Veelgestelde vragen

Wat is CO2 (koolstofdioxide)?
Koolstofdioxide, of CO2, is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Maar als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer in de laatste 150 jaar extreem sterk toegenomen. Dit komt vooral door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas. CO2 is een broeikasgas, sterker nog: het is het voornaamste broeikasgas. Doordat de hoeveelheid broeikasgassen zo hard toegenomen is, verandert het klimaat van de aarde. Reden genoeg dus om onze CO2 uitstoot snel flink omlaag te brengen.

1 ton CO2 uitstoten doe je wanneer je…
• 319 liter diesel verbrandt
• 7x naar Parijs vliegt
• 300 kilo standaard kantoorpapier verbruikt
• 16.000 km met de trein reist
• 500 dagen ademhaalt

Waarom is te veel C02 een probleem?
Co2 is een broeikasgas, het absorbeert warmte. Samen met andere broeikasgassen, zoals methaangas en lachgas, vormen ze een isolerende deken rondom de aarde. Dit zorgt ervoor dat het leefbaar is op aarde en dat de temperaturen redelijk stabiel zijn. Maar te veel CO2 is een probleem omdat het daardoor té warm wordt, en ook steeds warmer.

Hoe wordt mijn vakantie gecompenseerd?
Elke vakantie die wij aanbieden wordt gecompenseerd op CO2 uitstoot. Dit houdt in dat wij de CO2 die wordt geproduceerd per vakantie, ergens anders wegnemen. Door ergens anders op de wereld iets te initiëren wat CO2 uitstoot bespaart, staat het gelijk aan de uitstoot wat door onze vakanties wordt geproduceerd. Op deze manier blijft de weegschaal in balans en is de reis onder aan de streep klimaatneutraal.

Door projecten te ondersteunen zoals het koken op ovens in Rwanda die schoner en zuiniger zijn of door het installeren van zonnepanelen in Thailand waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken wordt de CO2 uitstoot verminderd. Daarnaast worden er ook nieuwe banen gecreëerd, de levensomstandigheden verbeterd en de natuur beschermd.

Welke projecten steunt Estivant?
Wij ondersteunen de projecten van South Pole. South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. Deze projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De ANVR en Estivant hebben zich bij drie projecten aangesloten: Zonne-energie in Thailand, Schone kookovens in Rwanda en Windenergie in Taiwan.

Hoe wordt de CO₂-uitstoot berekend?
We berekenen de CO2-uitstoot van iedere vakantie die je bij Estivant boekt. Hierbij kijken we naar de uitstoot van de volgende drie vervoersopties:
1. Vluchten van en naar bestemming (crew meegerekend)
2. Busritten van en naar bestemming
3. Eigen vervoer van en naar bestemming

Door deze gegevens te combineren berekenen we de impact van je vakantie.Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail