Stil, maar niet stilzitten

Estivant in quarantaine

Het is voor ons – net zoals voor jullie – koffiedik kijken: wanneer kunnen we onze tenten opbouwen? Gaan de grenzen op tijd open? En, hoe houden we het contact warm met onze lokale partners, campings en hoteliers? Met collega’s en met jullie, onze trouwe Gasten?

Zo heeft het coronavirus jullie vakanties tot 1 juni al om zeep geholpen. Gelukkig kan je het thuis (bijna ????) net zo gezellig maken en wat tijd voor jezelf winnen. Met de Esti-Bingo, bijvoorbeeld. Al is dat tóch net even anders dan EstiFun en EstiVenture. Eerlijk is eerlijk.


Maar stilstaan heeft geen zin, dus focussen we ons op de zomer. Gelukkig kunnen we de vakanties óók goed voorbereiden vanuit thuis. Ons kantoor is volledig online. We hebben dagelijks overleg via Microsoft Teams en onze reserveringsmedewerkers zijn uitstekend bereikbaar binnen kantooruren (ma-vr 09.00 - 18.00 uur). Het enige verschil is dat Eefje in een achterkamer met uitzicht op de paarden zit en Tessa tussen de afwas aan de keukentafel.
Zitten we dan allemaal aan een bureautje te zwoegen? Nee, integendeel. Op Camping Het Stoetenslagh in Rheezerveen zijn nét de eerste tenten weer neergezet voor onze eenoudergezinnen. Hier gaan we mee door binnen Nederland, zolang dat mag. Op de campings in het buitenland kunnen we nu helaas nog niets doen, ook voor ons zijn de grenzen gesloten. Dat wordt nog een hele logistieke klus de komende weken… Die uitdaging gaan Ruud, Ewout en Lars graag aan! Zij werken er keihard aan in onze opslagloods om alles startklaar te maken voor dat moment waarop de Europese grenzen weer open gaan.
Helaas valt er door het coronavirus in veel landen nog geen peil op te trekken wanneer die grenzen weer open zijn, maar we blijven positief! We zijn daarom in nauw contact met ‘onze’ campings in het buitenland, en met al die mensen die onze excursies verzorgen. En elk jaar gaan er enthousiaste teams met jullie mee, kriskras door Europa. Ook deze zomer, gaan wij vanuit! Maar die moeten natuurlijk wel ergens vandaan komen. Vandaar dat de werving en selectie daarvoor op volle toeren draait. Normaal gesproken met live-ontmoetingen op meerdere plekken in het land, nu digitaal via Skype. Allerlei trainingen die daaraan vastzitten bouwen Jolijn en Mariëlle om naar online modules, zodat alle flexwerkers weten hoe we werken op locatie.
Welke locaties? Dat is nog even afwachten, met alle gesloten grenzen op dit moment. En dat is meteen ons lastigste dilemma: afwachten, terwijl we doeners zijn. Dus is Wouter ondertussen druk met de inkoop van nieuwe reizen voor de winter van 2020/2021. Rens en Floor zijn druk aan het brainstormen over nieuwe EstiFun en Estiventure activiteiten. En Milou zoekt op haar beurt voor jullie naar toffe excursies. Stilzitten is geen optie!
Het is een lastige periode, maar we blijven het in perspectief zien. Er zijn op dit moment mensen die het veel slechter hebben, daar staan we dagelijks bij stil. Al die overvolle ziekenhuizen en het hardwerkende zorgpersoneel dat de klok rond werkt. Het is ontroerend, verontrustend en hartverwarmend tegelijk. De opoffering van het thuiswerken is dan gemakkelijk gemaakt.

