Uitgaan én erop uitgaan!

4 tips voor tieners én ouders!

Zwemmen, surfen, raften en is er ook een disco? Als het aan je tieners ligt, gaan ze er in de zomervakantie vooral op uit. Met leeftijdgenoten. En wat wil jij? Charmante dorpjes in de Italiaanse bergen, Sloveense natuurhoogstandjes of liever azuurblauwe zee? Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar jullie allemaal vinden waar je zin in hebt. 4 tips, speciaal voor tieners.
Tip 1: Camping Cala Llevado, Tossa de Mar, Spanje
Zon, zee en stappen

De zon zakt langzaam onder, en jullie zitten voor je tent te genieten van het uitzicht én een pizza van het huis. Vandaag zijn jullie in Barcelona geweest, en de dag afgekoeld met een snelle duik in de azuurblauwe zee. ‘Wat zullen we morgen eens gaan doen?’ zeg je tegen je dochter die op het puntje van haar stoel zit. ‘Baaitje pakken? Of een van de andere geheimen van de Costa Brava ontdekken? Even verderop ligt een bijzondere burcht.’ ‘Morgen?!’ zegt je dochter. ‘De avond is nog jong!’ Op naar de bars en discotheken van Tossa de Mar of Lloret de Mar iets verderop.
EOG Tossa Blog Tieners
Tip 2: Camping Bijela Uvala, Poreč, Kroatië
Zon, zee en stappen

Als je het over het paradijs hebt: kristalhelder water met baaien en onbewoonde eilandjes. Snorkels om en gaan, maar neerstrijken op het strand van de camping of een duik in een van de zwembaden kan natuurlijk ook. Of jullie nemen de benenwagen voor mooie vergezichten; voor meer actie in de watertaxi varen jullie naar Venetië of Poreč voor wat eeuwenoude stadse charme. Vergeet je zonnebrandcrème niet, want ook de zon verblijft hier graag. En wie gaat er vanavond mee naar de disco?
EOG Porec Blog Tieners
Tip 3: Viersterrencamping Šobec, Bled in Slovenië
Tijd voor actie!

De zee laten we achter ons. Maar we duiken wel een ander hoogstandje van Moeder Natuur in. Deze bestemming is populair en dat snappen wij heel goed. De bevolking is vriendelijk, de prijzen prettig, het weer fijn en de omgeving schreeuwt om actie. Zien jullie jezelf al raften, kanoën, bergbeklimmen, mountainbiken, hiken? En daarna een duik in het zwembad.
EOG Bled Blog Tieners
Tip 4: Sportcamping Rio Vantone, Idromeer, Italië
Tijd voor actie!

Pasta’s waar jullie je vingers bij aflikken, een spiegelglad verborgen meer in de bergen (zonder muggen!), charmante Italiaanse dorpjes en uitzichten waar je maar naar blijft kijken. En dan is het tijd om de spieren los te schudden en in beweging te komen, want wat is hier veel leuks te doen! Van zwemmen, tot surfen, peddelen, varen en dan van het meer zo de bergen in en hiken maar. Stilzitten voor je tent (met weer dat mooie uitzicht), kan natuurlijk ook.
EOG Idro Blog Tieners
Jouw vakantievrienden vind je hier!
Jij wil natuurlijk weten of er genoeg andere jongeren zijn om mee te feesten! Dit check je gemakkelijk op onze website. Bij iedere bestemming zie je onder tabblad Data & Prijzen hoeveel leeftijdgenoten en vaders of moeders op jullie reisdatum hebben geboekt! Hoe dat eruit ziet, zie je hieronder! Klik op de groene poppetjes om een actueel overzicht van de deelnemers te krijgen. Zoals je ziet zijn er al wat vakanties in Tossa de Mar uitverkocht, dus wees er snel bij!
EOG Deelnemers Blog Tieners
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 13 augustus 2020 - 11:55 uur
In de laatste persconferentie heeft het kabinet meer duidelijkheid gegeven over welke vakanties door kunnen gaan. Dat is goed nieuws voor onze vakanties in
Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Daarnaast verwachten wij dat de vakanties in een deel van Frankrijk ook door kunnen gaan: Lacanau Océan en Le Gibanel. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een EstiFun & EstiVenture programma. Alle activiteiten zijn coronaproof! ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. t/m vr. van 09.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail