen een geel reisadvies. Dat betekent dat er bij terugkomst geen test- en quarantaineplicht meer geldt en we gewoon écht op vakantie kunnen! Voor onder andere Duitsland, Oostenrijk, Italië én Kroatië geldt nu al een geel reisadvies. Hoe is de situatie daar? Welke informatie ontvang je van ons? En hoe zit het met onze vakanties in landen met een oranje reisadvies?

Duitsland

Onze oosterburen hebben het goed voor elkaar. Als een van de eerste landen in Europa heeft Duitsland een geel reisadvies. Iets met Deutsche pünktlichkeit misschien? Hoe dan ook, dit betekent dat onze vakantie in Sauerland ook definitief doorgaat! In een paar uur sta je midden in het land van de 1000 bergen. Zo dichtbij, dat je bijna was vergeten om jullie te registreren voor vertrek. Gelukkig was je nog precies op tijd en kon de vakantie naar Duitsland van start. Sauerland is een oase van rust. Wanneer je de tent openrits komt het gefluit van de vogels je al tegemoet. In de ochtend staat een bezoek aan het klimbos op de planning, om in de middag een frisse duik te nemen in het meer pal naast de camping. Heer-lijk!
EGO Duitsland blog corona-update
Oostenrijk

Willkommen in Niederau! Wandelen in de bergen, verse apfelstrudel eten en wakker worden met rinkelende koeienbellen. Het kleine bergdorp Niederau haalt het sportiefste in jullie naar boven. Kanoën, mountainbiken, wandelen en een zeskamp met alle families; niets is te gek.

Vandaag twijfel je daar even aan, want de Markbachjoch gondel brengt jullie naar grote hoogtes. Eenmaal boven mag het FFP2-masker weer af en maak je je klaar om te paragliden. Spannend! Toen je zoon dat in het programma zag staan en met grote ogen zei: ‘Dat is echt vet pap.’ Kon je niet anders dan ‘ja’ zeggen. Eenmaal in de lucht geniet je zelf ook van de vlucht en het uitzicht. In de verte zie je het meer waar jullie een paar dagen geleden hebben gekanood. Je moet bekennen dat deze vlucht misschien wel het hoogtepunt van de vakantie in Niederau is. Letterlijk!
EGO Oostenrijk blog corona-update

Italië

Pizza, pasta, een echte kop koffie en héél veel gelato. Om nog maar niet te spreken over de schitterende meren, adembenemende natuur en romantische steden als Venetië, Florence en Verona. Italië is één van onze favoriete vakantiebestemmingen en dat is niet voor niks. Met de vertrekdata in zicht, kunnen jullie uitkijken naar een vakantie op Elba, het Gardameer en het Idromeer. Terwijl de kinderen al hevig aan het discussiëren zijn of jullie gaan surfen of kajakken, denk jij na over wat je moet inpakken en wat jullie nodig hebben voor jullie reis. Een digitaal PLF-formulier, het coronapaspoort en voldoende mondkapjes, want dat is in Italië binnen en buiten verplicht. En terwijl je bezig bent met de voorbereiding, droom je stiekem even weg. Mama mía, wat kijk jij uit naar een zomer onder de Italiaanse zon.
EGO Italië blog corona-update

Kroatië

Kroatië liet ons even in spanning, maar we mogen nu echt aftellen naar onze vakantie in Rovinj. Deze bestemming heeft het beste van twee werelden: cultuur en zon, zee en strand. Dat zijn er eigenlijk vier, maar oké. Met de watertaxi varen jullie naar het eeuwenoude Rovinj. In de verte zie je al de kleurrijke gevels en de iconische Sint-Eufemiakerk. Heerlijk om in de ochtend rond te dwalen door het oude centrum, neer te strijken op een terras en de kerk te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad. Je vergeet bijna de tijd, maar dat doet je dochter niet. Die wijst hevig naar de kerktoren: ‘Mam, we moeten nu echt gaan. Anders kom ik te laat voor het banaanvaren!’ Snel lopen jullie terug naar de steiger. Er staan best wat mensen in de rij, dus het is lastig om 1,5 meterafstand te bewaren. Een mondkapje dragen is dan ook buiten verplicht.
EGO Kroatië blog corona-update