Maar dat neemt niet weg dat we elkaar missen. Spontaan overleg, een gezellig gesprek of een kop koffie voor elkaar maken is er niet bij op dit moment. De borrel van donderdag is een digitale borrel geworden. Iedereen laat bij het groepsgesprek via Zoom zijn drankje zien en that’s it. Voor de nootjes moet je zelf zorgen… Wat zullen we ons bevrijd voelen als dit achter de rug is! Wij weten: aan deze rottige periode komt een einde. Jullie zijn natuurlijk de eersten die we op de hoogte houden als er nieuws is die jullie vakanties betreft. Zowel positief als negatief. Houd daarom ook onze pagina Update coronavirus goed in de gaten. Nog eventjes geduld lieve mensen!
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Goed nieuws! Het is vanaf 10 juni weer mogelijk om naar Italië, Oostenrijk en Duitsland te reizen! Er zijn nog landen met een oranje reisadvies, maar met de komst van het EU covid-reiscertificaat en het toenemende aantal vaccinaties verwachten wij dat daar snel verandering in komt. Hoe je vakantie eruitziet in deze tijd? Dat verschilt per bestemming, we zijn namelijk afhankelijk van de landelijke en lokale richtlijnen van het vakantieland. Maar dit kunnen we nu al met zekerheid zeggen over alle bestemmingen:
✔ Het is veilig. We organiseren alleen vakanties als het reisadvies in het land code groen of geel heeft. ✔ Onze tenten staan gezellig bij elkaar. Er is voldoende afstand tussen jouw tent en de buren: minimaal 1,5 meter! ✔ Er staat een team op bestemming voor je klaar, juist nu. ✔ We zorgen voor een
EstiFun & EstiVenture programma. Hierin houden we rekening met de maatregelen. ✔ Het sanitair op de camping is open. Soms wel in aangepaste vorm en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De actuele informatie vind je binnenkort op deze pagina. ✔ Je kan altijd een duik nemen. Het kan zijn dat voor het zwembad regels gelden. De laatste updates vind je binnenkort hier. Is het zwembad dicht? Dan is er altijd een alternatief in de buurt, zoals de zee of een zwemmeer. De gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het  RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw vakantie en het coronavirus.
Geplaatst op 26 februari 2020
Zomer 

5 workouts voor het hele gezin

Nu jullie zomervakantie met zevenmijlslaarzen dichterbij komt, is het tijd om dat thuiswerklijf van jou eens flink onder handen te nemen! Want fit zijn, dat voel je aan je lijf en in je hoofd! Doe elke dag één van deze 5 workouts en je voelt je telkens een stukje fitter. En die workouts zijn ook nog eens super om samen met de kinderen te doen. Dus voel je je samen fit! Summerbody: here we come!
Geplaatst op 10 juni 2020
Zomer 

Een diepe buiging!

Bij Estivant sta ik (Guido) bekend als de grote opportunist. “Waar een wil is, is een weg” en “nee heb je, ja kun je krijgen” zijn uitspraken die ik als kind al met de paplepel door mijn moeder ingegoten kreeg. Mijn moeder leeft helaas al lang niet meer, maar ik denk vaak aan haar. Hoe ze als gescheiden moeder werkelijk alles uit de kast trok om ons een goed leven te kunnen geven. Ze werkte de klok rond in een dubbele baan om rond te kunnen komen. We hadden het niet breed, maar we hadden altijd goed te eten en liepen er verzorgd bij. We praten over de jaren ‘70 en '80, een tijd waarin je als kind met gescheiden ouders nog een uitzondering was. Waarom vertel ik dit? Omdat ik mijzelf met grote regelmaat afvraag hoe al die alleenstaande ouders zich redden in deze tijd. Hoe redden jullie je? Hoe weten jullie elke dag toch weer alle ballen in de lucht te houden waardoor er ’s avonds toch weer blije kinderen in hun bed liggen. Als vader van een opstandige driejarige, met een 6 maanden oud zusje en als bonusvader van een slimme negenjarige is het soms echt pittig. En dan heb ik de luxe dat ik alles als ouder niet alleen hoef te doen. Veel eenoudergezinnen hebben die luxe niet. Je bent vader, moeder, schooljuf of meester en speelkameraadje tegelijkertijd en dan moet je daarnaast ook nog eens zorgen dat er brood op de plank komt. Dat weet ik nog wel van mijn eigen moeder vroeger. Een hele(!) diepe buiging voor hoe jullie dat nu doen! Na een jaar waarin er zóveel van je wordt gevraagd, heb jij wel wat tijd voor jezelf verdiend. Daarom helpen we je deze zomer graag weer een handje (of twee), zodat ook jij lekker aan vakantie toekomt! We hopen zo iets terug te kunnen doen. Al is het maar een klein gebaar. Ik vind het echt heel knap hoe jullie je gered hebben de afgelopen maanden. Dus nogmaals hierbij een hele diepe buiging! Hou vol! Guido (Oprichter Estivant Vakanties)
Geplaatst op 08 februari 2021
Zomer 

Plezier hier!

Samen spelen, genieten, lekker eten en leuke dingen doen: onze eenoudervakanties zijn een garantie voor blije gezichten. Wat dat plezier dan zoal veroorzaakt? Dat heeft alles te maken met de dingen die we doen: van top-activiteiten met de kinderen tot zorgen dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Ook onze eet-feestjes zijn vaste prik. Of zullen we ‘prak’ zeggen?
Geplaatst op 10 mei 2023
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail