La vida local!

Ontdek het échte Turkije!

Grote all-inclusive complexen, bomvolle stranden, heel veel toeristen, handdoekje-leggen bij het zwembad en megaboulevards. Klinkt als vakantie? Of laat je dit het liefst allemaal aan je voorbijgaan? Dan is het tijd voor een vakantie naar Turkije! Ja, je leest het goed: het azuurblauwe, charmante en gastvrije Turkije. Die van de locals zelf.

Massatoerisme, rijen bij het ontbijtbuffet en in de ochtend vroeg op om een ligbedje bij het zwembad te bemachtigen. Genoeg redenen voor jullie om niet in het vliegtuig naar Turkije te stappen. Ho, stop! Turkije heeft meer, veel meer te bieden! Vandaag rijden we de toeristische kermis voorbij en stoppen we bij een top plek voor jou en je kind. Zoals deze twee:

1. BITEZ - Dansen, snorkelen & op de thee

Waar vieren de Turken eigenlijk zelf graag vakantie? In de baai van Bitez bijvoorbeeld! Waarom? Moeder Natuur bloeit erop los, de stranden zijn er prachtig en ’s avonds roezemoest het op de boulevard met de terrasjes.

Jullie kom er voor je rust én er zijn genoeg dingen te doen. Een boottocht maken, eeuwenoude schatten zoeken, snorkelen, naar de hamam of bij de locals aanschuiven voor thee en lekkers. Na al dat plezier lopen jullie via een rustig weggetje van de boulevard, zo naar jullie charmante, witte Estivant-hotel toe. Met zwembad én genoeg ligbedden. Gaat je kind nog even zijn vriendjes opzoeken, lees jij een boekje onder de bomen. En hadden we al gezegd dat het weer er altijd heerlijk is?
EOG Turkije Blog Bitez

2. DALYAN - Strand, turtles & cocktails

Met een bootje varen jullie over de Dalyanrivier van het hotel naar de Middellandse zee, naar het beste goudgele strand van Europa. Beste, niet het drukste! Ook al is het maar een kort tochtje, jullie kijken je ogen uit. Wat. Is. Turkije. Mooi. Pijnbomen en katoenvelden, fruitbomen, bijzondere vogels, palmen en bergen. ‘Het lijkt wel het paradijs,’ zeg je lachend tegen je kind.

En als jullie een dagje niet aan het schildpadden ontdekken of levend Cluedo-en zijn, duiken jullie de lokale markt op. Om vervolgens thuis te komen in het kleinschalige hotel Portakal, aan de rivier. Gerund door een Nederlandse eigenaar, met zwembad, speelplekken, Turkse gastvrijheid én een lekkere keuken. Is de avond nog jong? Dan kunnen jullie altijd nog even de boulevard van Dalyan op voor een cocktail en een cola. Er zijn wat restaurants, barretjes en kleinere discotheken. Zien we je in de karaokebar? Zingen we onze eigen versie van ‘Livin` la vida local!’
EOG Turkije Blog Dalyan
Zomer 

De 5 beste campings voor de zomer!

Eerlijk? Ondanks dat de winter ook z’n voordelen heeft, zit de zomer alweer in onze bol. Wat is er nou lekkerder dan blote benen, buiten, vrijheid, spelen, samenzijn, zon, strand: vakantie! Daarom: tijd voor voorpret, dan zijn we in ieder geval in gedachten al lekker weg. Herkenbaar? Zit je ineens te staren en zijn je gedachten ergens in Frankrijk. In de zon, bij watervallen en brocante markten. Of misschien gaan jullie voor meer actie en peddelen jij en je kinderen mee op de rivier de Aude. Of zit je voor de tent op het strand van Istrië, met elke morgen een duik in de azuurblauwe zee. Je peuter bouwt zandkastelen. Even knipperen, ja, daar zitten jullie ineens op die gezellige familiecamping in Overijssel waar je van het meer, zo het strand, en dan weer het zwembad induikt. Of nee, liever abseilen in de Ardennen en de dag steevast bij de boulangerie beginnen… Wacht even: het is ZOMER!Tijd voor voorpret, ontdekken en plannen maken. En omdat je van het verleden alleen maar leren kunt: dit is onze top 5 bestbeoordeelde eenoudervakanties van 2018. Kortom: deze tenten zijn top. En, zit er iets bij? 1. Altijd feest - Camping Het Stoetenslagh, RheezerveenRheezerveen? Eenmaal geweest en je vergeet de naam nooit meer. Want op deze camping in Overijssel heb je met mooi weer geluk (strand, meer en Slagharen) en ook in tijden van minder weer blijf je gelukkig. Dan ga je binnen naar het strand, mét beachvolleybalvelden, neem je een duik in het zwembad of ga je lekker bubbelen, bowlen en verder spelen.
Geplaatst op 25 januari 2019
Zomer 

Het coronavirus: wat betekent dat voor jouw vakantie?

Laatste update: 26 maart 2020 - 15:40 uur - De veiligheid en gezondheid van onze (jonge) Gasten staat voorop, bij alle beslissingen die wij nemen. We houden constant de website van het RIVM in de gaten en we volgen nauwlettend het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Op dit moment is het advies: reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Op dit moment is de zomervakantie nog te ver weg om de situatie goed te kunnen beoordelen en passende maatregelen te treffen. Alles kan nog veranderen.

Stel dat het BuZa een negatief reisadvies afgeeft voor jullie bestemming en dit nog steeds van kracht is in jouw vakantieperiode, dan moeten we jullie vakantie op basis van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden annuleren. In dat geval krijg je van ons een Corona-voucher. Deze voucher kan je inwisselen voor een vakantie op een later moment!
Geplaatst op 26 februari 2020
  • “De vakanties van Estivant staan garant voor plezier en ontzorgen.”
    Annemieke, Eifel

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Binnen 5 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Facebook

Chat met onze vakantie specialisten. Binnen 30 minuten antwoord op ma. van 09.00 - 20.00 uur, di. t/m vr. van 09.00 - 18.00 uur en za. van 10.00 - 16.00 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail