Estivant vakanties

Groene goeroe Ruud

Onze collega Ruud is reisliefhebber en adviseur duurzaamheid pur sang. Hij heeft al behoorlijk wat paspoortstempels verzameld (en daar zijn we stiekem best jaloers op). Van Nepal tot Tasmanië en Vietnam; Ruud is een échte globetrotters. Maar wél op een zo'n duurzaam mogelijke manier. Want dan kunnen we nóg langer van onze wereld blijven genieten. Niet zo gek dus, dat we Ruud hebben benoemd tot duurzaamheidsadviseur om onze organisatie en het team elke dag een beetje 'groener' te maken. Hoe hij dat doet, vertelt hij in deze blog!

Je bent regelmatig te zien op onze social mediakanalen en deelt met onze volgers leuke vlogs van (nieuwe) vakantiebestemmingen en alle voorbereidingen. Kun je wat meer over jezelf vertellen?
"Mijn naam is Ruud, ik woon samen met mijn vriendin en 2 dochters van 8 en 12 jaar in het pittoreske Mook. In mijn vrije tijd klus ik graag aan ons huis (dat nooit af is), loop ik hard (liefst ’s ochtends vroeg in de bossen!), lees ik boeken en reizen is mijn allergrootste hobby! Samen met de dames heb ik al veel van de wereld gezien, maar er zijn altijd nóg meer mooie plekjes te ontdekken en avontuurlijke dingen te doen. Op de bucketlist staan onder andere nog met de trein naar Mongolië, een wandeltocht maken door Patagonië en een kampvuurtje stoken onder de sterrenhemel in de woestijn van Australië. Uiteraard reizen we wel zo duurzaam mogelijk en met alle CO2-uitstoot gecompenseerd."

Wat is jouw rol binnen Estivant?
"Ik ben bij Estivant Vakanties verantwoordelijk voor alle zaken die met materiaal en logistiek te maken hebben. Van het inmeten van de campings, het transporteren van de juiste spullen tot ervoor zorgen dat uiteindelijk alles schoon en compleet in de tenten klaarstaat voor jullie vakantie. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar doe ik samen met alle op- en afbouwers! Ook regel ik de busjes, kleding en andere zaken die de teams op locatie nodig hebben."

Je werkt al meer dan 20 jaar bij Estivant. Wat maakt werken bij Estivant zo leuk?
"Ik ben in 2001 bij Estivant begonnen als opbouwer van de tenten in Frankrijk. Het buiten bezig zijn, met m’n handen werken en samen met collega’s iets moois neerzetten waarmee we de Estivant-gasten blij kunnen maken, was gelijk helemaal mijn ding. In 2004 werd dit een fulltime baan en sindsdien (met een pauze van 2 jaar) ben ik verantwoordelijk voor dit deel van de hele winkel. Nog steeds ben ik het meest in m’n element op de camping; in korte broek en met een hamer in m’n hand. Lekker buiten bezig zijn en samenwerken met een gezellige club mensen, helemaal top!"
Ruud aan het werk in de loods

Hoe is jouw passie voor duurzaamheid ontstaan?
"Naarmate ik wat ouder word, groeit het besef dat niet alles onbeperkt beschikbaar is. De wetenschap dat ik een bijdrage kan leveren om dit bewustzijn te vergroten vind ik erg fijn. Dat motiveert me om hier aandacht aan te besteden en er tijd in te steken."

Wat betekent duurzaamheid voor jou en waarom vind je dit belangrijk?
"Door bewuste keuzes te maken in wat je eet, wat je (niet) koopt en waar je belang aan hecht. Een goed voorbeeld zijn voor onze kinderen is hier volgens mij ook een belangrijk onderdeel van. Dus, probeer ik om zelf zo goed mogelijk met de wereld om te gaan en hen ook te leren hoe zij hier in de toekomst hun steentje aan bij kunnen dragen."

Hoe maak jij Estivant elke keer een beetje meer 'groener'?
"Ik probeer zo vaak mogelijk te bedenken of er manieren zijn om duurzamer in te kopen of duurzamer te reizen. Natuurlijk lukt dit niet altijd en zit ik ook nog weleens in het vliegtuig. Als het lukt ga ik met de trein en koop ik spullen in die duurzaam geproduceerd zijn, niet uit het verre Oosten hoeven te komen of een langere levensduur hebben. Daarnaast vind ik het belangrijk om dit ook bij collega’s te promoten en hen te wijzen op duurzame alternatieven, dus val ik ze regelmatig lastig met ongevraagd advies en nuttige tips."

Wat heb je de afgelopen jaren al bereikt op het gebied van duurzaamheid?
"Iets waar ik heel erg blij mee, en ook wel een beetje trots op ben, is dat we alle CO2 die wordt uitgestoten door onze reizen compenseren. En niet alleen voor de vliegreizen, maar ook de gasten die met een touringcar of eigen vervoer op vakantie gaan. Dat doen we door CO2-certificaten in te kopen bij South Pole, een organisatie die op diverse plekken op de wereld projecten opstart of steunt waardoor er minder uitstoot wordt gegenereerd. Denk aan windmolens in Kenia, koken op biogas in de Sahel en recycling van plastic in India. Dat is een hele goede zaak in mijn ogen!

Verder zijn we aangesloten bij Travelife, een programma dat reisorganisaties helpt om hun bedrijf te verduurzamen en hierin bewuste en juiste keuzes te maken. Dit is erg breed, van het papier dat we in onze printers stoppen (die we uiteraard zo min mogelijk gebruiken) tot de schoonmaakmiddelen die we gebruiken op de campings."

Wat zou je bij Estivant graag op het gebied van duurzaamheid willen bereiken binnen 5 jaar?
"Ik zou graag de partners met wie we vanuit Estivant samenwerken willen vertellen over onze missie en idealen. Het zou toch prachtig zijn als we camping- en hoteleigenaren overtuigen om ook groene stroom of zonnepanelen te nemen, of hun inkopen milieubewuster gaan doen!"

Heb je nog een leuke duurzaamheids-kampeer-tips voor op vakantie?
"Zeker! Het zijn wellicht open deuren, maar daarom niet minder belangrijk of effectief:

Ga niet te ver weg. Met de auto of fiets in eigen land is beter voor het milieu dan een stedentrip of weekend weg met het vliegtuig.
Leen spullen; als je iets niet hebt of nauwelijks gebruikt is het een prima optie om spullen te lenen van vrienden of familie.
Zet thuis alle apparaten die onnodig aan staan terwijl je weg bent uit."
Estivant Vakanties Reviews with ekomi.nl

Bel ons

024-3 600 104

Direct antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Whatsapp

024-3 600 104

Stuur ons een whatsapp bericht. Zo snel mogelijk antwoord op ma t/m di van 9.00 - 20.00 uur en wo t/m vr van 9.00 - 17.30 uur.

Facebook

Chat met onze vakantiespecialisten. Zo snel mogelijk antwoord op ma. t/m vrij. van 9.00 - 17.30 uur.

Naar messenger

Mail ons

Altijd binnen 2 tot 3 werkdagen antwoord op je vragen.

Stuur e-mail