Frankrijk

Deze zomer gaan jullie op vakantie naar Frankrijk! De keuze voor de vakantiebestemming was dit jaar niet makkelijk; het groene Gibanel, de relaxte surfsfeer in Lacanau Océan of outdoorparadijs Presle. Uiteindelijk is het een combinatie geworden van twee bestemmingen: Lacanau en Gibanel. Natuurlijk ga jij goed voorbereidt op reis, want zoals ze zeggen: ‘een goed begin is het halve werk.’ De route heb je al uitgestippeld en in je telefoon houd je een lijstje bij met dingen die je niet mag vergeten. Zonnebrand, mondkapjes, muggenspray. Voor je twaalfjarige dochter staat al een afspraak gepland via testenvoorjereis.nl. Vanaf 11 jaar is een PCR-test namelijk verplicht in Frankrijk en het gaat jou niet gebeuren dat je dit essentiële ding vergeet.

En als je al deze dingen hebt afgevinkt, zijn jullie klaar voor vertrek. Je dochter weet al precies wat ze deze vakantie wil doen. Surfen, suppen, kanoën en paintballen klinkt ook wel cool. Jij hebt vooral zin in quality time samen, rustig een boekje lezen en ontspannen op het strand. Al wil je die wijntour met de ouders écht niet missen!
EGO Frankrijk blog corona-update

België

In het buitenland op vakantie en toch op steenworp afstand van Nederland zijn. We hebben het natuurlijk over een vakantie in België. Onze zuiderburen zijn weer bereikbaar en onze parel La Roche-en-Ardenne! Vlak voor vertrek heb je het Passagier Lokalisatie Formulier ingevuld. Dat was verplicht, omdat jullie langer dan 48 uur in België zijn.

De vakantie begint rustig: cultuur snuiven in het idyllische stadje La Roche. Daarbij mag ook een bezoek aan het kasteel niet ontbreken. Zien jullie gelijk waar jullie deze vakantie een duik in het zwembad kunnen nemen, want het zwembad ligt hier vlakbij. In de loop van de week is het tijd voor avontuur in de natuur. Rotsen beklimmen, mountainbiken en op bivak. Het verbaast je niet dat deze plek de parel van de Ardennen wordt genoemd!
EGO België blog corona-update

Welke informatie ontvang je van ons?
We zijn niet het RIVM, maar houden wel de maatregelen en ontwikkelingen goed in de gaten. Voor vertrek ontvangen jullie een vertrekbrief en een mail met reisvoorwaarden. Ho wacht, voordat je nu wegdroomt naar de bergen van Oostenrijk of de overheerlijke pizza’s in Italië, even over de inhoud. In deze mails staat precies waar je aan moet denken voor vertrek. Van het PLF-formulier tot een eventuele testverplichting en mondkapjes vereisten; jullie gaan dus goed voorbereidt op reis. Daar zorgen wij voor. Beloofd!

En hoe zit het met de rest van de vakantiebestemmingen?

Tja, je hebt altijd laatbloeiers. Voor Spanje (vasteland) geldt nu nog een oranje reisadvies. De vraag bij deze bestemming is echter niet of het reisadvies geel wordt, maar wanneer. Ons geduld wordt nog even op de proef gesteld, maar ook voor dit landt zijn de vooruitzichten goed. Nederland past het reisadvies voor landen aan wanneer er per 100.000 inwoners maximaal 150 besmettingen zijn. In dit artikel van de Volkskrant zijn deze cijfers voor Spanje als volgt: 51 (20 juni) en 54 (27 juni). Verder is vanaf 1 juli ook het EU covid-reiscertificaat beschikbaar. Genoeg redenen dus voor een rooskleurige zomer!
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail