Het Digitaal Corona Certificaat

Zo vraag je hem aan!

Om op vakantie te gaan in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk heb je een Digitaal Corona Certificaat (DCC) nodig. We leggen je graag uit hoe je zo’n certificaat bemachtigd, zodat je straks niet voor verrassingen komen te staan.

Zo vraag je een DCC aan
1. Voordat je op vakantie gaat laat je je vaccineren of doe plan je een gratis coronatest in, behalve als je van het coronavirus bent hersteld.
2. Heb je een negatieve uitslag en dus geen corona? Ben je gevaccineerd? Of heb je een positieve PCR-coronatest van de GGD niet ouder dan 180 dagen? Dan kun je jouw gegevens ophalen in de CoronaCheck-app. Download de app via de Apple App Store of de Google Play Store.
3. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je GGD- of vaccinatiegegevens op met je DigiD.
4. De app maakt van jouw gegevens een bewijs, in de vorm van een QR-code.
5. Laat de QR-code indien nodig zien, bijvoorbeeld aan de grens. De QR-code is alleen geldig in combinatie met je identiteitsbewijs.

Belangrijk:
Je kunt maar voor één persoon een QR-code in de CoronaCheck-app maken. Voor je kind(eren) kan je een QR-code downloaden en printen via Coronacheck.nl/print. Niet in alle landen is een test voor kinderen nodig, bekijk de maatregelen in jouw vakantieland zodat je precies weet of testen nodig is voor jouw kind(eren).

Tip! Neem een geprinte versie van jullie Digitaal Corona Certificaat mee. Daarmee voorkom je problemen als jouw telefoon kapot gaat, kwijt of leeg raakt.

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. en di. van 09.00 - 20.00 uur. En wo. t/m vr. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 1 werkdag antwoord op je vragen.

Stuur e-mail